Despre tot ce-i fin și fain

Cum am reușit să transform un zâmbet în brandul meu

By 10 aprilie, 2016Chronicles
read time 2 min
 
10 aprilie, 2016

Cum am reușit să transform un zâmbet în brandul meu

Mă numesc Diana și tot ce mi-am dorit vreodată a fost să am dinți frumoși. Este trademark-ul meu, obsesia mea pe alocuri și ambiția măreață a vieții mele: să pot să râd mult și cu poftă, inclusiv în fotografii. Mi-am dedicat 32 de ani de viață acestui scop, așa că mi se pare absolut natural să împărtășesc cu voi cea mai importantă revelație din ultima vreme.

by

Nu am visat niciodată să schimb lucruri majore la propria persoană: nici să augmentez, nici să reduc, nici să schimb forma, nici să mut mai la stânga ori mai la dreapta. M-am acceptat așa cum sunt, cu bune și cu rele. Totuși, dacă o zână bună s-ar fi materializat ca prin minune în viața mea și mi-ar fi lăsat bagheta ei magică la discreție, aș fi folosit-o într-un singur scop: pentru a-mi face zâmbetul perfect. După ce lucrarea s-ar fi înfăptuit, aș fi așezat bagheta cuminte pe masă și m-aș fi bucurat de viață. Nu-mi trebuia casă pe plajă,  Făt-Frumos sau păr de Cosânzeană. Aveam dinți frumoși? Bun, my work was done.

 

Una dintre cele mai vechi amintiri din copilărie are ca loc de desfășurare baia de acasă, cu mine cocoțată pe un taburet în fața chiuvetei și cu periuța de dinți în mână. De când am pus mâna pe ea prima dată, pe la patru ani, s-a transformat într-un soi de vocație.

 

Am purtat aparat doi ani și jumătate și, dacă m-ați cunoscut între 2009 și 2011, cu siguranță m-ați văzut cu el, fără să știți că îl aveam. Era varianta ,,incognito“ (chiar așa se și numește modelul), purtată pe interiorul dinților, mai discretă dar și mai chinuitoare pentru purtător. Totuși, îmi doream o variantă care să-mi permită relaxarea și stilul de viață activ, împlinindu-mi în același timp dorința arzătoare de a avea dantura (aproape) perfectă. După ce s-a terminat acel capitol al existenței mele, mi-am dat seama că unele mici chestiuni tot nu fuseseră corectate, dar mi-am acordat o binemeritată perioadă de pauză.

20160407-_22A0918

 

Acum, de câteva săptămâni încoace, port Invisalign, un sistem revoluționar și invizibil de gutiere transparente care vor duce dantura mea cât mai aproape de perfecțiune într-un singur an. Faza finală a zâmbetului perfect. Chiar dacă era poate mai facil să-mi pun fațete pentru un Hollywood-smile, ambiția mea a fost mereu să lucrez cu potențialul dinților mei naturali. Nu mi se pare nimic mai grozav decât să-ți îngrijești dinții și să îmbunătățești pe cât posibil ce ți-a lăsat natura. Nu știu alții cum sunt, dar eu chiar cred în asta.

 

20160407-_22A0861

 

Latura mea obsesiv-compulsivă în materie de igienă dentară se vede la farmacie. Dacă în boutique-urile Chanel sau la raioanele de pantofi din marile magazine am uzul rațiunii și de regulă mă uit doar la ceea ce mi se potrivește și îmi trebuie neaparat, în fața raftului de igienă dentară din farmacii sunt dezlănțuită. Trebuie să am și să încerc tot ce a apărut nou, revoluționar sau inovativ, iar dacă se întâmplă să scrie și ceva cu ,,white“ pe cutie, deja nu mai gândesc limpede.

 

Dacă ceva promite că-mi albește dinții, îi remineralizează și le face tot felul de lucruri ,,de bine”, cum să nu-i acord o șansă? Dacă e adevărat ce scrie pe cutie?

În acest context, când am auzit de noua periuță de dinți sonică, Philips Sonicare DiamondClean, cu un cap de periere care albește dinții vizibil în doar o săptămână de la începerea utilizării și elimină 100% mai multe pete dentare în același interval, am simțit fluturași în stomac mai ceva ca în fața unei perechi de pantofi Manolo Blahnik (și îl iubesc pe Manolo, always forever!). Iar când cei de la Philips m-au contactat ca s-o încerc, a fost gata povestea de dragoste. 

20160407-_22A0773

 

Pentru că tot am scris că mă aflu într-o perioadă dedicată simplificării vieții, datorită celor de la Philips am reușit să-mi simplific și ritualul zilnic de igienă dentară. O pastă de dinți și periuța mea Philips Sonicare DiamondClean și  sunt gata de drum. Te invit alături de mine într-un itinerariu scurt, sincer și cuprinzător despre relația mea cu periuța de dinți și cu propria igienă dentară.

20160407-_22A0895

 

De ce țin eu atât de mult la zâmbetul frumos?

Iubesc să râd, cred că e cel mai frumos, reconfortant și sănătos lucru din lume. Râsul absoarbe răutățile și tristețile vieții, e terapie și deconectare. Cele mai frumoase amintiri din viața mea sunt momente în care râdeam în hohote, poate și de aceea cel mai trist lucru mi se pare o persoană care ar vrea să râdă și nu poate fiindcă nu are încredere în zâmbetul ei. Știu cum e să râzi și, vorba expresiei, ,,să nu fie râsul tău“, fiindcă simți că nu poți fi cu adevărat relaxat și liber. Și, exact de asta (dar nu numai!), zâmbetul e poate cel mai important factor pentru frumusețe!

De unde pasiunea mea pentru periuțe electrice?

Și când foloseam periuțe manuale aveam o rutină coerentă și sârguincioasă de periaj, dar odată ce am descoperit varianta electrică (asta cu vreo 7 ani în urmă, când tehnica nici nu era atât de avansată!) n-a mai existat cale de întoarcere. Cred în periuțe electrice cu mult înainte să se încetățenească obiceiul și la noi, iar periajul ajutat de o astfel de bijuterie high-tech este o revelație pentru cineva care a încercat de toate până acum.

20160407-_22A0902

 

De ce Philips Sonicare?

20160407-_22A0783

 

Lăsând deoparte faptul că am avut mereu o mare slăbiciune pentru produsele Philips (pur și simplu tot ce am cumpărat de la ei în ultimii ani a fost bun, mi s-a potrivit și le-am și folosit multă vreme), mi-a plăcut ideea de simplitate, eficiență și tehnologie, toate într-una singură. În primul rând, efectuează până la 62.000 de mișcări ale capului de periere într-un singur minut.

 

Timpul de periere recomandat de medicii stomatologi este de 2 minute, interval în care ești ,,avertizat“ la fiecare 30 de secunde să treci dintr-un cadran în altul (dreapta sus, dreapta jos, stânga sus, stânga jos). Atât de simplu și de intuitiv! Iar mie îmi place simplitatea mai mult decât orice.

20160407-_22A0822

 

Cât de important e albul dinților?

Sigur, cu toții ne dorim dinți frumoși și albi, reprezintă prima noastră carte de vizită în relația cu cei din jur (și adesea chiar și în relația cu noi înșine), dar înainte de a vorbi despre nuanțe trebuie să vorbim de sănătate. Una fără cealaltă nu se poate și, dincolo de albirea dentară, ceea ce m-a cucerit la Philips Sonicare DiamondClean a fost faptul că îndepărtează cu până la de 7 ori mai multă placă bacteriană decât o periuță normală, acționând în același timp delicat cu gingiile și eliminând într-o singură săptămână cu până la 100% mai multe pete acumulate de cafea, cea, vin roșu sau țigări. Magic? Nu, doar high-tech!

20160407-_22A1057

 

Ce produce această ,,magie“?

Capul de periere DiamondClean are peri în formă de romb, pentru a înlătura eficient și în același timp delicat petele și placa bacteriană. Dacă în general albirea dentară, în special cea derulată prin proceduri stomatologice complexe, este asociată cu sensibilizarea dinților, idealul este o acțiune blândă și în același timp eficientă. Până de curând, aveam de ales între cele două și, recunosc, cu tot interesul meu proverbial pentru produse stomatologice, de albirea profesională m-am ferit cât am putut de mult. Acum, nu mai e nevoie.

20160407-_22A0952

 

De unde până unde eu și Philips?

„Aria mea operațională este lumea întreagă“ obișnuia să spună, cu mai bine de un secol în urmă, Anton Philips, fondatorul creditat cu viziunea antreprenorială care a transformat brandul într-un gigant al tehnologiei. Iar lumea întreagă este, în prezent, tot mai preocupată de inovații cu impact direct asupra sănătății și a stării de bine, de la aparate de monitorizare a performanțelor sportive până la dispozitive care să facă gătitul mai sănătos sau sisteme care să ne transforme casele în oaze de relaxare.

 

Cu doi ani în urmă, am participat la un eveniment global Philips, în Eindhoven, al cărui hashtag oficial –  #innovationandyou – rezuma la perfecție modul în care am ajuns să ne raportăm la tehnologie: noutatea ne interesează doar în măsura în care ne poate ajuta să fim mai sănătoși, mai relaxați și mai eficienți în tot ceea ce facem. Dacă în ultimele decenii ne-am reconfigurat viețile și obiceiurile pentru a ține pas cu revoluția tehnologică, Philips își propune să răstoarne variabilele ecuației, simplificând la maximum experiența noastră high-tech și făcând tehnologia să se muleze pe nevoile infinit de diferite ale fiecăruia dintre noi. Chiar și pe cele pe care nici n-am fi bănuit că le avem.

Let’s brush together!

20160407-_22A1043

 

Make-up: Am ales un machiaj minimal, cu fond de ten, mascara și un ruj discret, tocmai pentru a scoate în evidență elementul principal: ,,zâmbetul”.

Foto: Horia Manolache Photography