Despre tot ce-i fin și fain

Povestea colecției de parfumuri de nișă GIVENCHY – La Collection Particulière

By 6 iulie, 2023Lifestyle
read time 5 min
 
6 iulie, 2023

Povestea colecției de parfumuri de nișă GIVENCHY – La Collection Particulière

Lansată în România într-un singur loc, în exclusivitate, La Collection Particulière este o colecție de 14 parfumuri de nișă care redau, fiecare, câte o amprentă a stilului emblematic al lui Hubert de Givenchy.

by

De multe ori, lansările unor game de parfumuri care includ multe referințe tind să fie copleșitoare.

 

Multe ingrediente, concepte, mixuri și povești între care iubitorul de parfumuri – ori mai precis nasul lui – se poate pierde, în entuziasmul de a încerca și a înțelege tot.

 

Am apreciat faptul că La Collection Particulière – denumită astfel ca invitație de a intra în casa pariziană privată a lui Givenchy, Hubert de Givenchy Hôtel Particulier – nu este o astfel de colecție, prin modul în care este concepută și structurată.

 

Deși sunt 14 esențe diferite, ele au fiecare câte o amprentă recognoscibilă, care le face unice în felul lor.

 

Totodată, sunt împărțite foarte clar pe 5 categorii: lemnoase, florale, floral-fructate, oud-uri, esențe ambrate, astfel încât orientarea să fie mult mai simplă.

 

De exemplu, deși am fost curioasă să le miros pe toate la evenimentul de lansare, dacă le-aș fi văzut direct în magazin m-aș fi dus clar spre parfumurile ambrate, aceasta fiind familia mea preferată de esențe.

 

Colecția este puternic influențată de personalitatea lui Givenchy însuși, toate referințele și elementele preferate ale acestuia fiind reimaginate de către parfumierii brandului.

 

Chiar și denumirile lor sunt neconvenționale și spun o poveste despre omul care le poartă, despre îndrăzneala, sensibilitatea, rafinamentul sau orice altă trăsătură reprezintă AMPRENTA persoanei: Trôuble-Fête (Instigator, persoană care creează probleme), Garçon Manqué (Băiețoasă), Oiseau Rare (Pasăre rară), Indompté (De neîmblânzit), Faux Semblant (Cel care nu este ceea ce pare), Sans Artifice (Nesuperficial), Noctambule (Noctambul) sau Peur de Rien (Cel care n-are teamă de nimic).

 

 

”Ai propriul tău stil și propria personalitate. Accentuează-le și transformă parfumul tău într-o parte din tine”, spunea Hubert de Givenchy, creatorul de modă vizionar care le-a acordat femeilor libertatea de a combina piese separate în moduri neașteptate.

 

La vârsta de 25 de ani, în 1952, Givenchy a lansat prima sa colecție Haute Culture – Les Séparables – Separatele care, spre deosebire de cutumele epocii, era formată din piese separate, pe care femeile le puteau combina după bunul plac.

 

Fuste elegante și bluze relaxate sau topuri spectaculoase și fuste simple, plus o varietate de cape, rochii peste care se puteau suprapune jachete și toate obiectele vestimentare pe care le admirăm în filmele vechi cu muza lui Givenchy, minunata Audrey Hepburn.

 

De aici și amprentele singulare ale parfumurilor și claritatea cu care sunt împărțite, asemeni unor „Séparables” pe care fiecare le poate combina sau alterna după gust.

 

Fiecare parfum reprezintă o combinație de două note-semnătură, respectiv două ingrediente dominante.

 

 

Unul singur, Accord Particulier, este gândit să fie folosit atât separat, cât și în combinație cu toate celelalte, fiind un mix de trandafir de Damasc, vetiver, patchouli și ambroxan.

 

FAVORITUL MEU?

 

ENFLAMMÉ, o combinație de absolut de vanilie de Madagascar și cafea, cu câteva note de absolut de tutun turcesc.

 

O combinație care pare neașteptată la prima citire, dar care miroase senzațional, a libertate, pasiune și mister.

 

Parfumurile Givenchy La Collection Particulière sunt disponibile doar în magazinul Sephora din Băneasa Shopping City.

Foto: Givenchy

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK