Despre tot ce-i fin și fain

Vara asta, Bucureștiul îmi hrănește nostalgia petrecerilor în grădină

By 13 august, 2017Frivolities
read time 5 min
 
13 august, 2017

Vara asta, Bucureștiul îmi hrănește nostalgia petrecerilor în grădină

Acum o săptămână, cei de la Jubile Catering au organizat un brunch sub forma unui garden-party, pentru a-și lansa propunerile de catering pentru următoarea perioadă. Mi-a plăcut mult și mi-a dovedit că și adulții pot fi copii, dacă le dai jucăriile potrivite: preparate gustoase, pe care să le personalizeze după bunul plac.

by

În „viața mea anterioară”, de jurnalist de presă scrisă, am contribuit la organizarea multor evenimente de lifestyle, într-o vreme cel puțin două pe lună. Nu mă ocupam direct, exista o echipă dedicată, dar la un moment dat ideea de a ține un speech de bun-venit sau de a conduce oamenii la plecare îmi intrase atât de tare în reflex încât mi se părea deja parte integrantă din „job description”-ul meu.

 

Ca urmare, când m-am căsătorit și am avut de organizat petrecerea, l-am liniștit din start pe soțul meu: „Stai liniștit, sunt doar prietenii apropiați și familia, o să fie simplu, la evenimentele revistei trebuie să așezăm la mese sute de oameni”. N-o spuneam ca laudă, era o chestiune de pură logistică. În acei ani am înțeles micile secrete ale organizării de evenimente, dar mai ales am văzut pe pielea mea cât de dificilă e activitatea din culise, cea care nu se vede de șervetele apretate și decorurile inedite. Am înțeles cum faci lucrurile să se întâmple fără să se observe travaliul, ci doar creația.

 

E foarte multă muncă de migală în spate, care m-a ajutat să apreciez diferit evenimentele la care particip, galele la care sunt invitată și tot ce înseamnă în termeni moderni „happening”. Înainte să critic ceva, chiar și în gând, îmi măsor cuvintele cu experiențele avute. Când știi cât de greu au muncit niște oameni la fiecare amănunt, nu mai poți strâmba din nas atât de ușor.

 

Am făcut introducerea asta ca să explic de ce scriu despre un concept de catering, un domeniu pe care îl asociem mai degrabă cu un „business to business” decât cu relația directă cu omul. Dar, tocmai pentru că evenimentele sunt organizate în primul rând pentru oameni, m-am entuziasmat mereu la cele care aduc ceva diferit. E una dintre convingerile mele că domeniul în sine trebuie să se reinventeze constant, pentru că ritmul în care se întâmplă lucrurile cere varietate și noutate continuă.

Unde?

 

Bucureștiul are puține locuri propice evenimentelor, aflate în general într-o rotație cunoscută oamenilor din circuitul lor. Sunt perioade în care toate evenimentele se fac într-un anumit loc trendy, apoi se schimbă moda și tot așa. Ca să rămână în vogă, o destinație de eveniment trebuie să ofere ceva care poate supraviețui modelor, iar în general ceea ce supraviețuiește cu brio trendurilor este mâncarea bună. Nu degeaba G.B.Shaw spunea că nu există iubire mai sinceră pe lume decât iubirea oamenilor pentru mâncare.

 

Pe cei de la Jubile Catering îi știam întâi prin prisma Chefs Experience, restaurantul de pe Floreasca unde gătesc periodic unii dintre cei mai buni chefi de la noi. De fapt, Jubile a fost primul proiect, nu restaurantul, dar ceea ce mi-a atras prima dată atenția asupra lor fost o fotografie cu un ice-cream bike. Odată cu evenimentul de lansare a conceptului de Garden Party by Jubile, am văzut-o pe viu și mi-a plăcut mult filozofia lor de business. Se potrivește cu acea veche dorință a mea, de a vedea evenimente mai altfel, nu toate croite pe aceeași măsură.

Cum arată un eveniment… altfel?

 

În viziunea mea, trebuie să fie viu. Sunt multe evenimente la care oamenii stau în jurul unui bar și… cam atât. Am observat de-a lungul vremii că multe persoane vin la evenimente și din bucuria de a fi surprinși. Aveam invitați care ne sunau după diferite gale sau petreceri și ne întrebau de unde am luat cutare prăjiturele sau cutare sendvișuri, fiindcă le rămăsese gândul la ele. Nu era vorba neapărat de mari gurmanzi, dar pur și simplu un anumit gust le deschisese o nouă lume. Mică, mare, dar o nouă lume.

 

Mergem la evenimente să socializăm, dar și pentru a fi uimiți, încântați, răsfățați, iar experiența înseamnă locul, mâncarea, alegerile, totul. Înseamnă și să faci o poză reușită și s-o împărtășești, fiindcă suntem „animale sociale”, dar în paradigma secolului XXI suntem și „sharing animals”, ne place să testăm lucruri și să le împărtășim, adică exact ce fac eu acum.

Ceea ce mă aduce la ideea de bază: ce mi-a plăcut mie atât de tare la Jubile încât să vreau să povestesc despre asta?

 

Ideea de garden-party

Petrecerea în grădină e un concept aparte, cu un dress-code special (niciodată tocuri, platforme da, însă nu pantofi cu care să plantezi răsaduri de morcovi în pământ), iar în afara țării am participat la multe evenimente ingenioase improvizate în grădini botanice, grădini ale muzeelor sau orice petic de verdeață în aer liber. De aceea, când am aflat că și la noi există cineva care promovează ideea de garden party, m-a bucurat și mi-a plăcut.

 

Am regăsit nostalgia grădinilor de vară de altădată, a picnicurilor în natură și a escapadelor la iarbă verde în Jubile Concept: un spațiu nou, din zona de nord a Bucureștiului, cu o grădină amplă și piscină pentru petreceri în aer liber.

 

Interactivitatea culinară

Noua destinație de garden & pool party e despre un decor și un meniu spectacol, cu accent pe experiențe personalizate.

 

 

Ice Cream Bike și Candy Bike

 

O bicicletă veselă care găzduiește un bar mobil de înghețată artizanală, pe care fiecare invitat o poate personaliza cu jeleuri, bomboane M&M, bezele moi, ciocolată sau bucățele de fructe. În varianta Candy Bike, e vorba despre deserturi artizanale, create în laboratorul propriu Jubile.

Live Cooking Stations 

Deserturi și cărnuri preparate pe loc, în fața invitaților, după gusturile lor. Deliciile dulci sunt bananele flambate (Bananas Foster), Cherry Jubile, Crepe Suzette, Peach Melba sau Melon Glace.  În materie de cărnuri, cei de la Jubile au o selecție de diferite tipuri de carne, tratate cu condimentele potrivite.

 

Burger Bar

Anul 2017 e despre burgeri! De departe cel mai apeciat preparat al momentului este burgerul de vită, pui sau pește, în funcție de gusturile sau de regimul alimentar al invitaților. La Jubile totul se prepară pe viu, într-o chiflă pufoasă și rumenă, cu sosuri elaborate „in-house”.

 

Salad Bar

Vara e despre salate, așa că îți poți crea un bol personalizat: legume, semințe, sâmburi, muguri, germeni, plante aromatice, absolut orice-ți trece prin minte.

 

Lemonade Bar

Un dispenser special de limonadă proaspăt-preparată, într-un decor spectaculos, format din coșuri mari cu fructe proaspete.

 

Sunt curioasă să văd mai multe declinări ale filozofiei Garden Party de la Jubile Concept toamna asta, fiindcă am multe platforme de purtat și multe idei de leneveală pe lângă piscină, la un eveniment cool. Dacă vreți să aflați mai multe despre ei decât am povestit eu, mergeți direct la sursă, îi găsiți aici..