Despre tot ce-i fin și fain

Un gadget de frumusețe care nu se găsește la noi… dar ar trebui

By 31 mai, 2019Lifestyle
read time 10 min
 
31 mai, 2019

Un gadget de frumusețe care nu se găsește la noi… dar ar trebui

Pentru prima oară în viață, mi-am cumpărat un dispozitiv special pentru ritualul de make-up (care la mine este ultra-minimalist). Sunt atât de mulțumită de el încât m-am gândit să vă povestesc și vouă. Nu se găsește la noi, dar în ziua de azi orice se poate comanda online, așa că nu se știe niciodată cine are nevoie de el.

by

Înainte de orice, am două mărturisiri.

 

Prima mărturisire: am două mâini stângi când vine vorba de machiaj. Chiar dacă am făcut inclusiv cursuri de auto-machiaj, teoria (pe care o țin minte foarte bine) nu se pupă defel cu realitatea.

 

Țin minte că la cursul pe care l-am făcut prin 2012 ni se spunea că ar trebui să ne alocăm cel puțin 30-40 de minute zilnic pentru a face un machiaj „ca la carte”. Și prin asta mă refer la un machiaj natural, nimic dramatic sau extravagant. Numai fondul de ten ia vreo 10 minute: se aplică cu un burețel, prin tapotări delicate, uniforme, având grijă să nu pui prea mult produs. Vedeți, teoria o știu perfect…

 

Ei, în practică nu e chiar așa, fiindcă eu în general mă machiez în 5 minute cu totul (fond de ten, fard de obraz, un pic de rimel și ruj, atât, eventual un eyeliner din când în când), iar partea cu fondul de ten aplicat la marea artă nu-mi iese niciodată. N-am găsit niciodată burețelul ideal sau pensula perfectă, iar cu mâinile – cum îl aplic de ani de zile – iese relativ okay, dar nu ca din mâna unui make-up artist. Și, chiar dacă nu mă machiez mult, puținul pe care-l fac vreau să îl fac BINE. 

 

A doua mărturisire: nu-mi plac aparatele/dispozitivele/gadgeturile de beauty. Nu am crezut niciodată că ritualul meu zilnic are nevoie neaparat de ceva care se bagă în priză. M-am descurcat mereu cu lucruri simple, despre care am și scris aici (Lucruri simple: ritualul meu de îngrijire) și care rămân baza pentru mine, acum și pentru totdeauna.

 

Bun, odată stabilit acest context, ceva neașteptat a apărut în atenția mea săptămâna trecută: scandalul dintre influencerii americani de make-up Tati Westbrook și James Charles (nu intru în detalii, găsiți AICI un articol din presa străină), de a căror existență nu aveam habar.

 

Totuși, pentru că peste tot erau știri și comentarii despre asta, am fost curioasă să văd cine este această Tati Westbrook. Intrând pe canalul ei de YouTube, am dat pe ”Fast-Forward” vreo 2-3 filmulețe și, la un moment dat, atenția mea a fost captată 200%.

 

Într-o demonstrație de make-up, Tati – care e un personaj fermecător și foarte smart, mi-a plăcut mult de ea și cred că o s-o mai urmăresc – își aplica fondul de ten cu un aparat special. În 30 de secunde, baza de machiaj era perfectă. Doar că în filmulețul respectiv era vorba de altceva, nu de acest aparat, așa că am făcut vreo 10 minute de investigație online ca să aflu ce este acel aparat miraculos. Iată și o captură de ecran:

 

Când l-am găsit în sfârșit, am fost uimită: nu era altceva decât Clarisonic, un dispozitiv care acum 2-3 ani era în mare vogă și la noi și se vindea la Sephora, dar numai ca aparat de curățare a machiajului, fără funcția de aplicare de fond de ten.

 

Între timp a dispărut de pe piața din România (am căutat pe site-ul Sephora România și apare ca produs inexistent), în schimb în străinătate este încă popular, iar pe lângă capetele de demachiere, exfoliere și tot ce ține de curățarea tenului, are acum un capăt de aplicare a machiajului. O pensulă rotativă.

 

Am început să caut pe site-uri de la noi, nu am găsit nimic, așa că până la urmă am dat de un site britanic (sunt foarte multe care vând așa ceva) care expediază în România. Aparatul (Clarisonic Mia 2) a fost aproape 100 de lire sterline, plus două capete, cel de machiaj și cel de curățare. Le-am luat pe amândouă în ideea că – dacă tot am aparatul acum – e păcat să nu folosesc ambele funcții.

 

În total am dat cam 150 de lire sterline – aparat și 2 capete – fiecare capăt fiind cam câte 20 de lire. Am prins și ceva reducere, deci a fost numai bine. Ca paranteză: aparatul e o investiție punctuală, iar capetele de curățare (care se schimbă cam la 3 luni) sunt o sumă mică în economia unui an, având în vedere că nu obișnuiesc să cumpăr mult machiaj și nici să am tone de produse. E o investiție care – pentru mine – merită mult mai mult decât niște farduri, oje sau mai știu eu ce. Despre schimbarea capătului de machiaj (care ține și mai mult) am explicat mai încolo.

 

 

Săptămâna asta am folosit pentru prima dată peria. Mai întâi la curățarea tenului, unde e foarte plăcut efectul: seamănă cu un masaj delicat și îndepărtează într-adevăr chiar și cea mai mică urmă de machiaj. Am simțit tenul la fel de curat ca atunci când foloseam un gomaj sau mierea mea grunjoasă, dar cu un efort mult mai mic.

 

Aparatul vine cu un gel mic de curățare (ca în poza de mai jos), dar puteți folosi absolut orice produs de curățare a tenului care face spumă. Am scris eu în articolul despre ritualul zilnic de frumusețe că nu concep să mă spăl fără apă din abundență și fără ceva care să curețe porii în profunzime. Ei bine, acest dispozitiv îmi duce ritualul zilnic de curățare a tenului la nivelul 100, cu efort minim.

 

 

Apoi mi-am luat inima în dinți și am testat pensula de machiaj, motivul pentru care făcusem această cumpărătură spontană și – mi-era teamă la acel moment – ușor nesăbuită.

 

Am scris acum câteva zile, AICI (”Cum mi-am simplificat și mai mult ritualul de beauty”), că în perioada asta folosesc un fond de ten pe bază de apă de la Chanel, care se aplică cu o pensulă specială și are o consistență unică, de gel bifazic. Acela este clar o excepție și voi continua să-l aplic ca atare.

 

Ca să testez aparatul, am luat fondul meu de ten „de cursă lungă”Perfectionist de la Estee Lauder, pe care îl folosesc de cel puțin 3 ani – am aplicat câteva puncte de fond de ten pe toată fața și am dat drumul la perie.

 

Și, deodată… am înțeles-o pe Tati. Fără să exagerez vreun pic, în mai puțin de un minut fondul de ten (același fond de ten pe care l-am folosit ani la rândul) era uniformizat impecabil, ca și cum n-ar fi fost pe față. Când îl aplicam eu cu mâna era ori prea mult, ori prea puțin, ori erau zone în care mi se părea că se vede aiurea și tot așa. Acum era… cu totul altceva.

 


Am plecat cu acest machiaj dis-de-dimineață și seara la ora 20:00 m-am privit în oglindă: nu lucea nimic (cum se întâmpla adesea, când puneam un pic mai multă cantitate), nu se adunase nimic, nu era nicio zonă problematică, așa cum se întâmpla adesea înainte. A fost prima oară când m-am simțit ca și cum eram machiată de un make-up artist profesionist, deși tot ce făcusem era să dau ON la un aparat roz.

 

Așadar, am decis să scriu. Nu e niciun fel de reclamă – așa cum ziceam, produsul nici nu există la noi – dar mie mi s-a părut o revelație utilă. Fondul de ten este baza machiajului – la propriu și la figurat – și pentru mine un asemenea aparat care face treaba în locul meu mi se pare mană cerească.

 

Chiar dacă acum, vara, voi folosi Water Tint-ul de la Chanel care e foarte lejer, pentru alte perioade ale anului tot la fondul de ten clasic ajung, doar că de acum totul e floare la ureche. Cred că m-am privit de vreo 10 ori în oglindă azi, în diferite momente ale zilei, așteptând să văd CEVA. Să pot să zic ”Ahaaa… deci tot nu e perfect aplicat”. Dar nu, a fost impecabil.

 

Așadar: dacă vă place acest produs și considerați că v-ar fi util, eu l-am găsit pe site-ul Current Body, dar există zeci de alte magazine online. E foarte popular în afară. Are și foarte multe capete (gomaj, exfoliere, masaj), iar eu cred că o să-mi iau la un moment dat și câte ceva nou, ca să mai testez.

 

Capătul de machiaj rezistă luni bune fără să fie schimbat, fiindcă e gândit să fie antimicrobian și nu e niciun pericol în acest sens, cu condiția să-l curățăm periodic. Ca orice pensulă, se curăță pe bază de spray, iar din când în când cu apă și șampon special de pensule, pentru o curățare mai profundă.

 

Sper să vă fie de folos!

Foto principal: Jamie Street (Unsplash).

Restul fotografiilor: Diana Cosmin și site-ul Clarisonic.

3 Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.