Eu sunt Diana.

 

Scriu de când mă știu. Mai bine zis nu-mi aduc aminte de vreun moment al vieții mele în care să nu îmi fi dorit să fac asta și DOAR asta. La 5 ani joaca mea preferată era ,,de-a revista”, iar de la 12 ani încoace scriu „oficial”, pentru diferite publicații de filme și seriale, deci într-un fel sau altul fac parte din presa românească de 20 de ani. Și au fost cei mai frumoși 20 de ani pe care i-aș fi putut visa.

 

Timp de 8 ani, între 2009 și 2017, am scris despre viață, business și lifestyle pentru Forbes România. Am fost redactor-șef al revistei lunare ForbesLife și al revistei trimestriale Up by Forbes, încă de la apariția lor pe piață. Munca mea legată de Forbes o puteți citi AICI. Am avut în paralel, timp de patru ani, o rubrică lunară în Cosmopolitan România, care s-a concretizat în 2012 și într-o carte, „Poveștile unei inimi” (Editura Curtea-Veche).

 

Deși scriu de când mă știu, de studiat am studiat Diplomație și Relații Internaționale, iar de dragul acestei pasiuni am locuit în cinci colțuri de lume: St.Louis, Missouri (Statele Unite), Londra, Leiden (Olanda), Geneva și Viena. De mai bine de zece ani, viața mea se desfășoară între două avioane, două destinații, două întâlniri: am fost în peste 50 de țări, aeroporturile sunt a doua mea casă, iar orele petrecute în avion sunt momentele mele preferate de răgaz și inspirație. Multe dintre articolele de pe acest site sunt scrise acolo, printre nori. Acolo mă simt cel mai bine.

 

Sunt norocoasă că am ocazia să cunosc în fiecare săptămână oameni cu povești incredibile, să văd locuri minunate și să experimentez tot ce ține de frumusețile și „finețurile” vieții. De aceea am gândit „Fine Society” ca pe pătrățelul meu de lume, mobilat cu tot ceea ce am strâns mai frumos, inspirațional și revelator din lume.

 

Nu cred că oamenii care iubesc frumosul, care resping vulgaritatea și care au nostalgii, tabieturi și preferințe sofisticate sunt atât de puțini pe cât ni se tot repetă. Cred că se află, de fapt, peste tot, dar nu și-au dezvoltat încă reflexul de a se recunoaște unii pe alții. Eu una asta aspir să fac cu acest proiect, să-i strâng pe cât mai mulți dintre ei la un loc și, pentru că frumosul „molipsește” repede, să atrag cât mai mulți „noi membri”.

 

O mare satisfacție a fost cea din mai 2019, când „Fine Society” a fost ales, la Digital Divas, „Best Lifestyle Blog”. Povestea o citiți AICI, dar marea mea satisfacție, dincolo de trofeu, a fost mesajul pe care l-a transmis acest loc întâi. „Fine Society” e un proiect împotriva oricărui curent, trend sau strategii a industriei. E un site unde se scrie mult, lung, dens. E un site fără multe poze și, în orice caz, fără poze cu MINE. Cred că sunt 10 poze cu mine în tot site-ul, din 2016 încoace.

 

E un site fără o echipă în spate (sunt doar eu, iar pe partea tehnică este Petruș Bălașa, omul meu de bază). E un proiect făcut împotriva a tot ceea ce mi s-a spus vreodată: că oamenii nu mai citesc, că nu mai au răbdare cu poveștile lungi și complexe, că acum e vremea video-urilor de 5 secunde și a pozelor frumoase cu caption de maximum două rânduri.

 

Împreună cu cititorii Fine Society, am dovedit că oamenii CITESC, că oamenii vor POVEȘTI, că nu e doar despre poze și Instastories. Nu că fotografiile și story-urile n-ar fi grozave, sunt oameni care au dus partea de foto și video la rang de artă și îi admir, dar eu una am obosit să tot aud că scrisul moare, că nimeni n-o să mai citească, că cititul e ceva învechit, că „milennials” nu mai au răbdare cu nimic care are mai mult de 2 paragrafe și tot așa. Uite că oamenii citesc.

 

FineSociety este, așadar, o ,,societate deloc-secretă” a iubitorilor de tot ce e fin și fain. A celor care cred că nu-ți poți construi o viață frumoasă decât dacă îți exersezi reflexul de a găsi ceva frumos în orice situație. „Fine Society” este lumea văzută prin ochii mei, dar pe care vă invit să o treceți prin filtrul propriu și să devină a voastră. Aceasta este magia lucrurilor frumoase: sunt valabile la purtător, se transformă la nesfârșit și arată minunat din orice unghi privești.

Lectură senină!

DIANA-FLORINA COSMIN

Redactor-șef & Owner Fine Society

Diana

 

Header illustration: Meta Wraber

Fotografie: Horia Stan Photography

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK