Despre tot ce-i fin și fain

Colecția de Crăciun 2020 de la Chanel: „Les Chaînes d’Or”

By 29 noiembrie, 2020Lifestyle
read time 5 min
 
29 noiembrie, 2020

Colecția de Crăciun 2020 de la Chanel: „Les Chaînes d’Or”

Mai mult ca oricând, în acest an complicat avem nevoie de culoare, inspirație și de lucruri care să ne facă să zâmbim. Colecția de Crăciun de la Chanel, care preia simbolistica lanțurilor iconice ale poșetelor create de Coco Chanel, poate fi un mic și valoros pretext de normalitate.

by

Colecțiile de sărbători îmi trezesc mereu un sentiment de nerăbdare și emoție, dar anul acesta mai mult ca oricând m-am bucurat de ele ca de un strop de normalitate de care îmi era dor.

 

Dacă în alți ani mergeam în Chanel Espace Beauté din Băneasa pentru o sesiune de machiaj și de testare a produselor, anul acesta ne-am văzut cu măști și distanțați corespunzător. Chiar și așa însă, m-am bucurat de poveste.

 

Un lucru care îmi place dintotdeauna la casa Chanel este abilitatea de a aduce în contemporaneitate spiritul lui Coco, declinând în sute de feluri elementele fundamentale care compun ADN-ul Chanel: culorile, croiurile, materialele predilecte, accesoriile și simbolistica, până în cel mai mic amănunt.

 

 

Anul acesta, elementul adus în lumina reflectoarelor de către Lucia Pica, Global Creative Makeup & Colour Designer, îl reprezintă lanțurile aurii, reprezentative pentru poșetele Chanel.

 

Pe lângă faptul că Gabrielle Chanel a creat prima poșetă-cult a lumii, celebra 2.55 (botezată astfel după data nașterii, februarie 1955), ea a oferit femeilor confortul suprem în purtarea acestui accesoriu: mâinile libere.

 

Mai precis, pe lângă buzunarul exterior, gândit pentru scrisori și bilețele de dragoste secrete, ea a adăugat poșetei un lanț auriu metalic, împletit cu piele neagră.

 

Același lanț pe care îl au poșetele Chanel până în zilele noastre.

 

Lanțul auriu cu piele neagră și combinația dintre auriu și negru reprezintă inspirația întregii colecții de sărbători de la Chanel, denumită chiar „Chaînes d’Or de Chanel”.

 

 

Lucia Pica a gândit această colecție pentru a le da femeilor mai multă încredere în ele prin mici artificii coloristice ușor de pus în practică.

 

Combinația de negru și auriu este un mix elegant de discreție și îndrăzneală, iar mie mi-a plăcut ideea profundă din spatele ei: faptul că, uneori, o singură nuanță mai îndrăzneață ne poate ajuta să fim mai curajoase.

 

Sau să avansăm în această direcție.

 

 

 

Colecția „Les Chaînes d’Or de Chanel” conține farduri de obraz, farduri de ochi, rujuri și lacuri de unghii, toate embosate cu simbolul lanțurilor.

 

Produsul meu favorit este pudra iluminatoare de obraz, într-o nuanță de rozé, pentru un efect satinat. După spusele Luciei Pica, „atrage lumina pe acele puncte ale feței pe care ni le dorim accentuate, dar într-un mod natural și translucid, fără stridențe”.

 

Fardurile de ochi, chiar dacă recunosc că le folosesc mai puțin de obicei, au nuanțe la fel de rafinate și ușor de combinat, dar cu un twist: roz antichizat, platină, roz-cupru și maro kaki. Dintre toate, cel de nuanța platinei este favoritul meu.

 

Cât despre rujuri, aici alegerea este simplă: 127 Rouge d’Or, o nuanță puternică și rafinată de roșu.

 

 

 

Găsiți toată colecția, plus superbele ambalaje de Crăciun de la Chanel – ediția 2020 – în Chanel Espace Beauté din Băneasa Shopping City.

 

Și nu uitați ceea ce vă spun eu mereu: nu mă credeți pe cuvânt că un anumit lucru e frumos sau interesant, mergeți și priviți, întrebați, experimentați.

 

Mersul într-un magazin nu înseamnă doar cumpărat pe bandă rulantă, ci poate însemna și experiențe, descoperit lucruri noi și descoperit ceea ce merge și ce nu merge pentru fiecare dintre noi.

 

Mai ales în acest an complicat, micile frivolități adorabile ale vieții pot juca exact rolul stropului de normalitate de care avem atâta nevoie.

Foto: CHANEL

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK