Despre tot ce-i fin și fain

Neon Spinning la Constanța: cea mai cool oră de sport la lumina Lunii și a neoanelor

By 3 octombrie, 2016Happenings
read time 1 min
 
3 octombrie, 2016

Neon Spinning la Constanța: cea mai cool oră de sport la lumina Lunii și a neoanelor

A patra săptămână de plimbat cu bicicleta pe traseele cool ale României Moderne s-a încheiat tot cu o sesiune de pedalat, dar una care a iluminat centrul Constanței. Tinerii cool de la mare au făcut spinning în aer liber, în centrul orașului, pe biciclete speciale prevăzute cu neoane. Combustibil a fost din plin: energia lor extraordinară și Ciuc Radler 0,0%.

by

Am avut mereu o slăbiciune pentru începuturi. Nu doar începuturi de an sau alte evenimente majore care ne resetează calendarele, ci și debuturi de săptămâni sau de luni. O nouă lună e o viață în miniatură, o ocazie să schimbi lucruri, să ai experiențe total diferite de până acum, să te bucuri cu mai multă poftă, să iei totul de la capăt dacă e cazul. De aceea, fără a fi vreo superstiție, încerc mereu ca pe data calendaristică de întâi să fac lucruri cool, ca să încep cu dreptul luna.

Puține începuturi au fost însă chiar atât de reușite precum ziua de sâmbătă, 1 octombrie, petrecută ,,în deplasare” cu România Modernă. Seara m-a prins la Constanța, utima oprire înainte de București pe harta proiectului, pe pajiștea luminată din fața Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski.

_seb7852

_seb8317Nu mai puțin de 21 de biciclete staționare, prevăzute cu luminițe și neoane, stăteau așezate în fața teatrului, așteptând constănțenii la sesiuni de spinning în aer liber, pe muzica extrem de cool a unui DJ și cu ghidajul plin de energie al instructorului-vloggerului și MC-ului oficial al proiectului, Alex Grecu.

 

Totuși, lumina despre care vorbeam mai sus n-a fost nicidecum doar o chestiune de fizică și electricitate, ci una de energie pe care oamenii o creează prin simpla lor prezență. Pajiștea era luminată pe jumătate de neoanele spectaculoase ale bicicletelor de spinning și, cealaltă jumătate, de dinamismul și entuziasmul extraordinar al oamenilor care au întâmpinat echipa Ciuc Radler și pe povestitorii ei, eu și fotograful Sorin Onișor.

Încă dinainte să se facă ora 19:00 și ca evenimentul să debuteze oficial, constănțenii au prins ideea din zbor cu un elan incredibil. Încetul cu încetul, tineri pregătiți cu echipamente speciale de spinning au venit să-și ,,revendice” câte o bicicletă, iar până la final peisajul număra ,,atleți pasionați”, trecători entuziaști care n-au rezistat să nu ni se alăture, ba chiar și persoane de vârsta a treia care s-au aventurat din toată inima la o sesiune de spinning în aer liber.

_seb8176

_seb8000S-a făcut mult sport, fredonând în același timp cele mai tari melodii de pedalat, s-a băut Ciuc Radler 0,0%, s-a râs mult, s-au spus povești, s-au legat amiciții, s-au făcut selfie-uri dar și fotografii într-o cabină specială în care îți puteai ,,picta” pozele cu lumină, manual. Cei care n-au vrut spinning s-au bucurat de câteva mișcări de Neon Ping-Pong, la câțiva pași de cicliștii serii.

 

S-a trăit la maximum o seară caldă de toamnă, iar imaginea cu care am plecat în minte și care mi-a revenit non-stop în gânduri toată ziua de duminică a fost a chipurilor senine și fericite ale oamenilor de pe biciclete.

 

Principiul energiilor bune care se atrag unele pe altele funcționează, fiindcă rareori am văzut atât de multă deschidere, bună-dispoziție și poftă de distracție precum la gașca eterogenă de constănțeni care ne-a fost alături. În răstimpurile în care n-am făcut fotografii sau live-uri nu m-am atins de telefon și nici nu m-a tentat, fiindcă imaginea din fața ochilor mei era mult mai interesantă decât ceea ce se putea petrece pe un Newsfeed.

Niște oameni care până în acel moment nu se cunoșteau și nu împărtășiseră nimic împreună se simțeau atât de bine în povestea noastră încât magnetizau un întreg centru de oraș cu energia lor colectivă. Preț de câteva ore, noi povestitorii, organizatorii de la Ciuc și toți cei care au venit pe pajiște să ne fie alături am fost, fără dubiu, o echipă.

_seb8124

,,Mie descoperirea sportului, după o viață sedentară, mi-a trezit pofta de viață, pofta de a trăi”, a punctat la un moment dat instructorul de spinning Alex Grecu. ,,Iar farmecul bicicletelor de spinning este că, dacă închizi ochii, poți să fii oriunde în lumea asta”. E foarte adevărat: mișcarea trezește elanuri, te face mai ambițios și mai îndrăzneț în dimensiunea și amplitudinea visurilor tale.

_seb7815

_seb8186

Și da, când închizi ochii, poți să-ți imaginezi că pedalezi oriunde în această lume. Numai că, în acea seară de sâmbătă, 1 octombrie, nu mi-aș fi dorit să fiu altundeva decât pe o pajiște din Constanța, privind oamenii și bucurându-mă de energia lor. Și, judecând după chipurile care mi-au rămas întipărite în minte, sentimentul a fost mai mult decât reciproc.

_seb7955

Până acum, am mai sărbătorit România Modernă prin Rondul de Noapte de la Timișoara (despre care puteți citi AICI), Neon Ping-Pong de la Iași (despre care puteți citi AICI), am făcut un party în Pădurea Luminată la Brașov (despre care puteți citi AICI). Ultima petrecere va avea loc la București, foarte curând, la o dată care va fi anunțată pe pagina oficială Ciuc Premium.

_seb8113