Despre tot ce-i fin și fain

De jumătate de an sunt în Lumea Nouă și-mi place

By 31 mai, 2017Happenings
read time 2 min
 
31 mai, 2017

De jumătate de an sunt în Lumea Nouă și-mi place

Săptămâna trecută, am fost la un eveniment care, pentru mine, a fost un pic mai mult decat un eveniment. Pentru că m-a facut să mă gândesc la noul drum pe care am pornit la începutul acestui an și la toate deciziile radicale pe care le-am luat, în general, în viața mea.

by

Ciuc a lansat o nouă sticlă, într-un eveniment care celebrează noua direcție a brandului: #LumeaNouă. Pentru unii poate fi doar o sticlă cool și un hashtag. Pentru toți ceilalți e un pretext bun de a locui în sfârșit în lumile netrăite din capul nostru.

La evenimentul Ciuc de la fosta fabrică Electrica, fredonând în gând versiunea nouă a celebrei melodii „Noi, în anul 2000”, mi-am dat seama că, în ciuda tuturor lucrurilor mai puțin frumoase care se întâmplă în jur, suntem norocoși să trăim în 2017, când tot ce visam acum 10-20 de ani a devenit posibil cu câteva clicuri. Lansarea Ciuc, un brand drag mie, nu-i doar despre o sticlă nouă și un hashtag care sună bine, ci despre o mentalitate căreia i s-a dat acum un nume clar.

 

Toți avem în cap o lume concretă în care ne potrivim mănușă, în care ne-am purta altfel și am face lucrurile diferit: mai simplu, fără complicații, fără prefecătorie. E o lume în care suntem mai fericiți decât suntem de fapt, iar cei de la Ciuc au ”simțit-o” bine, fiindcă tot mai mulți oameni se întorc de câțiva ani încoace spre lumile din mințile lor. Renunță la joburi care nu-i reprezintă, la relații toxice, la obiceiuri proaste și la tot ce-i ținea pe loc. Încep să se îmbrace cum simt, să râdă la glumele la care au chef, să-și păstreze replicile doar pentru cine vor ei. Experimentează, se joacă, greșesc, râd, se reîndrăgostesc de orașul lor sau de altele.

 

M-am așezat în Lumea mea nouă în ziua în care mi-am dat seama că libertatea este cel mai important lucru. Până să realizez asta, mă urmărise multă vreme un lucru auzit într-o conferință de leadership: „N-o să fii niciodată fericit dacă există o prăpastie prea mare între viața ta zilnică și viața netrăită din capul tău”. Lumea Nouă pe care am ales-o eu e despre acea viață netrăită, doar că nu mai e cu capul în nori, ci cu picioarele bine-înfipte în pământ. E la timpul prezent – „sunt” – nu la condiționalul „aș fi putut” sau „aș fi vrut”.

 

 

M-am simțit apropiată din prima clipă de manifesto-ul Ciuc cu „Lumea Nouă” pentru că de jumătate de an eu chiar trăiesc într-o lume nouă, la propriu. Caravana „România Modernă” făcută alături de Ciuc în luna septembrie 2016 a fost primul proiect de proporții al ”Fine Society” și undeva prin călătoriile noastre între Iași, Timișoara, Brașov și Constanța mi-a încolțit gândul de a alege o altă viață și un alt drum pentru mine. În mintea mea de atunci, o lume nouă însemna un singur lucru: libertate. Acum, acea libertate e foarte palpabilă, iar eu mă simt în targetul Ciuc chiar mai mult decât înainte.

 

Lumea Nouă e o lume limpede: știi cine ești, ce vrei și mai ales ce nu vrei. Nu mai ai nevoie… să-ți dea nimeni voie. #LumeaNouă nu e despre o anumită generație, e despre toți cei hotărăsc, de azi, să fie exact cum vor ei.

Pentru tine ce înseamnă #LumeaNouă?

Filmulețele de la party și multe alte video-uri cool despre #LumeaNoua le găsești pe platforma CiucPremium.