Despre tot ce-i fin și fain

Pontul de beauty al verii: rujul pentru care n-ai nevoie de oglindă

By 12 august, 2016Lifestyle
read time 1 min
 
12 august, 2016

Pontul de beauty al verii: rujul pentru care n-ai nevoie de oglindă

Rujul nu-mi lipsește niciodată, nici măcar când sunt altminteri complet nemachiată, iar până acum puține m-au impresionat atât de tare precum cel creat de inovatoarea Terry de Gunzburg. Rouge Expert e un mic creion-gadget cu care, dintr-un clic, poți să te rujezi fără oglindă, fără să depășești conturul și fără retușuri. Mi s-a părut o poveste care merită împărtășită.

by

Am spus de mai multe ori că trusa mea de make-up nu e foarte consistentă, eu fiind adepta unui machiaj minimalist. Ceea ce nu-mi lipsește niciodată, însă, indiferent cât de light aleg să mă machiez, sunt două produse: rujul și mascara. Dacă ai norocul unui ten curat și fără cearcăne, o mascara aleasă bine (în funcție de ceea ce vrei să accentuezi și de cum arată genele tale) și un ruj de calitate pot scoate în evidență cele două puncte de focus ale feței: ochii și buzele. O picătură de cochetărie chiar și pentru zilele fără machiaj.

 

Dacă la mascara am deja preferata mea, despre care am scris (printre altele) aici, în materie de rujuri îmi place să experimentez. Nu folosesc niciodată gloss, iar rujurile din beauty-case le alternez în funcție de dispoziția de moment. Toate sunt în nuanțe de nude sau roz pal, plus un ruj roșu – acea nuanță de roșu – găsită după multe încercări și eșecuri. Cred că fiecare dintre noi are un roșu care i se potrivește și care o flatează, dar diferențele se tranșează la mili-micro-nuanță. Trebuie doar să găsim tonul de roșu potrivit.

 

Poate mai mult ca la orice alt produs de beauty, la rujuri trebuie să vezi, să testezi, să ștergi, să reîncerci și tot așa, cu nenumărate culori și texturi, până găsești nuanța și consistența de ruj care ți se potrivește cel mai bine. Eu una nu mă ghidez după teorii de tipul ,,nuanța feței dictează o anumită nuanță a rujului”, ci după gustul propriu. Dacă îmi place reflexia mea în oglindă, atunci aceea e nuanța câștigătoare! Dacă îmi place cum se simte pe buze, indiferent că e un ruj de 2 euro sau unul de 20 de euro, acela e rujul pentru mine. Simplu.

Am și un mic truc, de fapt o combinație de două trucuri învățate de la make-up artiști: când mă machiez, aplic fond de ten pe buze, apoi puțină pudră pulbere, și abia la final aplic rujul peste această ,,bază”. Mi se pare că fixează mai bine rezultatul și că rujul durează mai mult pe buze. Cel puțin la mine funcționează fără greș.

BY TERRY - ROUGE EXPERT PACK-BD

 

De asemenea, de ani de zile îmi aplic rujurile exclusiv cu o pensulă specială (mie îmi place cea retractabilă, de la Sephora, pe care o port mereu în geantă). Mi se pare că acuratețea rezultatului e mult mai mare.

 

După o asemenea istorie personală cu rujurile, când am auzit că unul dintre brandurile de beauty pe care eu le urmăresc de ani de zile – ByTerry – lansează un ruj inovator, am fost curioasă să-l încerc. Terry de Gunzburg este, pentru connaisseuri, femeia care a creat pentru Yves Saint Laurent faimosul iluminator ,,Touche Éclat”, consacrând conceptul de ,,éclat” – ,,glow”, strălucire – în industria de beauty.

 

Terry este un personaj fabulos (pregătesc un interviu în exclusivitate cu ea, curând) și mare parte din activitatea ei de creație este centrată pe inovație. Produsele ei sunt fie ,,2 în 1″, fie multifuncționale, oricum gândite astfel încât să îți ușureze măcar puțin ritualul de frumusețe. De câte ori am încercat ceva nou de la ea, am avut senzația plăcută că am în mână un produs muncit și gândit cu migală, nu doar o nouă lansare care să marcheze cele mai noi nuanțe ale sezonului. Despre puține branduri pot spune asta.

 

Mai precis, ori de câte ori am cumpărat un produs ByTerry am plecat cu gândul plăcut că ,,Hei, femeia asta înțelege cât de puțin timp am la dispoziție, cât de complicată e viața mea, cât de nepricepută sunt la machiaj. Și i se pare okay, de vreme ce a creat acest produs”. E un sentiment reconfortant, într-o lume în care goana după frumusețe impune perfecțiunea și unde zilnic ai impresia că trebuie să fii expert în ceva nou: strobing, counturing, highlighting, și alte tehnici intraductibile terminate în ,,ing”. Eu una am zile în care abia reușesc să-mi dau cu creionul dermatograf cum trebuie. Please. 

Între noi fie vorba, uneori plec în grabă de acasă și nu mai țin minte dacă am sau nu un ruj în geantă. Așadar, înainte de a ieși pe ușă, înhaț unul de pe etajera din baie, doar ca să fiu sigură. În acest ritm de ,,unul pe zi”, am descoperit la un moment dat – într-o perioadă mai aglomerată, în care eram mereu pe fugă – că aveam în geantă, în diferite buzunare și cotloane, un total de 9 rujuri diferite.

 

În acest context, Rouge Expert de la ByTerry se află în geanta mea de două săptămâni și nu am mai folosit niciun alt ruj în această perioadă, ceea ce – având în vedere mărturisirea de mai sus – este un record absolut pentru mine. Record care m-a și determinat să scriu acest articol. Nu, nu e reclamă, e doar un produs cool pe care l-am descoperit și vreau să-l împărtășesc și cu voi, așa cum fac de obicei cu toate lucrurile care-mi plac.

colaj

 

Ce mi-a plăcut atât de tare la Rouge Expert?

Arată ca un stilou, iar după ce scoți capacul nu trebuie să învârți tubul, ca la un ruj obișnuit, ci doar să apeși pe butonul din capăt. După un clic, iese exact cantitatea necesară de ruj.

Nu ai nevoie de oglindă și nici de pensulă de buze. Nu credeam, dar chiar așa este. Firește, instinctiv eu tot mă uit în oglindă când îmi retușez machiajul, dar – cu sau fără oglindă – dacă plasezi rujul în colțul gurii și faci o mișcare fluidă de-a lungul buzelor, vei avea la final un machiaj impecabil. Mi s-a întâmplat să-l folosesc în grabă, când chiar nu aveam oglinda la îndemână, și până acum n-am avut nevoie de retuș.

 

Secretul este forma de lacrimă stilizată a vârfului, care m-a indus puțin în eroare prima dată când am văzut-o, fiind complet atipică. Abia după ce l-am aplicat mi-am dat seama că este gândit să se muleze perfect pe forma buzei și să facă practic treaba în locul tău. Nu degeaba Terry de Gunzburg e renumită ca fiind extrem de meticuloasă și de tehnică. Datorită ei, e prima dată în zece ani când nu folosesc pensulă de buze pentru a aplica un ruj cu mai multă precizie.

Are o textură care-mi place foarte tare. Rămâne catifelat pe buze (nota bene: și noi trebuie să avem grijă de buzele noastre, cu câte un mic scrub delicat din când în când, cu creme hidratante, altminteri niciun ruj nu face minuni), nu le usucă și rezistă destul de mult. Spun ,,destul de”, fiindcă eu beau foarte multă apă și mai am și obiceiul să-mi ,,mușc buzele”, de când port gutierele Invisalign pentru îndreptarea dinților, dar chiar și în aceste condiții nu îl aplic mai des de două ori pe zi. E un record pentru mine, fiindcă la alte rujuri simțeam cum dispar de pe buze într-o oră.

Este economicos. Am avut produse care păreau că se ,,topesc” văzând cu ochii, chiar dacă foloseam o cantitate foarte mică. La Rouge Expert, un clic de produs îmi ajunge pentru 3-4 aplicări (deci nu, nu e necesar să faci clic de fiecare dată) și se consumă foarte greu.

Promit să revin curând cu interviul cu Terry, este un personaj care mă fascinează de ceva vreme și pe care mi-l doresc de multă vreme într-un articol. Cât despre produsele ByTerry, ele se găsesc doar în marile magazine din toată lumea – Harrods, Galeriile Lafayette, concept-store-uri selecte – iar în România doar la Madison Absolute Beauty din București.

Foto: ByTerry

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK



2 Comments

  • Irina spune:

    Ma gandeam de ceva timp sa imi iau Rouge Expert, dar trebuie sa ajung in magazin sa vad exact ce nuanta pt ca vreau un nude dusty natural . 🙂 By Terry a urcat fulminant in topul preferintelor mele atunci cand am aflat ca cosmeticele lor sunt animal cruelty free!