Despre tot ce-i fin și fain

Am câștigat trofeul „Digital Divas” pentru „Best Lifestyle Blog”. Datorită vouă!

By 29 mai, 2019Myself
read time 5 min
 
29 mai, 2019

Am câștigat trofeul „Digital Divas” pentru „Best Lifestyle Blog”. Datorită vouă!

Ceea ce s-a întâmplat aseară la „Digital Divas” a fost mai mult decât un moment emoționant pe care îl voi ține minte mereu. A fost o recunoaștere a comunității Fine Society și a tuturor oamenilor care iubesc poveștile și iubesc SĂ CITEASCĂ.

by

S-a întâmplat aseară târziu, dar scriu acum fiindcă voiam să-mi așez puțin gândurile. Ieri a fost o zi plină, care a început cu o prezentare despre „Storytelling” în primul panel Digital Divas (o să scriu un articol despre asta) și s-a terminat cu trofeul la „Best Lifestyle Blog”.

 

Un premiu la care, vă spun cu mâna pe inimă, nici nu mă gândisem. În primul rând pentru că eu (care habar nu am cum stă treaba cu premiile) aveam impresia că ești cumva anunțat, măcar în ziua evenimentului (ceea ce nu, nu se întâmplă), și în al doilea rând pentru că oricum calculele îmi dădeau cu virgulă: la aceeași categorie erau nominalizate multe femei extraordinare din domeniul Blogging & Lifestyle, ba chiar și două vedete (care au ieșit pe locurile 2 și respectiv 3: Laura Cosoi și Andreea Ibacka). Așa că m-am bucurat de nominalizare, ca recunoaștere a muncii mele, și cam atât.

 

 

Știam că eu voi decerna un premiu (ceea ce am și făcut), dar nimic altceva. Lângă mine stătea Liana Popa (de la Avetisiperoz.ro), care toată seara a dus o luptă cu mine, încercând să mă convingă că aș putea câștiga.

 

Orice tentativă se lovea de argumentele mele: „M-ar fi anunțat”, ”N-am cum, nu vezi ce vedete sunt în categorie?”, ”Eu sunt aici doar să dau un premiu” etc. Era mai convinsă decât mine că o să iau premiu și îi mulțumesc pentru entuziasmul ei.

 

Momentul în care am urcat pe scenă a fost emoționant din mai multe motive.

 

Primul: pentru că persoana care a decernat premiul a fost Ana Morodan, un om la care eu țin mult, pentru că mi-a dat sfaturi dezinteresat și prietenește când nici măcar nu mă știa prea bine. Ne văzuserăm de două ori și ea îmi dădea „tips and tricks” despre industrie fără ca eu să pun măcar o întrebare. Nu am uitat asta.

 

Ana e un om bun, sufletist și, chiar – tehnic – ne-am văzut doar de vreo câteva ori în viața asta, îmi e foarte dragă. Și, dacă vă uitați pe Instagram Stories la mine, a fost foarte emoționată când mi-a dat premiul și asta m-a atins.

 

Al doilea: pentru că sala a reacționat absolut fantastic. Asta m-a emoționat cel mai tare. Când am spus că dedic premiul „Tuturor oamenilor care mă citesc și tuturor oamenilor care MAI CITESC”, a fost un ropot de aplauze care mi-a pus un nod în gât. Le mulțumesc din toată inima fiecăruia, a însemnat foarte mult. Am simțit sala alături de mine și este un sentiment care nu se poate descrie în cuvinte, este un val de energie bună pe care îl simți. Sunt foarte recunoscătoare pentru asta.

 

Al treilea motiv este că, dincolo de ideea de trofeu și de „Primul loc”, acest proiect numit Fine Society vine împotriva oricărui curent, trend sau strategii a industriei. E un site unde se scrie mult, lung, dens. E un site fără multe poze și, în orice caz, fără poze cu MINE. Cred că sunt 10 poze cu mine în tot site-ul, din 2016 încoace.

 

E un site fără o echipă în spate (sunt doar eu, iar pe partea tehnică este Petruș Bălașa, omul meu de bază). E un proiect făcut împotriva a tot ceea ce mi s-a spus vreodată: că oamenii nu mai citesc, că nu mai au răbdare cu poveștile lungi și complexe, că acum e vremea video-urilor de 5 secunde și a pozelor frumoase cu caption de maximum două rânduri.

 

Vă mulțumesc din toată inima fiecăruia dintre voi, cei care citiți FINE SOCIETY. Acesta este premiul NOSTRU. Împreună, am dovedit că oamenii CITESC, că oamenii vor POVEȘTI, că nu e doar despre poze și Instastories. Nu că fotografiile și story-urile n-ar fi grozave, sunt oameni care au dus partea de foto și video la rang de artă și îi admir, dar eu una am obosit să tot aud că scrisul moare, că nimeni n-o să mai citească, că cititul e ceva învechit, că „milennials” nu mai au răbdare cu nimic care are mai mult de 2 paragrafe și tot așa. Uite că oamenii citesc.

 

Pe locul al doilea și al treilea, după Fine Society, au fost două vedete: Laura Cosoi și Andreea Ibacka. Două femei puternice, cu multă expunere, cu fotografii extraordinar de lucrate, cu o grămadă de fani (nu cititori, FANI de-a dreptul), cu multă mediatizare prin prisma profesiilor lor. De asta mi s-a părut cu atât mai… suprarealist că premiul a mers la Fine Society. Un site în care e vorba despre CUVINTE și POVEȘTI: lungi, complicate, fără poze, fără video, fără nimic din ce e „la modă”.

 

Așa cum mi-a spus Ada Teslaru aseară, când ne-am luat la revedere: „Vezi? Cineva acolo sus mai citește”. M-a făcut să zâmbesc, dar chiar așa este. Suntem mulți care citim și acest trofeu e pentru noi toți. Vă mulțumesc din toată inima și vă promit tot mai multe povești frumoase, tot mai multe subiecte palpitante, tot mai mult conținut de cea mai bună calitate.

 

Acest trofeu e al nostru: al tuturor oamenilor care iubim să citim și vrem s-o mai facem multă vreme de-acum încolo.

 

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK



41 Comments

  • Gabi spune:

    Felicitari! Si multa inspiratie pe viitor!
    Pe cand un articol despre cum inveti o limba straina?

    • Diana Cosmin spune:

      Multumesc mult! La învățat de limbi străine e greu de dat o „rețetă”, pentru că fiecare învață diferit. Pe mine, spre exemplu, cititul m-a ajutat enorm, în schimb sunt persoane care învață aproape exclusiv pe baza auzului, ascultând casete sau urmărind filmulețe.

  • Alina Anghel spune:

    Si eu te-am votat, chiar daca nu te citesc tot timpul la zi. Dar de citit te citesc si citesc. Te-am descoperit odata cu interviul luat Danei Sandu ?

  • Mona spune:

    Felicitari Diana ! De cum ai anuntat pe Fb am intrat sa te votez. Iti spun cu toata bucuria ca abia astept de fiecare data sa mai scri ceva nou, o aventura, o experienta, orice.. te citesc in momentele de respiro de la lucru sau de acasa.
    Multumesc pentru tot si pentru faptul ca mereu am ceva de invatat de la tine. Chapeau bas.
    <3

    • Diana Cosmin spune:

      Am savurat fiecare cuvânt și, cu riscul de a mă repeta de o mie de ori, trebuie să spun cât de norocoasă mă simt că sunt citită de oameni ca tine! Mulțumesc din toată inima.

  • Anonim spune:

    Bravo Diana, meriti din plin acest premiu, esti foarte talentata!

  • Bristena spune:

    Felicitari Diana!!!
    Articolele tale lungi, documentate si scrise cu drag de cititori m-au incantat si m-au adus in comunitatea ta faina 🙂

  • Laura Forro spune:

    Draga noastra Diana,
    Tu ne faci viata mai frumoasa cu felul tau natural, sufletist si de clasa cu care scrii.
    De fiecare data cind descopar un post nou, sau unul mai vechi pe care nu-l vazusem, o raza de soare iese si-mi insenineaza chiar si cele mai gri zile.
    Iti doresc sa ramii asa mereu, cu sufletul pur ca un bujor de mai.
    Te iubim

    • Diana Cosmin spune:

      Mulțumesc pentru urarea frumoasă, sinceră și cu atât de multă emoție în ea! Și eu vă iubesc, cum să nu-i iubesc pe oamenii pentru care în fiecare zi mi-e drag să strâng tot mai multe povești frumoase? Sunt cea mai norocoasă fată!

  • Roxana spune:

    Felicitari pentru trofeu! Inseamna cumva mult si pentru noi cititorii, care cautam ceva in plus fata de zona de „consum” a online-ului – continut scurt si ultra-scurt. O forma de validare a importantei continutului, relevanta anumitor intrebari pe care ti le-ai pus in anumite momente ale vietii – care sunt intrucatva si intrebarile multora dintre noi…

    Formuland altfel, noi cititorii suntem de fapt marii castigatori ai existentei unor proiecte gandite astfel, sunt convinsa ca particele minuscule din el, se fixeaza cumva de noi si de existenta noastra, influentand-o benefic, precum o carte reusita se fixeaza de om pentru totdeauna…

  • Laura spune:

    Felicitări din toată inima, Diana! Nu ma surprinde absolut deloc premiul! Te citesc cu maaare interes, te admir și te recomand de câte ori am ocazia! Multa sănătate și succes în tot ce îți propui! Sunt sigura ca va fi de cea mai buna calitate??

  • Gabriela spune:

    Intențiile tale cele mai frumoase au fost recunoscute prin acest premiu. Felicitări! Asta este dovada că faci bine ceea ce faci! Transmiți, inspri, motivezi, informezi, empatizezi cu oamenii! Mă bucur că am privilegiul să te citesc!

  • Sinziana spune:

    Felicitari! Da, mai sunt oameni care prefera sa citeasca articole mai lungi si interesante. Imi place foarte mult cum scrii si subiectele alese in general. Tot inainte si chiar meriti premiul intai la aceasta categorie – ma bucur sa stiu ca votul meu a contat.

  • pica rădulescu spune:

    Felicitări !meriți acest premiu !

  • Steliana spune:

    A mers la tine pentru ca esti singura chiar meritai. Ai continut, esenta si, mai ales, invat ceva tot timpul de la tine. Restul, cu tot respectul si cu foarte putine exceptii, sunt doar poleiala si foto lucrate. Nimic chiar sa make a difference sau sa inspire femeia moderna.

    • Diana Cosmin spune:

      Cel mai tare mă bucură faptul că îți este util ceea ce povestesc. Asta e și intenția mea. Pe zona de vizual sunt foarte multe fete care lucrează enorm, doar că nu putem fi toate pe vizual. E loc pentru toată lumea, atât timp cât ne facem treaba bine și cu pasiune. Îți mulțumesc foarte mult!

  • Smaranda spune:

    Felicitari Diana! Eu te citesc pentru ca sunt in cautare de continut adevarat, de traire cu care sa raman la finalul unui articol, de substanta si de informatie. Keep up the good work!

  • Diana spune:

    Felicitări! V-am votat cu drag. Mereu mă întorc pe site-ul acesta cu dorința de a descoperi poveşti faine. Niciodată nu m-a dezamăgit. Da, încă sunt oameni care se delectează citind.

  • Adriana spune:

    Felicirari din toata inima, Diana!

    Recunosc ca nu ma bucur pentru tine intr-un mod 100% altruist. Trofeul tau imi da (si) mie personal o stare de… usurare/mirare/incantare ca inca mai sunt suficient de multe persoane in jur ce cauta continut de calitate, continut muncit, continut ce te face sa iti pui intrebari, te inspira. Inseamna ca… there is hope.

    La cat mai multe „povesti” bine documentate si foarte bine scrise despre omeni care ne inspira (mie interviurile imi plac cel mai si cel mai mult pe FineSociety).

    • Diana Cosmin spune:

      Mă bucur că îți dă această stare. Eu asta am simțit din partea oamenilor din sală. Dincolo de faptul că s-au bucurat pentru mine, știu că acest trofeu ESTE o speranță. Mulțumesc din toată inima!

  • Iris spune:

    Bravo Diana, te citesc de ani de zile, de cand scriai in Cosmo. Intre timp am lasat Cosmo in trecut, insa pe tine continui sa te citesc si sa te recomand cunoscutilor. Meriti pe deplin!
    Spor in continuare!

  • Milena spune:

    Felicitari, un premiu binemeritat! Multumesc pentru toata munca ta!

  • Felicitări!
    Mă bucur tare mult pentru tine! Sunt tare incantata că ori de câte ori intru pe site-ul Fine Society știu că merg la sigur, că voi găsi conținut de calitate care sa mă inspire, să mă binedispună și mai ales care mă ajută să mă deconectez de la ritmul alert de peste zi.
    Îți mulțumesc tare mult pentru efortul depus și pentru toate poveștile pe care le-ai împărtășit cu noi. Ești minunata!
    Îți doresc mult succes in tot ce-ți propui și multă putere de munca!

  • Florina spune:

    Felicitări, Diana!
    Este despre tine, despre cum ne lași sa vedem frumosul prin ochii și sufletul tău. Și ne place.

  • Simina spune:

    Felicitari! Fine Society este o adevarata sursa de cunoastere si inspiratie!

  • Nona spune:

    Felicitari! Meriti aceasta recunoastere!