Despre tot ce-i fin și fain

8 produse de beauty pe care le-am testat la început de toamnă

By 30 septembrie, 2017Lifestyle
read time 10 min
 
30 septembrie, 2017

8 produse de beauty pe care le-am testat la început de toamnă

Știți deja că nu povestesc înainte să port/folosesc măcar o săptămână un produs, iar pe cele din lista de mai jos le-am tot încercat în lunile august și septembrie. Iată concluziile mele.

by

Au fost multe lansări în ultima perioadă. Spre deosebire de alți ani, când era liniște, în august a curs cu noutăți și comunicate de presă, preambul pentru o toamnă plină de activități și activări interesante. Din ceea ce am probat pe pielea mea, produsele de mai jos mi-au atras atenția. Ca de obicei, vă recomand să mergeți în magazin, să le testați, să puneți întrebări, să cereți mostre, să fiți curioși. Nu aveți nimic de pierdut.

 

Michael Kors – Wonderlust

Întâmplător sau nu, parfumul gândit de Michael Kors ca odă adusă călătoriei și aventurii a fost purtat de mine în timpul călătoriilor mele prin țară, anul acesta. L-am primit cadou la început de august și l-am pus direct în necessaire-ul de călătorie. Tot mai rar am un asemenea sentiment de „coup de foudre” cu un parfum și n-am înțeles de ce până când n-am citit lista de ingrediente.

 

Notele de vârf sunt bergamotă italiană, mandarine siciliene, piper roz și….. lapte de migdale. Laptele de migdale este una dintre pasiunile mele de data recentă, l-aș putea bea în cantități industriale (ceea ce nu-i recomandat, oricât de sănătos ar fi) și blândețea parfumului exact asta mi-a evocat. Cu note de iasomie orientala, garoafă turcească și heliotrop.

 

Clinique – Blend It Yourself BIY

Cum ar fi ca fondul de ten să fie cremă de față? Și viceversa. Clinique a avut niște lansări interesante în ultima vreme, dar acest BIY a fost cireașa de pe tort pentru mine.

 

Practic, Clinique Blend It Yourself BIY transforma crema hidratantă pe care o folosim zilnic într-un BB cream (Blemish Balm), CC cream (Color Correcting Cream) sau fond de ten cu acoperire mare, doar ajustând corespunzător numărul de picături turnate din sticluță, o concentrație de pigmenți.

 

Regulile sunt cam așa: o picătură de pigment pentru acoperire lejeră; doua picături de pigment pentru acoperire medie; trei picături de pigment pentru acoperire mare. Îmi va fi nelipsit din trusa de beauty de acum înainte, mai ales că sticluța e mititică, nu ocupă loc, și îmi e foarte util în zilele în care nu am chef să port fond de ten, dar simt totuși nevoia de ceva mai mult de o cremă pe față.

 

Dacă nu ai un ten de porțelan – și eu una nu am, mai am pistrui, alunițe, pete solare – e cam greu fără niciun pic de culoare care să estompeze micile imperfecțiuni. Nu m-am înțeles prea bine cu niciun BB sau CC cream până acum: ori erau prea grase, ori nu acopereau bine. Ideea de a transforma crema mea – care știu că mi-e bună, hidratează, nu îngrașă tenul, e exact ce trebuie pentru nevoile mele – în fond de ten sau BB Cream mi se pare ideală.

 

Andalou Naturals – Facial Serum SPF 30

Am tot folosit suplimentele nutritive de la Secom, în ultimii ani, dar nu știam prea multe despre gamele lor de cosmetice și dermatocosmetice. Vara asta am primit spre testare Facial Serum Unscented cu spf 30 de la Andalou Cosmetics, care ține de Secom și este primul brand de cosmetice din SUA fără niciun fel de organisme modificate genetic pe lista ingredientelor.

 

Serumul conține celule stem din plante, are o textură foarte ușoară, pe piele rămâne mat, nu lucește (am eu o obsesie cu luciul, nu-mi place să lucească tenul și evit produsele care dau așa-numitul „wet look”) și protejează UVA și UVB. Mi-a plăcut și l-am folosit ca bază de machiaj, sub fondul de ten, unde mi-a fost mereu destul de greu să găsesc o bază bună.

Rujurile MUAH

 

Știți că nu sunt fană rujuri strălucitoare și gloss-uri, prefer de o sută de ori un ruj mat, cât mai mat. Tocmai de asta, rujurile lichide mate Urban Vibede la MUAH  au fost o surpriză. Mi le-a trimis spre încercare o prietenă dragă, Adina Necula, cu mențiunea că sigur vor fi pe gustul meu. A avut dreptate și trebuia să mă aștept la asta: Adina mă cunoaște bine, dar în același timp e o enciclopedie de beauty. Când ea îmi recomandă ceva știu clar că are argumente concrete și științifice în spate.

 

 

Mi-am pus pe buze Urban Vibe prima oară într-o dimineață, pe grabă, și mi-a plăcut senzația de catifelare de pe buze. Am mai încercat rujuri lichide care se lăudau cu aspectul mat, dar ele formau o adevărată peliculă și apărea sentimentul neplăcut al buzelor care „strâng”.

 

Nu mi-a uscat buzele și s-a opacizat de la primul strat, n-a fost nevoie să mai intervin cu un al doilea. Periuța de aplicare are o formă curbată, intuitiv gândită să se potrivească mai ușor pe buze. Foarte tare mi-a plăcut.

 

Nuanțele merg de la nudes până la roșu aprins (favoritul meu) și merită testate. Au și niște nume foarte haioase: Naughty Nude, Call Me, Beauty and the Pink sau Dirty Dancing. Deocamdată se găsesc doar online, pe site-ul MUAH.

Gama Divine de la L’Occitane

 

Imortelele sunt niște flori fascinante și prea puțin valorificate în cosmetică… până acum. Laboratoarele L’OCCITANE tocmai au relansat gama lor emblematică anti-aging – DIVINE – cu o concentrație îmbunătățită de ulei esențial de imortele. La evenimentul de lansare am avut parte inclusiv de un dans ritualic specific momentului de recoltare a imortelelor în insula Corsica, locul din care provin ingredientele Divine.

 

 

Ce e atât de special la acest ulei? Faptul că împrumută proprietățile florii din care provine și care este un exemplu de longevitate și rezistență (chiar și după ce se usucă,  imortelele rezistă intacte zeci de ani). Obținut din agricultura ecologică, uleiul de imortele este dovedit de două ori mai eficient și mai rapid în acțiunea lui antioxidantă decât vitamina E. În plus, mărește de șase ori producția de colagen a pielii și crește micro-circulația. Puține extracte naturale au efecte atât de spectaculoase.

 

Gama Divine are efecte anti-aging dar a fost gândită pentru toate categoriile de vârstă, fiindcă toate femeile se confruntă cu același inamic contemporan: poluarea. Aveți cam tot ce vă trebuie în gamă, de la o loțiune foarte blândă pentru curățarea tenului și până la creme de față și de ochi. Merită încercate în farmaciile Sensiblu sau în magazinele brandului și părerea mea este că sigur vă va cădea cu tronc un produs. E foarte greu să nu.

 

Ce mi-a plăcut mie la produsele Divine este că mi s-au părut foarte… logice în efectul lor: când extragi ceva dintr-o plantă considerată nemuritoare, este clar că efectul asupra pielii este unul foarte bun. Mi-a plăcut mult textura fină a uleiului, eu evitând în general, cu orice preț, tot ce are textură uleioasă. Pe acesta însă tenul meu l-a absorbit în câteva minute, iar pielea a rămas catifelată. Îl folosesc zilnic de o săptămână (1-2 picături sunt suficiente) și îmi place foarte tare.

Concealer-ul de la Bobbi Brown

 

Nu am cearcăne, dar am o piele foarte sensibilă și… transparentă în jurul ochilor. Am câteva vinișoare vizibile și o piele mult mai deschisă la culoare decât restul tenului, așa că am început la un moment dat să folosesc concealer din simplul fapt că trebuia să am o culoare uniformă pe față, iar zona ochilor avea nevoie – pe lângă fondul de ten – de încă o nuanță. Mulți ani am fost fidelă unui concealer Estee Lauder (sunt mare fană a acestui brand, am o mulțime de produse grozave de la ei) și credeam că prea curând n-o să găsesc ceva comparabil ca eficiență. Ei… aici urma să am o surpriză.

 

 

Despre Bobbi Brown am mai scris, e un brand foarte frumos și foarte „cu picioarele pe pământ”, în sensul că găsește mereu soluții la problemele normale ale femeilor: machiajul natural, pe care trebuie să-l faci repede (că n-ai 2 ore să te pregătești, ca vedetele de cinema înainte de premieră), să dureze și să ți se potrivească. Acum, cei de la Bobbi Brown abordează și chestiunea cearcănelor, cu Instant Full Cover Concealer. Mi-a plăcut la nebunie sloganul lor, m-a făcut să râd: „Better Than Sleep”.

 

Am aplicat nuanța Beige pe pielea mea și prima surpriză a fost textura. Instant Full Cover Concealer e… dens. Dacă alte concealere seamănă ca textură cu un fond de ten, adică lichide, acesta se aplică printr-o dungă densă, care nu curge. Acoperirea e mare, dar intră imediat în piele, fără să simți că încarcă tenul.

 

Mi-am dat seama de ce e făcut atât de dens abia după ce l-am aplicat: nu trebuie să se strângă sau să capete acel aspect „brânzos”. Are infuzie de lemn indian și extract din fructe de palmier de Kernel, ajutând la estomparea urmelor mai închise de sub ochi, acolo unde e cazul. Cele 15 nuanțe corectoare sunt în concordanță cu fondurile de ten Bobbi Brown, dar – chiar dacă eu am alt fond de ten – s-a potrivit bine cu ce foloseam și nuanțele sunt suficient de numeroase ca să-l nimeriți pe cel potrivit.

 

Ah, mai e ceva drăguț. Imaginea campaniei Bobbi Brown, fata din imaginea de mai sus, este Andreea Diaconu, celebrul model român care a apărut pe coperta revistei Vogue și a fost imaginea a numeroase branduri de lux.

„Lingerie de peau” și KISSKISS de la Guerlain

 

 

Am zis deja că nu port decat rujuri mate, de ani de zile, iar noul produs scos de Guerlain îmi place, de la ambalaj și până la concept: linia datează din 1994 și a fost gândită pentru a celebra cele mai frumoase săruturi din istoria cinematografiei.

 

 

În 2005, designerul francez Hervé Van der Straeten concepe ambalajul iconic, din trei cuburi stivuite, și rujul rămâne emblematic pentru Guerlain. Noua formula mată KISSKISS are 9 nuanțe și este îmbogățită cu unt de mango și sfere de acid hialuronic, hidratează și dă efect de volum natural, prin derivatul de chili, care acționează ca un micromasaj asupra buzelor.

 

La fonduri de ten, Lingerie de Peau, tot de la Guerlaina fost o surpriză neașteptată. Eu am 2 fonduri de ten cărora le sunt fidelă și pe care le rotesc, dar am încercat cam toate formulele „celebre”. „Lingerie de Peau” – foarte drăguț numele – îmi scăpase de pe listă, dar am remediat chestiunea acum. E foarte fin, acesta a fost primul contact pe care l-am avut cu el.

 

În general prefer fondurile de ten cu o textură puțin mai densă, nu foarte lichide (mi se pare că oxidează urât pe tenul meu, foarte rapid), dar acesta mi-a plăcut mult și a rezistat ore bune. Se întinde uniform și e foarte delicat și catifelat pe față. Cel mai bine îl încercați pe pielea voastră, că nu suntem două persoane la fel, dar merită un experiment. Data viitoare când ajungeți în Sephora sau Douglas, opriți-vă și întrebați de el, puneți-l pe piele, testați-l. Știu ce greu se găsește un fond de ten potrivit pielii (să nu îngrașe, să nu usuce, să nu se adune și toată lista de cerințe…), iar acesta mi s-a părut unul dintre „cele bune”.

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK



3 Comments

  • Laura spune:

    Un articol interesant, asa cum ne-ai obisnuit. Poate pe viitor publici un articol dedicat produselor organice cu formule pure deosebite (piata e momentan invadata de produse „bio” care sunt de fapt o suma de apa, glicerina, diverse substante chimice si 10% ingrediente organice, minimul necesar pentru obtinerea unei certificari). Stiu ca esti pasionata de produse coreene, ca si mine, inca sunt in cautarea unei alternative mai naturale, bio. Asteptam cu interes recomandarile tale.

  • Ela spune:

    Palm kernel oil este uleiul extras din samburele fructului de palmier. Nu exista palmier de kernel. Uleiul din samburele fructului de palmier este un ingredient sa zicem banal dar foarte utilizat in industria cosmetica si pentru ca este ieftin (plantatii imense de palmiei in Asia si nu numai , exista si o controversa de ordin etic pentru ca multe plantatii distrug mediul de dezvorlare al urangutanilor si sunt imagini pe net visavis de cultivarea etica a palmierilor pt obtinerea de ulei).

    Sunt 3 uleiuri diferite care pot fi confundate usor intre ele : uleiul de palmier (obtinut din fruct), uleiul din samburele fructului de palmiet si uleiul de nuca de cocos . Primele doua se obtin din acelasi fruct , al treilea este obtinut din cu totul alta specie de palmier.

    Nu e necesar sa publici comentariul.