Despre tot ce-i fin și fain

Un mic truc de sănătate și siluetă

By 13 noiembrie, 2015Learning
read time 1 min
 
13 noiembrie, 2015

Un mic truc de sănătate și siluetă

Ce poți să mai mănânci între mese și să fie și sănătos, și gustos, și sub 50 de calorii?

by

După mulți ani, mai precis de când eram prin facultate, m-am decis să țin Postul Crăciunului. Este o resetare a corpului și a minții, dar și un exercițiu de voință și de liniște. Îmi era dor.

 

Încerc să fac mai mult decât să înlocuiesc alimentele obișnuite cu variantele lor vegetale: vreau să mănânc mai puțin, mai cu răbdare, mai pe #slowfood, nu pe fast-forward. Să mă reeduc din punct de vedere digestiv, nu doar să înlocuiesc salata cu mozarella de la prânz cu două pungi de pufuleți și trei Eugenii.

 

Întâmplător, pentru că îmi era puțin foame și prânzul era departe, am făcut o descoperire nesperată: agrișele uscate. Sunt ultra-sănătoase (la o căutare elementară am descoperit o multitudine de beneficii, mai ales pentru imunitate, pentru sănătatea tractului digestiv și a intestinelor), foarte acrișoare și gustoase și, surpriză, 100 de grame au doar 44 de calorii. Punguța din imagine având 75 de grame. Un singur biscuite de mic-dejun, asemeni celor care îmi făcuseră cu ochiul în supermarket cu o seară înainte, are 50 de calorii. Prin urmare… wow.

 

Acesta este doar un ,,pont” pentru cine e interesat de sănătate, siluetă sau post. Nu propovăduiesc nicio rețetă, niciun miracol nutrițional, fiindcă fiecare știe ce e bine pentru el și nu sunt două corpuri care să reacționeze la fel la un anumit lucru (dovedit de numeroasele mele diete, rețete și stiluri de viață încercate de-a lungul vremii). Indiferent de gusturi sau de regimul pe care îl urmează fiecare, aceste agrișe mi s-au părut însă o super-descoperire.