Despre tot ce-i fin și fain

O noapte în Pădurea Luminată a Brașovului

By 26 septembrie, 2016Travels
read time 1 min
 
26 septembrie, 2016

O noapte în Pădurea Luminată a Brașovului

După încă o săptămână de pedalat, fotografiat și povestit destinații din România Modernă, am ajuns la Brașov pentru petrecerea Ciuc Radler care a luminat sâmbătă seară pădurea de la poalele Tâmpei, sub literele ,,de Hollywood” ale orașului. Un lucru e sigur: sunt puține seri de toamnă într-o viață pe care să te poți lăuda că le-ai trăit într-un fel de basm contemporan, în mijlocul unei păduri de poveste.

by

Brașovul a avut dintotdeauna o energie specială și efervescentă, iar toamna, parcă mai mult decât în toate celelalte anotimpuri, își arată o altă față, făcându-te să-l iubești și mai tare. Are un pic din vacarmul rămas de pe vară, dar anticipează deja destul de bine iarna ce va urma, evidentă când tragi aerul rece în nări și simți miros de zăpadă, chiar dacă până la zăpadă mai e destul.

_seb6893

Meteorologic, Brașovul a fost cu siguranță cea mai friguroasă oprire din seria petrecerilor din România Modernă, cu puțin peste 10 grade la ora la care eu și colegul meu de proiect, fotograful Sorin Onișor, ne-am strâns alături de brașoveni sub copacii luminați de pe Aleea Tiberiu Brediceanu, lângă Bastionul Țesătorilor. Dacă măsurăm însă pofta de distracție a participanților, energia pe care au transmis-o și voia bună cu care au venit, a fost de departe cea mai entuziastă primire, cu un sentiment plăcut de căldură și prietenie care a compensat puținele grade de afară.

Pentru mine, recunosc, Brașovul are o însemnătate specială, fiindcă în copilărie era pragul dincolo de care, de la geamul unui tren de noapte, știam că am intrat în Ardealul vacanțelor mele. Bunicul meu, mecanic de bord în aviație, a fost staționat niște ani la Brașov și, chiar și la 90 de ani – când, așa cum am povestit de multe ori, era cel mai cool și tonic bunic pe care și l-ar putea dori cineva, vorbea despre Brașov cu o emoție incredibilă. Când treceam cu trenul prin gară, îi zăream cu coada ochiului o lacrimă pe obraz, de înțeles atunci când revezi, chiar și fugitiv, un crâmpei de ,,acasă”.

_seb7131

Mi-a transmis și mie o sensibilitate față de Brașov, dar în cazul meu orașul are un efect instantaneu de dinamizare și de agitație constructivă. Toate zilele petrecute aici de-a lungul timpului mi le amintesc active, tonice, fericite, într-o mișcare perpetuă și cu folos.

 

Orașul mă îndemna parcă să fac mereu ceva, să umblu, să nu stau nicio clipă locului. Același dinamism mi l-au inspirat și brașovenii de la petrecerea de sâmbătă, ceea ce mă duce cu gândul la faptul că energia locului derivă direct din energia oamenilor, iar sentimentul de familiaritate și bucurie pe care mi-l dă orașul li se datorează direct și locuitorilor lui.

_seb7067

În liziera luminată de la poalele muntelui, cei peste o sută de participanți au băut mult Ciuc Radler 0,0%, au ascultat muzică bună și au jucat neon ping-pong – o activitate pe care am ales să o continuăm după Iași (și după aventura despre care ați citit AICI) tocmai datorită pasiunii cu care oamenii s-au aruncat în ,,mini-campionatele” organizate ad-hoc de MC-ul nostru, Alex Grecu.

Sub copacii luminați multicolor, mesele de ping-pong ,,tunate” cu neoane și paletele fosforescente au făcut furori și aproape că pot fi asimilate componentei de „gadget” a unui party de secol XXI. Nu a fost o petrecere ca-n povești în sensul ,,vintage-literar” al cuvântului, a fost o petrecere ca-n România Modernă, adică a fost cool, originală, atipică și memorabilă, cu ultima componentă asigurată concret, printr-o cabină fotografică în care puteai ,,picta cu lumină” în jurul tău printr-un dispozitiv special.

14368753_10157443176425058_7627775423656976898_n

Pornind de la cadrul natural perfect pentru un neo-basm contemporan și până la relaxarea și bucuria participanților, ceea ce s-a întâmplat în Pădurea Luminată de la Brașov a fost extraordinar de cool. Și seria petrecerilor nu s-a încheiat!

_seb6904

Până acum, traseul României Moderne s-a oprit la Timișoara, pentru ,,Rondul de noapte” (despre care puteți citi AICI), la Iași, pentru Neon Ping-Pong (despre care puteți citi AICI) și la Brașov.

Următoarea petrecere este pe 1 octombrie, la CONSTANȚA

Hai la cel mai tare battle de spinning pe muzică! Vino pe 1 octombrie să pedalezi până devii campion la spinning. După, te recompensăm cu un party Ciuc Radler!

Urmărește România Modernă AICI și pe pagina oficială Ciuc PremiumAICI.