Despre tot ce-i fin și fain

Când ți-ai închis ultima dată viața „pentru inventar”?

By 12 ianuarie, 2016Rituals
read time 1 min
 
12 ianuarie, 2016

Când ți-ai închis ultima dată viața „pentru inventar”?

V-ați dorit vreodată să puteți pune viața pe ,,pauză”, ca și cum ați plasa semnul de ,,Închis pentru inventar”, apoi să vă suflecați mânecile și să faceți ordine? Să aranjați ce e dezordonat, să aruncați ce nu merge și să schimbați tot ce dă semne de șubrezeală?

by

Ca și cum ați gestiona o mare librărie și, o dată pe săptămână, ați închide ușa ca să aranjați mai bine cărțile pe rafturi, să ștergeți praful și să aerisiți toate cotloanele. Eu una da, mi-am dorit de multe ori.

 

De fapt, uneori mi-aș dori să pot opri timpul în loc pentru a face o mică renovare pe ici pe colo, după care – atunci când sunt gata cu dereticatul – să întorc pur și simplu semnul de „Închis pentru renovare/inventar”, pe cealaltă parte, cu „Deschis”. Pentru oameni, emailuri, telefoane, solicitări, rugăminți și cereri. Să redeschid abia când sunt eu gata și când totul e exact cum ar trebui.

Cineva mi-a spus odată că lucrul cel mai ușor e să fugi. Să-ți iei o lună de pauză, un an sabatic, o perioadă de regăsire, reinventare sau oricum vrei s-o numești, după care să te întorci, proaspăt și zen, înapoi în viața pe care ai pus-o, într-un fel sau altul, pe pauză. Infinit mai greu e să-ți faci ordinea și inventarul în timp ce totul se mișcă în jurul tău, ca și cum ai încerca să reamenajezi din temelii compartimentul unui tren în plină viteză sau să-ți numeri stocurile din librărie când toată lumea îți cotrobăie pe rafturi.

 

Și totuși, exact asta mi-am propus să fac anul acesta. Să repar, să vindec, să curăț, să înnoiesc și, mai ales, să pun în ordine. Fiindcă nimic nu e mai limpede și reconfortant decât o minte clară, un corp sănătos și o casă care lucește de curățenie. La asta lucrez.

 

Nu sunt „Închisă pentru renovare”, dar cu siguranță mă simt mai „Deschisă” ca niciodată către multă schimbare. Sau, cum mi-a spus fostul meu coach, „Dacă nu faci ordine în castel, prințesa nu poate să se arate”. Și da, avea dreptate, castelul meu interior avea nevoie de un pic de dereticare.

Dar tu, când ai „închis” ultima dată pentru o mică renovare de scopuri, priorități și vise?

Foto: Shutterstock

3 Comments

 • Roxana spune:

  Multumesc zic, dar despre articol nu ai nimic de opinat? 😛

  Poza acestui post – combinatia de obloane de lemn, fier forjat si muscate transmite si ea o stare a eternei linisti.

  De cand astept site-ul acesta am si uitat am lasat 2015 in urma si suntem in 2016…

 • Roxana spune:

  Ma simt speciala scriind acest prim comment!

  Foarte frumos post! Si oh, ce necesar… In ultimul an din viata mea, incepand de la 31 de ani, ma intreb unde a ajuns ordinea ce imi guverna existenta, si in firescul careia totul ma putea surprinde…nicidecum sa ma consume…

  Momentul cand „inchid” pentru o analiza de sine, dorinte, placeri, obiective menite sa imi aduca linistea in vacarmul zilnic, este fix anul acesta – 2015. Amanat, desi pradoxal necesar, acest moment al bilantului, nu mai merita instrainat de mine insami, prioritatea am redevenit eu… Am realizat ca am nevoie de acest lucru, cand prioritatile s-au schimbat, nemaireusind sa ma pun pe primul plan aproape niciodata. Nu mai aman dorintele mele, trec direct la fapte! Am credinta ca toate se vor ajusta favorabil – cel putin multumirea de sine..

  O cititoare de-a ta,
  Roxana

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.