Despre tot ce-i fin și fain

Chanel a creat o colecție de machiaj inspirată de un roadtrip prin California

By 9 august, 2017Lifestyle
read time 5 min
 
9 august, 2017

Chanel a creat o colecție de machiaj inspirată de un roadtrip prin California

Colecția de machiaj a casei Chanel pentru toamnă-iarnă 2017 se inspiră din lejeritatea și poezia unei călătorii cu mașina pe autostrăzile californiene, cu oprire în orașul starurilor: Los Angeles. Creatoarea ei, Lucia Pica, a făcut un roadtrip prin America special pentru a-și găsi inspirația pe viu.

by

Lucia Pica, Global Creative Makeup & Color Designer al Chanel, a pornit în noua colecție de machiaj a casei cu un roadtrip pe șoselele Californiei, pentru a experimenta pe viu culorile și luminile specifice locului. Când spun „a pornit”, nu e o figură de stil, în sensul de călătorie imaginară sau de moodboard cu fotografii decupate.

 

Creatoarea de machiaj a pornit de la demersul simplu și reconfortant al unei călătorii concrete, considerând că niciodată o fotografie făcută de altcineva nu poate inspira un designer la fel ca experiența „live” a locului respectiv. În plus, e mult mai palpitant să experimentezi totul la prima mână.

 

 

Paletele de culori, fardurile și ojele create având ca inspirație stilul californian împrumută din poezia apusurilor peste ocean și din atmosfera strălucitoare și cinematografică a orașului Los Angeles. Toate au avut ca punct de plecare fotografii făcute de Lucia Pica în călătoria ei.

 

Spre exemplu, paleta de culori „Les 4 Ombres Road Movie” este o combinație între albastrul-verzui satinat al mării, culoarea cuprului, beige-ul stâncilor și tonurile de gri. Pare o inginerie creativă complexă în spatele acestei palete, dar Lucia Pica o explică relaxat și simplu: i s-a prezentat singură, într-un cadru în care se regăseau marea, soarele care dădea acea nuanță de cupru-auriu, apoi nuanțele de albastru mai deschis și mai închis ale apei. În lumină, pavajul lucea într-o nuanță de beige luminos și cald. „Acea paletă s-a născut practic în fața ochilor mei, ca o imagine clară. N-aveam cum să fug de ea”, explică Lucia Pica.

 

Ojele din noua colecție sunt inspirate de culorile vii și totuși pale ale cutiilor de acuarele, iar nuanța ”Le Vernis Horizon” surprinde nuanța de verde blând pe care o are marea într-o zi cu nori albi și denși.

 

 

 

 

Inspirația pentru colecție i-a venit Luciei Pica de peste tot: scoarța unui copac, urmele unor cauciucuri pe asfalt sau luminile mașinilor în noapte, gonind prin centrul orașului Los Angeles.

 

Deloc întâmplător, hashtag-ul oficial al colecției – a cărei imagine este actrița Kristen Stewart – este #ChanelTravelDiary. Un jurnal de călătorie în fapt, nu doar o metaforă frumoasă.

 

 

Finalul călătoriei a fost în centrul orașului Los Angeles, unde Lucia a petrecut o zi total diferită de restul experienței californiene.

 

După atâta poezie și natură, fibra urbană din Los Angeles a contrabalansat senzația de libertate de pe șoselele din California, ancorând totul într-o realitate mai practică și aplicată.

 

Totul trebuie să fie intuitiv și firesc, pentru a da acea senzație de libertate și femeilor care aleg să se machieze pentru a-și scoate în evidență atuurile naturale. Ideea e simplă: nu trebuie să gonești pe o autostradă din California pentru a avea la tine acasă un strop din relaxarea și spiritul locului.

 

Așa s-a născut ”Palette Esentielle”, o combinație de trei produse esențiale pentru orice femeie a secolului XXI: un anticearcăn cremos, un highlighter și un fard care poate fi folosit atât pentru obraji cât și pentru buze. Cât despre noile „Stylo Sourcils Waterproof”, creioanele create de Lucia Pica joacă rolul de ramă pentru chipul femeii: conturează ceea ce trebuie scos în evidență, pentru ca restul detaliilor să poată fi discrete.

 

 

 

Fotografii: Chanel

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK