Despre tot ce-i fin și fain

Ce poate să te învețe despre tine însăți un stilist de mirese

By 7 august, 2016People
read time 2 min
 
7 august, 2016

Ce poate să te învețe despre tine însăți un stilist de mirese

Cei mai mulți dintre noi avem nevoie de ani buni ca să ne lămurim cum stau lucrurile cu propriul stil, în timp ce anumiți oameni par a avea un simț înnăscut. Unii dintre aceștia din urmă ajung stiliști și încearcă să ne descifreze nouă, celorlalți, identitatea vestimentară. Gia Băcioiu a dus lucrurile și mai departe, alegând o nișă grea și delicată: vrea să le învețe pe viitoarele mirese cum să-și construiască imaginea în ziua nunții.

by

Pe Gia Băcioiu am cunoscut-o într-un context fără legătură cu rochiile de mireasă și totuși într-un moment providențial pentru vocația ei. Două prietene comune care considerau că noi două ne-am înțelege de minune și am avea multe de povestit despre viață pur și simplu ne făcuseră un fel de ,,matchmaking amical”. Ne-am văzut la o cafea, lângă Ateneu, într-o dimineață răcoroasă în care Gia tocmai se pregătea să plece într-o vacanță ,,semnificativă”. O vacanță care marca finalul unui capitol și începutul altuia.

 

În noua ei viață, avea să se ocupe doar de blogul pe care scrie de 2 ani, The Urban Diva, de brandul ei de accesorii, Sash, și de noua idee pe care abia aștepta s-o pună în practică: serviciile de styling pentru mirese. Una dintre deciziile pentru noua ei viață, după cum avea să-mi împărtășească la acea cafea, era să cunoască mai mulți oameni noi și interesanți, cu care să aibă lucruri în comun. De aici și orchestrarea întâlnirii noastre.

 

gia-011611b

 

Recunosc, cele două prietene au avut mare dreptate: Gia și cu mine am stat de vorbă câteva ore bune, de parcă ne-am fi cunoscut de-o viață, despre toate și despre nimic: sănătate, carieră, iubire, copii (Gia are o fetiță), cărți citite și tot ce pot dezbate două persoane care au descoperit că se află pe aceeași lungime de undă. Printre altele mi-a povestit că a fost, ani buni, designer de rochii de mireasă (Le Spose di Gia), un talent pe care îl are în sânge, venind dintr-o familie unde creația vestimentară este o tradiție.

 

La un moment dat a renunțat, fiindcă activitatea nu-i mai aducea nicio bucurie, iar viața e prea scurtă ca să nu sări din pat dimineața așteptând cu nerăbdare să te apuci de muncă. Nu merită. Pentru că dragostea ei pentru lumea mireselor nu a dispărut însă, s-a gândit, la câțiva ani distanță, să-și creeze singură un job nou: stilist de rochii de mireasă. Ei, aici eu am tresărit.

 

Știam ce înseamnă să fii mireasă și cunoșteam multitudinea de servicii la care o viitoare mireasă poate apela, dar dacă pentru nuntă în sine există un wedding planner care să strunească toate aspectele organizatorice, nu auzisem de nicio mireasă care să fi folosit un stilist la alegerea rochiei. În majoritatea cazurilor era fie vorba de un coup de foudre (cum a fost cazul meu), fie de un brainstorming nupțial între mireasă, mama miresei, viitoarea soacră și, în cazul celor care nu țin la această tradiție, și viitorul soț.

 

De cele mai multe ori, femeile se așteaptă să fie lovite de un fulger interior în momentul în care le apare în fața ochilor rochia perfectă, dar de prea puține ori este valabil acest principiu. Eu una sunt un caz ușor excentric, deci nu mă pot lua drept reper: mi-a plăcut o singură rochie de mireasă, pe care am văzut-o cu ani buni înainte să mă mărit, iar când mi-a venit vremea de căsătorie m-am dus fix către acel model fără să mai probez măcar vreo altă rochie. Așadar nu, chiar nu sunt un exemplu.

 

Am fost, însă, în vasta mea carieră de domnișoară de onoare sau pur și simplu de prietenă a miresei, pusă în fața multor momente de profundă nehotărâre. Puține sunt miresele care au simțit din prima clipă ce li se potrivește și care și-au ales rochia într-o fracțiune de secundă. De cele mai multe ori, a fost vorba de îndelungate deliberări, de păreri, de dubii, de liste pro și contra, de nopți de frământări și, în unele cazuri, chiar de câte un regret ulterior.

 

,,N-a fost chiar rochia visurilor mele”, mi-a mărturisit cândva o prietenă care arătase fantastic în ziua nunții ei. Cum arăți nu are însă mereu legătură cu felul în care te simți, ori ea se simțea într-un fel trădată de propriile așteptări: își dorise altceva. Un ,,altceva” pe care nu-l găsise și nimeni nu știuse să i-l tălmăcească, așa că se mulțumise cu o rochie frumoasă, în care ea arăta superb și… atât. Nu e întotdeauna despre a fi frumoasă, ci despre a fi frumoasă în povestea pe care ți-o conturasei în mintea ta.

 

În asemenea situații intervine Gia.

După ce am descusut-o la întâlnirea noastră de acum câteva luni, mi-am dat seama că mi-a povestit niște lucruri prea interesante ca să le țin doar pentru mine și am provocat-o la un fel de interviu. Spun ,,un fel de” interviu fiindcă o șuetă între prietene care vorbesc câte-n lună și-n stele nu poate fi numit atât de sobru. Vă spun doar atât: dacă mie mi-a plăcut de Gia după doar 5 minute de discuție, și vouă o să vă placă mult de ea.

261797_1969029639447_5690148_n

Gia alături de soțul ei, în ziua nunții (foto: Ioan Mărgineanu)

Fine Society: Ce ai învățat despre mirese în perioada în care le-ai creat rochii, din postura de designer?

Gia:  Nu e dificil să înțelegi ce vor miresele, mai ales dacă ai fost și tu mireasă sau dacă ți-au trecut prin mână mii. Într-un fel, toate miresele își doresc același lucru: să fie cât mai frumoase în ziua nunții, rochia aleasă să li se potrivească, să le scoată în evidență atuurile și să le mascheze defectele, imaginea de ansamblu să le reflecte personalitatea și, în adâncului sufletului, își doresc să surprindă și să fie surprinse și ele însele de cât de spectaculos arată în ziua nunții.

 

În nicio zi și la niciun eveniment nu vei arată mai superb decât în acea zi. Pe lângă rochie, accesorii, machiaj și coafură, este un amestec de emoție și bucurie care le face mai frumoase că oricând. Este un moment important pentru fiecare dintre noi și de aceea ne dorim să fie cât se poate de perfect.

 

Odată ce au stabilit data nunții, mai-toate intră în febra căutării rochiei de mireasă. Fiecare reacționează diferit în funcție de stil și de felul de a fi. Sunt mirese care știu de ani buni ce stil de rochie își doresc la nuntă, poate pentru că le-a plăcut o rochie cândva, poate că au văzut-o într-un film, poate că și-au imaginat-o, poate au văzut-o într-o revistă sau într-un magazin. Sunt setate pe imaginea rochiei respective și nu iau în considerare și alte aspecte legate de exemplu de tip de siluetă. Dacă au noroc li se potrivește, dacă nu…

Sunt mirese care nu au nici o idee despre ce și-ar dori sau ce le vine bine. Ele sunt cele mai deschise, sunt că o pânză albă, dispuse să încerce orice și să simtă ce li se potrivește. De-a lungul timpului am observat însă că majoritatea sunt, în schimb, derutate de diferența dintre imaginea lor într-o anumită rochie și imaginea din revistă, uitând că fotografiile profesionale sunt făcute astfel încât să vândă produsele, utilizând modele foarte slabe și înalte, plasate într-un context și o lumină perfectă. Se îndrăgostesc de imaginea din fotografie și nu neapărat de rochia în sine, iar realitatea le dezamăgește.

Apoi, le derutează constant familia și prietenii, care au păreri diferite despre ce li se potrivește, ce ar trebui să poarte, ce reguli ar trebui să respecte, păreri subiective și care se bazează în general pe propriile plăceri, ținând prea puțin cont de personalitatea și dorințele miresei. Sunt puțini care reușesc să se detașeze, pentru că majoritatea o fac inconștient.

 

Mi-aș dori ca miresele să fie ceva mai deschise la propriile păreri, la ce simt ele când îmbracă o rochie sau alta, să apeleze mai des la instinct și mai puțin la părerile apropiaților. Le-am observat de mult ori îndoiala, teama de a alege ceva cu care mama nu e de acord, sau o rochie despre care prietena a spus că nu îi stă bine, deși eu vedeam clar la ce rochie i s-a luminat fața.

Am fost nevoită de multe ori să intervin și să le întreb ce își doresc ele, cum se visează, care e rochia preferată, amintindu-i că e nunta ei și dreptul ei de a alege ce își dorește, indiferent de părerile celorlați. Până la urmă, dacă pe soț l-ai ales singură, sunt convinsă că și rochia poate fi o alegere personală.

Care crezi că sunt cele mai mari greșeli de stil pe care le fac miresele din ziua de azi?

La noi în țară, de când mă știu eu, mireasa a fost întotdeauna în centrul atenției tuturor. Miresele știu asta și simt presiunea. Vor perfecțiune, vor să surprindă, vor să fie diferite. E firesc și e realizabil, dacă știi regulile de stil, dacă știi ce ți se potrivește cu adevărat, dacă știi să păstrezi echilibrul unei ținute și să nu încarci excesiv. Echilibrul e cuvântul magic. Prea mult din orice strică: prea multe bijuterii, prea multe accesorii opulente, prea multă strălucire. Mireasa trebuie să rămână mireasă, nu pom de Crăciun.

Cum ți-a venit ideea serviciului de styling pentru mirese?

Ideea serviciului de styling pentru mirese s-a conturat anul trecut prin toamnă, când mi-am reluat atribuțiile de stilist pentru nunta unei prietene. Cred că atunci mi-am dat seama cât îmi lipsește partea asta. Abia anul acesta m-am gândit mai serios că m-aș putea reîntoarce cumva în domeniu, fără partea de design însă.

 

Gia, cu două mirese la ,,Pasarela" 2009

Ca designer, mi-am depășit întotdeauna atribuțiile în relația cu miresele mele și nu m-am rezumat la hârtie și creion. Am fost designer și stilist, uneori psiholog (pentru că organizarea nunții te poate stoarce de energie și îți poate testa limitele), alteori un soi de ,,wedding planner”. Le-am dat întotdeauna sfaturi legate de ce li s-ar potrivi, le-am ascultat opiniile, le-am intuit personalitatea, ba chiar reușeam să le fac pe cele mai încăpățânate să încerce și un alt stil pe care îl consideram eu mai potrivit.

 

Le-am explicat de fiecare data cu argumente solide, “tehnice”, de ce un decolteu e mai bun decât altul, de ce stilul X este mai potrivit decât stilul Y, cum pot evidenția corect anumite părți și masca altele. Fetele simt când știi despre ce vorbești și așa le câștigi încrederea. Pierdeam destul de mult timp la probe vorbind cu ele, dar îmi plăcea. Mă bucuram nespus să le văd fericite și încrezătoare că au făcut alegerea cea mai bună. Mie asta mi-a dat încredere în mine, mi-a hrănit sufletul, m-a făcut fericită și așa mi-am câștigat și niște prietene noi. Anul ăsta mi-am dat seamă că îmi lipsește mult bucuria și emoția asta specială.

 

Nu de mult am reușit să îmi structurez cumva serviciile oferite, acum prezentate detaliate aici, încercând să acopăr cam toate nevoile mireselor, oferindu-le posibilitatea să aleagă cât, când și unde au nevoie de mine. Sunt însă flexibilă și în funcție de ce alte nevoi voi descoperi, mă voi adapta la ele și voi crea și alte servicii sau pachete personalizate.

Care dintre ,,miresele tale”, cele pentru care ai creat rochii, ți-a rămas cel mai întipărită în minte?

Ultima. Mi-au rămas multe mirese întipărite în minte, dar ultima e cea mai specială doar și pentru simplul fapt că e ultima. Apoi, eu mă hotărâsem deja că nu mai vreau să fac rochii de mireasă, ci să mă concentrez pe dezvoltarea liniei de rochii de seară, care mă atrăgea mai mult atunci. Ea însă și-a dorit mult că eu să îi fac rochia, pentru că mă ocupasem și de rochiile de mireasă a două dintre prietenele ei și se pare că făcusem treabă bună.

 

Mi-a spus că are încredere totală și nu am putut să o refuz, dar știu că i-am zis că ea e ultima și așa a fost. Mi-a plăcut mult rochia făcută pentru ea și a trebuit să aștept un an până am putut-o vedea îmbrăcată în ea. S-a căsătorit în America și tot amâna nunta ca să li se elibereze actele.

 

Am ținut mult timp legătura și până și eu devenisem parte din povestea ei și nerăbdătoare s-o văd măritată. S-a căsătorit pe plaja hotelului The Palms, în Miami. Sunt mândră că a purtat rochia creată de mine, chiar și la un an după ce a fost realizată.

Dar o mireasă care te-a impresionat în mod special prin atitudine, alegeri, prin stil?

Sunt multe care m-au impresionat, în mod special ca atitudine. De exemplu, o mireasă m-a impresionat pentru că a mers singură prin magazinele de specialitate, a probat singură mai multe variante și tot singură a ales.

 

74524_1586818324403_8083901_n

 

M-a impresionat mult siguranța ei și de altfel a fost și singura pe care am întâlnit-o care să fi avut curajul ăsta. Țin minte că mi-a spus că a vrut să evite discuțiile pe temă rochiei, a vrut să simtă că alegerea îi aparține cu adevărat și s-a bazat pe înstinctul ei. A încercat multe rochii și la cea la care a simțit emoție reală, pe aceea a ales-o. M-am bucurat să fie o rochie creată de mine.

 

O altă mireasă m-a impresionat prin îndârjirea cu care a ales să poarte o rochie dificilă, foarte voluminoasă și foarte grea. I-am spus de la început cum va arata, cât de greu îi va fi să o poarte toată seara, să danseze, să meargă, dar mi-a spus că știe și că înțelege, dar că aceea este rochia pe care și-o dorește și nu acceptă nici o altă variantă. Și pe aceea i-am făcut-o.

Recunosc că ne făceam cu toții probleme – mai în glumă, mai în serios – dacă va încăpea în mașină și dacă va încăpea pe ușă. A zis că și-a închiriat o limuzină spațioasă, care să nu-i pună probleme. Nouă ni se părea foarte grea, dar ea spunea tot timpul nu o simte așa grea. Voința este mai puternică decât realitatea. Nu poți să nu rămâi impresionat. Miresele sunt capabile de sacrificii reale pentru a arăta exact așa cum își doresc.

Unele mirese m-au impresionat și prin încrederea acordată mie. Fie că era un model “custom made” pe care nu-l făcusem vreodată, fie o modificare dificilă a unei rochii existente, au fost fete al căror optimism, entuziasm și siguranță erau molipsitoare și impresionante. Sunt oameni senini, pe care întâlnești și îi îndrăgești instant. Ei te impulsionează, te inspiră și te fac să performezi.

Care sunt etapele unei ședințe de ,,styling de mireasă”?

O ședință de styling ar începe printr-o întâlnire cu mireasa în care vom discuta pe teme legate de stil și de personalitate, siluetă, despre data, locația și tema nunții, despre dorințele ei legate de ziua nunții, ce look și-ar dori să abordeze, ce crede ea că i se potrivește, buget, șamd. Toate acestea mă ajută să o înțeleg și îmi conturează mie o imagine mai clară asupra stilului potrivit, ținând cont de toate elementele.

 

Pe baza evaluării stilistice și a informațiilor pe care mi le furnizează, îi voi oferi informații în privința stilurilor și a culorilor ce i se potrivesc, idei de bijuterii, accesorii de păr, etc, cât și o lista cu magazine/site-uri de specialitate unde ar putea găsi ce își dorește. Probabil că îi voi oferi și alte sfaturi legate de organizarea nunții sau de stil în general, pentru că recunosc că e un domeniu care mă pasionează și îmi place să vorbesc despre el.

 

Apoi, ideal ar fi să mergem împreună în căutarea rochiei și a accesoriilor, chiar și însoțite de 1-2 persoane apropiate. Dacă este cazul unei rochii “custom made”, atunci pot fi prezentă la toate probele, mireasa având garanția că nimic nu este lăsat la voia întâmplării și că greșelile, dacă ele există, sunt depistate la timp și corectate. În domeniul acesta detaliile sunt foarte importante, iar în cazul unei rochii făcute pe comandă, pot apărea greșeli de croi ce pot ruina întreaga rochie dacă nu sunt rezolvate după prima probă.

Privind înapoi la propria ta nuntă, crezi că ai fi apelat la un stilist, dacă exista serviciul? Ca să fac o mică glumă, e ca la psihologi, care nu se pot psihanaliza singuri și trebuie să meargă la un alt coleg de breaslă, sau în styling te poți detașa și poți să fii propriul tău stilist?

În cazul meu, nu aș fi avut de ce să apelez la un alt stilist și nici nu prea aș fi avut la cine. Eu am crescut de la 7 ani în lumea asta, cred că am probat sute de rochii de-a lungul timpului și am purtat mai toate tipurile de croieli pe care mi le-am dorit la tot felul de evenimente la care am participat. Știam exact stilul care mi se potrivea și mai presus de toate știam stilul pe care mi-l doream.

 

Am vrut să port singura rochie pe care știam că nu o să o mai port vreodată, și anume “ball gown”, rochia de prințesă. Am știut exact ce material să aleg ca să fie suficient de voluminoasă dar și foarte ușoară. Știam exact ce tip de decolteu mi se potrivește cel mai bine, exact cât de adânc să fie, cât de înaltă să fie cupa, etc. Când mi-am creat modelul, m-am gândit la toate elementele care m-au atras în mod natural de-a lungul timpul și le-am adăugat în rochie astfel încât să nu o încarc și să pierd “echilibrul” designului.

149765_1586844605060_7642452_n

 

Am vrut să mă reprezinte pe mine, să nu fac un model doar de dragul de a-mi impresiona invitații. Nimic nu e mai rău decât o rochie care nu ți se potrivește și din punct de vedere al stilului personal. Nu am mers pe un design extrem de spectaculos, ci pe un design ca mine, simple with a twist, genul de rochie la care – cu cât te uiți mai mult – cu atât descoperi noi “straturi” și detalii. Chiar și acum, după 6 ani, îmi iubesc rochia. Nu am putut să fac un trash the dress pentru că nu m-a lăsat inima să o distrug.

Există vreun obicei sau vreun detaliu din afară care ți-ar plăcea să se regăsească și la nunțile de la noi și nu se întâmplă?

Față de acum 10-15 ani, nu mi se pare că nunțile românești sunt mai prejos decât ale altora. Cred că am preluat deja detalii și idei simpatice de afară, le-am introdus în evenimentele noastre și acum avem un mix interesant de tradiții românești cu unele internaționale.

 

Nunta e acum un eveniment mai bine organizat, mirii sunt parcă mai siguri pe ei și implicați direct în planificare, de multe ori mult mai relaxați decât erau înainte, poate și pentru că majoritatea ne căsătorim în jurul vârstei de 30 de ani, când știm mai bine ce vrem și nu ne e teamă să ne exprimăm dorințele. De vreo câțiva ani am văzut și nunți mai atipice, în locații atipice, mai relaxate și mai concentrate pe distracție decât pe tradiții.

Pentru mine asta e normalitatea: libertatea de a-ți organiza nunta așa cum îți dorești, unde dorești și cu cine dorești, pe muzica care îți place, îmbrățișând sau nu tradiții, îmbrăcând ce dorești. E plăcută diversitatea asta pentru că nu știi niciodată cum va fi nunta. Înainte parcă erau toate la fel.

Ce cărți, reviste, site-uri ar trebui să aibă o mireasă pe Inspiration Board, dintre sursele mai puțin cunoscute?

Mi-e teamă că aici nu vă voi oferi cine-știe-ce secrete, pentru că sursele de inspirație sunt acum la îndemâna oricui. O simplă căutare pe Google și vă veți pierde în multitudinea de idei. Pinterest este un instrument excepțional pentru inspirație. Că revistă, recomand Brides și site-ul aferent bridesmagazine.co.uk. Mi-a plăcut întotdeauna, de pe vremea când te bazai doar pe reviste internaționale pentru inspirație și toți foloseam orice ocazie să facem rost de ele.

 

Apoi marthastewartweddings.com, stylemepretty.com, theknot.com, jetfeteblog.com și bineînțeles blogul meu, secțiunea Wedding, unde pe lângă sfaturi de tot felul, am scris un “Ghid de supraviețuire a nunții” (Surviving your Wedding). Mi-am dorit că secțiunea dedicată nunților să nu fie un soi de Pinterest, ci mai degrabă să conțină informații și idei importante care să ajute miresele să planifice mai bine, să facă alegeri mai bune, indiferent de tema nunții sau de locație.

Îți lipsește vreodată perioada în care creai tu însăți rochiile? Ce element din acea epocă te va ajuta cel mai mult în lucrul de acum cu miresele, ca stilist?

10900133_10206269948261652_1268999776100354157_o

 

Surprinzător, nu îmi lipsește munca de designer, ci mai degrabă interacțiunea cu miresele. Designer sunt și acum într-un domeniu mult mai ușor de gestionat – accesoriile – și asta îmi satisface latura creativă, în schimb îmi lipsește sentimentul acela când ești de real ajutor cuiva.

 

Ca designer, cunoști o rochie din toate punctele de vedere, de la prima cusătură la ultima, știi exact cum ar trebui să stea și știi și unde e greșeala atunci când nu stă. Eu văd lucruri pe care alții nu le văd.

Pe de altă parte, un designer este și stilist, iar prin interacțiunea cu clienții devine chiar unul foarte bun. În contrapartidă, aproape niciun stilist nu este și designer. Bănuiesc că acesta e atuul meu – nu prea auzi de stiliști care să fi fost mai întâi designeri.

Clienții nu vin la un designer doar ca să le deseneze o rochie și mai apoi să le-o producă. Îți spun ce și-ar dori, apoi te întreabă ce părere ai, dacă îi avantajează, ce culoare ar merge și tot așa. Un designer bun devine un stilist bun, fie că vrea, fie că nu, pentru că așa îți cer clienții. Înveți multe lucruri din practică și prea puțin din cărți.

Într-un top mental al mireselor celebre, care sunt favoritele tale, care ți-au rămas ca reper?

 

Recunosc că sunt greu de impresionat în privința rochiilor de mireasă, poate și pentru că am văzut atât de multe. Dacă ar fi însă să aleg trei care mi-au rămas în minte, ele sunt:

 

Grace Kelly, pentru imaginea perfectă a unei prințese, cu o rochie la fel frumoasă acum pe cât a fost atunci (creată de Helen Rose). Sunt puține rochii de mireasă “vintage” pe care ai îndrăzni să le porți acum. Aceea e una dintre ele.

Foto: Glamour.ru

 

Audrey Hepburn, cu rochia pe care a purtat-o la prima nuntă, creată de Balmain.

 

Aceea mi-a plăcut pentru că era simplă, diferită și mai ales pentru că i se potrivea ei foarte bine. Contează mult chimia asta între mireasă și rochia ei. Și în plus, îmi place Audrey.

Foto: OliviaPalermo.com

 

Olivia Palermo – blogger de succes, este și un fel de style-icon pentru mine. Olivia nu a purtat o rochie de mireasă tipică, ci un ansamblu de 3 piese creat de Carolina Herrera: un pulover de cașmir, o pereche de pantaloni scurți și o fustă amplă din tulle cu o despicătură adâncă, la care a asortat o pereche de pantofi albaștri.

 

Cred că ar fi putut purta orice și tot ar fi arătat foarte bine. Deși nu este un stil pe care l-aș fi adoptat pentru nunta mea, mi-a plăcut originalitatea și curajul de a alege să arate exact așa cum a simțit atunci.

De ce crezi că o mireasă ar trebui să apeleze la serviciile unui stilist și să treacă de clasicul ,,Merg cu mama/tata/soacra să alegem rochia”?

Sunt deja mulți stiliști în România și sunt și mulți cei ce aleg să stea de vorbă cu un stilist măcar o dată în viață. Fie că vrem să recunoaștem sau nu, imaginea noastră e importantă pentru noi, altfel nu am cheltui atât de mulți bani pe haine și pe tratamente de înfrumusețare. Eu sunt de părere că – dacă tot cheltui o parte consistentă din bugetul tău pe imagine – măcar o dată cheltuie puțin și pentru a afla ce să cumperi, ce te avantajează cu adevărat, cum să cheltui inteligent, piesele esențiale șamd.

 

În ceea ce privește nunta, importanța imaginii este cu atât mai mare pentru mireasă. Ai o singură șansă să îți iasă bine, o singură zi în care ai plătit fotograful să îți facă albumul de nuntă, o singură zi în care îți aduni toată familia și toți prietenii la un loc, o singură zi în care știi sigur că ești în centrul atenției și o singură zi în care știu sigur că fiecare detaliu contează și că orice mic defect te poate face să izbucnești în lacrimi.

Așa cum am mai spus, familia și prietenii nu au pregătirea necesară pentru a da sfaturi de stil, sunt ghidați de propriile păreri și plăceri și sunt prea puțini cei care pot avea o opinie obiectivă. I-am văzut pe toți “in acțiune”. Am fost martoră și la adevărate tragedii când mireasa și mama nu cădeau de acord ce rochie cumpere. Nervii sunt întinși la maxim, toată lumea are o opinie, iar mireasa devine confuză. Invariabil, mama și-a imaginat măcar o dată în viață cum vei arăta ca mireasă și inconștient va tinde să te ghideze către acea imagine.

Rolul meu nu este să aleg rochia în locul miresei, ci să o ghidez către cele care se potrivesc cu adevărat sau să o ajut să transforme ceva ce îi place în ceva ce i se și potrivește. Alegerea îi aparține întotdeauna și așa trebuie fie.

O poți citi pe Gia zilnic aici, iar sfaturile de styling pentru mirese i le poți găsi aici.

Fotografii de la nunta Giei: Ioan Mărgineanu

Toate celelalte fotografii: Sebastian Băcioiu

4 Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.