Despre tot ce-i fin și fain

Încep călătoria mea prin România și vă prezint un site cool

By 12 august, 2017Travels
read time 2 min
 
12 august, 2017

Încep călătoria mea prin România și vă prezint un site cool

Luna august e luna mea de călătorit prin țară. În următoarea perioadă voi încerca să concentrez cât mai multe locuri frumoase, nostalgii și experiențe noi. Anul ăsta am o listă lungă, în care se întretaie locurile copilăriei mele și locuri pe care îmi doream de multă vreme să le văd.

by

Plec prin țară în următoarele 10 zile, într-un mix de locuri pe care nu le-am mai văzut niciodată (cetatea Devei, Oradea, Băile Herculane), de nostalgii de când eram foarte mică (Piatra-Neamț, Vatra Dornei, Cheile Bicazului) și de locuri de suflet ale copilăriei mele, respectiv Ardealul în care mi-am petrecut verile până aproape de vârsta de 20 de ani.

 

Prin prisma meseriei mele, am norocul să văd lumea asta mare, să zbor de mai multe ori pe lună prin diferite locuri, dar aventura pe care o aștept cu cel mai mare entuziasm în fiecare an este roadtrip-ul prin România. Cred cu tărie că avem o țară nespus de frumoasă, pe care o tratăm adesea cu indiferență și blazare, deși – dacă unele dintre obiectivele noastre turistice ar fi în alte țări – ne-am înghesui să le vizităm, am plăti bilete și am sta cuminți la coadă. E un paradox pe care mă străduiesc să-l combat vizitând și povestind despre locuri care-mi plac în România.

 

Anul trecut am fost în Alba-Iulia și Târgu-Mureș (am scris de acolo și de Hotel Privo, pe care-l consider cel mai bun din țară, de departe), am vizitat Castelul Huniazilor de lângă Hunedoara, Sarmizegetusa Regia, plus toată „salba” de orașe pe care le iubeam de mult, dar nu avusesem timp să le bat în tihnă: Sibiul (unde am scris de fascinantul Muzeu al Farmaciei), Sighișoara și Brașov.

Fără legătură cu călătoria mea, vă propun și un site care are legătură cu România. Cei de la Art & Craft, cu care am făcut în luna mai un proiect despre turismul în România, și-au relansat site-ul săptămâna aceasta. Au produse foarte cool, de la decorațiuni interioare tradiționale și suveniruri tipic românești până la deserturi de-ale noastre și tot felul de bunătățuri. Preferatele mele sunt prunele în ciocolată de la Vlăduț’s Storydar ce mi-a plăcut de fiecare dată au fost produsele lor haioase și dezirabile (știm cu toții cu un suvenir trebuie să te atragă ca un magnet). Spre exemplu, în seria Transylvania, care-l evocă și pe Dracula,  au inclusiv un stilou care vine împachetat într-o cutie în formă de… sicriu.

 

Filmulețul pe care l-am făcut atunci, cu proiectul despre România, e aici:

 

 

Nu e reclamă, proiectul nostru a fost punctual iar colaborarea s-a încheiat în luna mai, dar eu mă asociez doar cu branduri care îmi plac sincer și de asta le promovez cu drag de câte ori fac câte ceva interesant. Iar site-ul lor nou s-a potrivit de minune cu aventura mea prin țară, pentru că are legătură cu toate mărunțișurile încântătoare pe care le pot lua turiștii care ne vizitează și pe care le putem cumpăra și noi de pe site sau din aeroport.

Pe mine mă puteți urmări mai ales pe Instagram, unde voi posta multe InstaStories de prin locurile în care ajung.