Despre tot ce-i fin și fain

Cele mai simple & eficiente sfaturi de frumusețe pe care le știu

By 3 august, 2016Simplicity
read time 1 min
 
3 august, 2016

Cele mai simple & eficiente sfaturi de frumusețe pe care le știu

Sunt gratis sau au un preț modic, se află la îndemâna oricui și au efecte garantate indiferent de vârstă, greutate, tip de păr, de ten sau orice altă condiționare. M-am gândit să împărtășesc cu voi cele câteva sfaturi pe care eu una le consider cele mai prețioase învățături universale de frumusețe pe care le știu.

by

În materie de frumusețe, eu una am fost mereu adepta naturaleței și a efectelor mari obținute cu eforturi mici. Păr aranjat cu un singur produs, folosit deștept. O cremă perfectă pentru tenul meu, în loc de zece ,,așa și așa”. Un fond de ten care să ,,dispară” pe fața mea și să reziste impecabil. Un fard care să mi se potrivească perfect. Pe scurt, un arsenal foarte mic de produse, din care să pot obține mereu aspectul impecabil pe care mi-l doresc.

 

Toate suntem diferite, iar asta e minunat, dar dacă de multe ori cremele, produsele de machiaj sau sfaturile de nutriție nu sunt chiar universal valabile (și am văzut asta pe pielea mea), există câteva lucruri care transcend conformații, date genetice, trenduri, capricii ale modei sau preferințe personale.

 

Dacă ar fi să rezum cele mai simple, eficiente și… ieftine învățături pe care le-am strâns în anii de când experimentez, citesc reviste, încerc produse, scriu despre lifestyle și mă documentez, acestea sunt cele 7 lucruri pe care le voi aplica probabil toată viața:

1.Periajul uscat al corpului

Este unul dintre cele mai simple, eficiente și la îndemână trucuri de sănătate și frumusețe și nu îți ia decât 2 minute în fiecare dimineață și seară. Eu una am experimentat pe propria piele beneficiile, mai ales că pielea este cel mai întins organ al corpului și, adesea, cel mai neglijat când vine vorba de ,,detoxifiere”. Ori exact pentru asta e perierea uscată.

 

28071m_l

 

Tot ce îți trebuie este o perie nu foarte dură, preferabil din materiale naturale, nu din plastic. Eu o folosesc pe cea din imagine, de la Body Shop, dar puteți folosi și una cu mâner lung, tot de la ei, ca să fie mai facilă perierea spatelui (cea rotundă nu apare pe site, o găsiți doar în magazin, în schimb cea cu mâner lung e aici).

 

DryBrushChick

Începând de la tălpi, periați corpul în sus, înspre inimă. Abdomenul și brațele se perie conform schemei din imagine, totul convergând spre inimă. După periere (pe care eu o fac de două ori, dar depinde de fiecare), intrați la dușul de dimineață și apoi sunteți gata pentru o nouă zi.

 

Credeți-mă că este nespus de simplu, dar avantajele sunt incredibile: înlătură pielea moartă, stimulează circulația și terminațiile nervoase, ușurează drenajul limfatic (o mare problemă a femeilor), elimină celulita (stimulând circulația, se elimină mai ușor toxinele), decongestionează porii și, per total, vă dă o senzație minunată de lejeritate, relaxare și o stare de bine.

 

După 2 minute de periaj uscat vă veți simți de parcă aveți cu cel puțin două kilograme mai puțin și sunteți ușoare ca un fulg. Mie cel puțin mi se pare la fel de relaxantă precum masajul. Nu mă credeți pe cuvânt, încercați.

2.Bicarbonatul de sodiu ca șampon uscat

Părul meu este ondulat, cu un fir foarte fin și uscat, și nu îl pot spăla mai des de trei zile, altminteri l-aș distruge. Chiar dacă se păstrează proaspăt și curat, nu mai are același volum în a doua sau a treia zi, iar mai ales în zilele de vară toride sau în zilele de iarnă când umblu cu căciulă, șamponul uscat este unul dintre trucurile mele.

 

Am acasă toate mărcile posibile, dar de curând am descoperit și o variantă ,,multifuncțională”, în momentele în care nu am la îndemână vreun tub de spray: bicarbonatul de sodiu. Nu mă număr printre cei care consideră bicarbonatul soluția la orice problemă sau boală de pe lume, dar știu sigur că are multe utilizări deștepte, iar asta e una dintre ele.

 

Dacă șamponul uscat clasic se aplică din spray, la bicarbonat trebuie să presari puțin direct din pliculeț (sau din pumn) înspre rădăcini, pieptănând apoi cu atenție părul, preferabil cu un pieptăn din material natural (eu folosesc clasicul pieptăn din lemn de la ,,The Body Shop”, dar există atât de multe variante la ora actuală).

3.Sare, ulei de cocos și… o periuță de dinți

Este un truc pentru o textură lejeră și văratică a părului, pe care l-am citit demult într-o revistă People, de la un hair-stilist american, și mi se pare în continuare genial: o lingură de sare și o linguriță de ulei de cocos, amestecate într-un recipient cu pompiță. Substanța astfel-obținută același efect ca spray-urile care promit păr cu aspect ,,ca după plajă” sau ,,surf hair”.

 

Tot de la el am învățat că șuvițele rebele de lângă frunte, care nu vor să stea liniștite orice le-am face – și care adesea amenință să ne zădărnicească o coafură elegantă – pot fi îmblânzite prin ,,periajul” cu o periuță de dinți dată cu fixativ. N-aș fi crezut, dar la mine chiar funcționează.

shutterstock_288159728

 

4. Apa călduță, cu lămâie, pe stomacul gol

Știu, este sfatul clasic, dar a devenit un clasic transmis din vorbă-n vorbă de generații tocmai pentru că funcționează. Imediat cum te trezești, pregătește-ți o cană cu apă călduță (nu fierbinte), în care ai adăugat câteva picături de lămâie. Bea amestecul, apoi așteaptă 15-30 de minute înainte să iei micul-dejun.

 

Folosită și ca truc de slăbit – țin minte cum, în copilărie, toate prietenele mamei se lăudau că își mențin silueta cu așa ceva – apa călduță cu lămâie este un remediu care transcende timpul. Curăță blând intestinele, stimulează metabolismul pentru o nouă zi, contribuie la eliminarea toxinelor, curăță ficatul și stimulează secreția de sucuri gastrice, pentru o digestie mai bună și încă multe alte beneficii. Nu costă aproape nimic – o lămâie îți ajunge pentru o săptămână – și ai numai de câștigat. Cum spuneam, încearcă și vorbim după.

5. Bigudiurile

Nu râdeți. Dacă ar fi să vă recomand un instrument de aranjare a părului, înainte să începem să vorbim de ondulatoare, foehn-uri cu difuzor și alte minuni alte tehnicii – care da, sunt bune și funcționează și ele – m-aș opri mai întâi la bigudiuri.

 

Banalele bigudiuri moi pe dinăuntru, cu arici, cu care poți dormi noaptea și cu care poți obține rapid și simplu acele onduleuri superbe din reviste. Dacă ai părul deja ondulat sau creț, bigudiurile ți-l vor disciplina și va arăta mai ,,ordonat” (de asta le folosesc eu). Nu ai nevoie, în acest caz, de produse de styling. Dacă ai părul drept, poți folosi o spumă specială sau un produs ondulator, iar a doua zi dimineață vei avea un look ,,wow”. Garantat.

 

Nu îmi place să-mi usuc părul cu foehn-ul și nici să folosesc dispozitive fierbinți pe el, fiindcă oricum e supus unui număr nesfârșit de factori poluanți, plus apa extraordinar de dură din România. Așadar, bigudiurile mi se par cel mai simplu și facil mod prin care poți avea zilnic o coafură impecabilă.

 

Chiar și când călătoresc, le port cu mine, pentru că practic nu au greutate și ocupă un spațiu foarte mic. Avându-le în bagaj, nu mai am nevoie de spume, spray-uri și alte produse, iar dacă nu-mi place cum arată părul meu într-o zi, mă spăl pe cap în seara respectivă, îmi pun bigudiurile iar a doua zi arăt ca ieșită de la coafor.

 

Dacă se întâmplă să le uit, înfășor pe deget șuvițele de păr și le prind cu agrafe simple. Nu uitați: orice imită sau are efectul unui bigudiu (cum erau ,,moațele” de hârtie de pe vremuri?) este la fel de bun ca un bigudiu.

 

Pentru cine nu și-a pus niciodată bigidiuri, stilistul londonez Davey Davey explică foarte bine în filmulețul de mai jos. El vorbește și despre uscarea părului cu foehnul, după aplicarea bigudiurilor, dar eu le las pur și simplu să se usuce liber, peste noapte.

6. Argila

Despre devotamentul meu pentru pudra de argilă am mai scris aicidar nu am cum să nu o includ în categoria secretelor universale de frumusețe. Folosesc argila din liceu și este cel mai eficient produs pe care fața mea l-a încercat vreodată: un pliculeț Aslavital (nu știu dacă există și alte variante, eu pe aceasta am folosit-o), dizolvat în apă plată, amestecat cu o lingură de lemn (nu se folosește decât lemn, sticlă sau ceramică, niciodată plastic) și apoi lăsat să se usuce pe față.

 

După 15 minute, tenul are textura pielii de bebeluș, porii sunt decongestionați (la mine are efectul identic cu o ședință de abur), începând de a doua zi machiajul se așază mai bine, iar tenul arată mai proaspăt. Chiar și în rarele ocazii în care am avut probleme cu câteva coșuri rebele, tot argila m-a ajutat, fiindcă extrage impuritățile.

 

Am mai încercat de-a lungul timpului diferite tipuri de argilă, inclusiv de la Marea Moartă, dar tot cu a noastră, românească, m-am înțeles cel mai bine.

7. Mierea ca gomaj

Miere zaharisită, dintr-o sursă sigură și ,,curată”, într-un borcan pe care să-l țineți în baie și să-l folosiți de câteva ori pe săptămână în loc de scrub. Face cel mai delicat, natural și eficient peeling al pielii, lasă tenul catifelat și ajută la eliminarea impurităților. Mai ales dacă aveți probleme cu acneea, mierea este minunată.

 

Recunosc că am acasă o mulțime de sticluțe și flacoane de scrub-uri – am mai spus că măștile și scrub-urile sunt slăbiciunea mea și tot timpul încerc ceva nou – dar niciunul dintre ele nu a înlocuit și nu va putea înlocui vreodată mierea. Ele vin și pleacă, pe când mierea rămâne pentru totdeauna în arsenalul meu de frumusețe.

shutterstock_421801381

 

Foto: Shutterstock

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK



9 Comments

  • Luminita spune:

    Multumesc

  • Roxana spune:

    Buna!

    As dori sa intreb unde se gasesc stilul acela de bigudiuri, moi pe interior si cu scai pe exterior. Gasesc numai goale pe interior si acelea sunt destul de incomoe la dormit – pun presiune pe cap…

    Mi-a placut postarea, foarte utila!

    Multumesc!

    • Buna, Roxana! Eu le-am cumparat acum cativa ani dintr-un Boots, la Londra. Acolo sunt peste tot si sunt super-ieftine. La noi n-am vazut, dar nici n-am cautat. Incearca la DM, acolo am vazut ca au un raion bogat de asa ceva, sau pe online.

  • Marta spune:

    Bicarbonatul nu iti lasa urme albe pe scalp? Eu raman cu un fel de „matreata” de la toate sampoanele uscate… 🙁

  • Alexandra spune:

    Eu de aici imi comand de ceva ani: http://www.argilaalbastraderaciu.ro/

    Iti recomand pasta,fiind deja omogenizata si cu apa de izvor din zona: http://www.argilaalbastraderaciu.ro/produs-8-pasta-cosmetica.html
    Nu iti recomand cantitatea de 500ml pentru ca se consuma foarte greu si se usuca in timp.
    Este necesar sa aplici crema hidratanta dupa ce o folosesti pentru ca are tendinta de a usca putin tenul dupa aplicare. Cum eu am tenul uscat nu o tin mai mult de 20 de minute pe fata si dupa aplicare ma dau cu putina apa termala si crema de fata.

    Sper sa iti foloseasca! 🙂

  • Alexandra spune:

    Iti recomand argila albastra de Raciu. Face minuni pentru ten, inclusiv pentru cel cu probleme. Eu o folosesc o data pe saptamana de ani buni si ma ajuta sa scap de micile imperfectiuni ale pielii ce apar in acele zile delicate. Senzatia de catifelare si curatarea profunda pe care o face dureaza mult mai mult decat in cazul argilei albe.