Despre tot ce-i fin și fain

Neon ping-pong sub lumina Lunii și a doua tinerețe a Iașiului

By 19 septembrie, 2016Happenings
 
19 septembrie, 2016

Neon ping-pong sub lumina Lunii și a doua tinerețe a Iașiului

La finalul unei săptămâni de plimbări prin România Modernă, ne-am oprit la Iași pentru o petrecere de ping-pong în nocturnă. Cu această ocazie, am experimentat ,,live” noua energie a Iașiului, devenit un loc viu, hipsteresc și extrem de cool. Astfel, povestea petrecerii Ciuc Radler este și povestea redescoperirii unuia dintre cele mai frumoase și moderne orașe din România.

by

Chiar dacă mai vizitasem Iașiul cu ani în urmă, am descoperit cu uimire că energia lui din prezent nu prea mai aduce cu nimic din ceea ce îmi aduceam aminte. De aceea, alegerea celor de la Ciuc Radler de a celebra România Modernă printr-o petrecere de ping-pong pe esplanada din fața Palatului Culturii nu putea fi mai nimerită.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Iașiul în varianta lui fresh, de 2016, e dinamic, alert, mereu într-o mișcare inspirată și cu folos. E un loc care are energie bună, unde se întâmplă lucruri, se râde mult, oamenii se îmbracă mai cool decât îmi aminteam, mâncarea e gustoasă și ai senzația de oraș care și-a revenit la viață. Iar noi, alături de echipa Ciuc, i-am dat și mai multă viață într-o seară călduroasă de sâmbătă, punându-i pe oameni în mișcare, cu muzică, sport și Radler.

_dsc0840

Alături de fotograful Sorin Onișor, colegul meu de călătorii prin ,,România-Modernă”, și de echipa Ciuc, am fost gazdele unei petreceri de Neon Ping Pong sub lumina Lunii (pline, ba chiar și în eclipsă, dacă citim hărțile astrologilor și previziunile lor), la câțiva pași de Palatul Culturii din Iași, impecabil renovat, și de Palas Mall cu toate localurile și viața lui de noapte.

Pe pajiștea dintre Palat și Palas,  peste o sută de ieșeni au jucat ping-pong și s-au întrecut într-un campionat ad-hoc, cu palete luminoase și mingi fosforescente, pe mese ,,tunate” special pentru această ocazie. S-a băut Ciuc Radler, s-a stat la povești, s-a ascultat muzică și, mai ales, cu toții – gazde, participanți, jucători – am reușit să recreăm în miniatură, într-un cort sub clar de lună, exact esența acelui spirit nou al Iașiului. Un spirit al oamenilor tineri, hip, cool, cu poftă de viață, dinamici și dornici să încerce lucruri noi.

Încă din momentul în care am început, cu ore bune înainte, să ne fixăm pe pajiște mesele, corturile și ,,pufii” personalizați cu Ciuc Radler, oamenii s-au oprit să ne întrebe ce se întâmplă, să-și dorească pe loc o partidă de ping-pong și să-și exprime dorința de a fi parte din povestea noastră ,,fosforescentă”. Fără nicio exagerare, a fost un sentiment copleșitor de plăcut să vedem cu câtă deschidere, căldură și curiozitate reacționează ieșenii la un decor puțin mai ieșit din comun în mijlocul centrului lor.

_dsc0922

 

Și, că veni vorba de tinerețe în sensul strict biologic al cuvântului, ne-am convins definitiv că nu are nicio legătură cu ,,prefixul” vârstei, ci cu pofta de viață și energia care te îndeamnă să faci lucruri cu viața ta. Pentru că petrecererea a avut ca temă ping-pong-ul, am avut-o ca invitată specială pe Maria Gaftea, o jucătoare, campioană și viitoare antrenoare extrem de cool și plină de viață, care – la 55 de ani – este vicecampioană națională în superliga națională de tenis de masă, campioană europeană de veterani (plus 50) la dublu și medaliată cu bronz la mondialele de veterani de anul acesta.

Maria a jucat inclusiv în British League-ul de tenis de masă, doi ani la rând, renunțând de dragul unui scop și mai important: cel de a deveni campioană națională în România. Și, ceea ce se vede și în fotografii, este mai ,,fit” decât multe persoane care au jumătate din vârsta ei, are o tinerețe incredibilă în privire, e tonică și cu o poftă fabuloasă de viață și de făcut lucruri. Dacă vă spun și că venea direct de la un examen de limba engleză, pentru că în prezent se pregătește să devină antrenor cu acte-n regulă, o veți îndrăgi fără s-o fi cunoscut vreodată.

Visul ei, dincolo de câștigarea campionatului național, este de a promova activ spiritul acestui joc în rândul tinerilor ieșeni pasionați de tenis de masă, care sunt mai mulți decât v-ați putea imagina. Comunitatea de jucători amatori din Iași este cea mai mare din țară, cu circa 400 de jucători și un campionat județean cu peste 18 echipe. Cum să nu te aștepți, așadar, ca ideea unui ping-pong sub lumina Lunii – în fața celui mai important monument istoric al orașului, cu Ciuc Radler și muzică bună – să-i înflăcăreze pe tinerii ieșeni?

_dsc0859

Următoarea petrecere este pe 24 septembrie, la BRAȘOV

Ești invitat să petreci o seară magică într-o pădure luminată. Hai la o plimbare altfel printre copaci, luminițe și muzică ambientală, iar la final petrece alături de Ciuc Radler! Toate detaliile, pe pagina evenimentului, AICI.

Urmărește România Modernă AICI și pe pagina oficială Ciuc PremiumAICI.

_dsc0851

_dsc1094