Despre tot ce-i fin și fain

Am fost puțin în cerul Bucureștiului… și m-am întors să povestesc

By 26 august, 2016Myself
read time 10 min
 
26 august, 2016

Am fost puțin în cerul Bucureștiului… și m-am întors să povestesc

Conceptul ,,Dinner in the Sky” a revenit vara aceasta în Piața George Enescu din București. O platformă suspendată la 50 de metri, pe care Chef Franz Conde de la Hilton ne servește preparate delicioase, somelierul Sergiu Nedelea povestește despre băuturi fine, iar Alexandra Violin ține un recital de vioară. Toate se întâmplă cu Ateneul Român și Palatul Regal pe fundal, văzute pentru prima oară… de deasupra.

by

Prima dată când am zburat cu ,,Dinner in the Sky”, anul trecut, am avut un pic de trac. Cumva, ideea de a sta suspendat la 50 de metri deasupra Palatului Regal și a Ateneului Român părea mult mai simplă de la sol decât atunci când m-am trezit literalmente ,,in the sky”.


FullSizeRender_2

De data aceasta, însă, m-am putut bucura mai mult de experiență, de peisaj, de ideea că îmi iau prânzul deasupra Bucureștiului. Nu orice fel de prânz, ci unul gătit de Chef Franz Conde de la Athenee Palace Hilton București și savurat în timpul unui concert de vioară al Alexandrei Violin. Cerul era plin de nori frumoși, de vară (și voi știți de aici cam ce relație specială am eu cu norii) așa că m-am bucurat din plin de experiență.

FullSizeRender_3

 

Ce este cu acest concept de a lua micul dejun, prânzul, cina sau un cocktail la înălțime?

,,Dinner in the Sky” este prezent în numeroase țări din lume, platforma de 22 de persoane fiind suspendată, de-a lungul timpului, deasupra unora dintre cele mai frumoase obiective din lume, de la luminile Las Vegasului până la plaje exotice, dar și la litoralul românesc, palatul Mogoșoaia sau Piața Revoluției din București.

 

Ajungi cu 30 de minute înainte de urcare și ești așteptat într-un lounge elegant, unde savurezi un pahar de șampanie și te familiarizezi cu atmosfera, dar și cu ceilalți viitori ,,co-meseni in the sky”. De asemenea, poți să te delectezi cu câte o inovație sau cu un concept cool (de data asta a fost vorba de o prezentare inedită a ceasului inteligent Vector Watch), iar apoi ești condus către platformă, așezat pe scaun și pregătit de zbor de o echipă specială, care securizează scaunele Mercedes-Benz, astfel încât totul să aibă loc în maximă siguranță.

 

Sentimentul este inedit: stai pe un scaun demn de o mașină de curse, ți se pun centuri de siguranță exact ca în avion, după care ești urcat și suspendat în gol, deasupra pământului.

FullSizeRender_1

 

Ridicarea se face cu ajutorul unei macarale speciale și este lină, treptată, mai întâi la 7 metri, pentru a se obișnui toți invitații cu înălțimea, apoi la 50 de metri. Toată experiența durează între 20 de minute și 1 oră și jumătate – în funcție de tipul ,,zborului”, mai exact dacă este Cocktail in the Sky, Dinner in the Sky sau o urcare specială precum ,,Bucureștiul interbelic”, un tur la 360 de grade al Bucureștiului, susținut de un istoric invitat. Totul este fotografiat și filmat cu o dronă, așa că poți avea și unele amintiri ,,palpabile” ale zborului tău.

Cum se vede lumea de la înălțime?

Ei bine, se vede exact așa. Iată 50 de secunde la 360 de grade, filmate de mine ieri, în ,,mijlocul acțiunii”:

FullSizeRender_3

 

Un prieten mi-a spus cândva că Bucureștiul nu are suficiente locuri din care să poți privi de la înălțime, spre deosebire de alte capitale ale lumii, iar asta ne determină într-o anumită măsură relația de tip ,,love & hate” cu orașul însuși. Când vezi lumea de sus, pe lângă faptul că totul pare mai frumos, îți pui în perspectivă și locul tău în ordinea lucrurilor.

 

În cazul meu chiar așa și este, de fiecare dată când am ocazia să privesc Bucureștiul de sus. Ce-i drept, nu în fiecare zi îmi atârnă tălpile deasupra Pieței George Enescu, așa că senzația e cu atât mai pregnantă și convingătoare.

FullSizeRender

 
FullSizeRender_4

 

Cum poți ajunge și TU la ,,Dinner in the Sky”?

1167612_571342066236519_1606946530_o

 

IMG_2054Cei de la ,,Dinner in the Sky” organizează periodic evenimente publice, dar și urcări private, dedicate corporațiilor sau petrecerilor tematice. Îi poți găsi pe site-ul dedicat, aici, pentru toate detaliile, sau pe pagina lor de Facebook, aici.

 

Până duminica aceasta, 28 august 2016, îți mai poți rezerva loc fie la un ,,Cocktail in the Sky”, un ,,Dinner in the Sky” sau o lecție de istorie la înălțime, cu ,,Bucureștiul interbelic”. 

Foto: Diana-Florina Cosmin, Dinner in the Sky

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK2 Comments

  • Geanina spune:

    Eu am frica de înălțime dar mi-as face curaj pentru interesanta experiența. Iti vin minunat ochelarii aceștia. Mai comentasem eu pe Instagram la o poza ca te vad cu ceva mai pe rotund. Si parul iti sta foarte bine. O apariție plină de bun gust, finețe si veselie. Sa ai un weekend minunat!

    • Merita, mai erau persoane cu frica de inaltime in grup si toti si-au invins-o de dragul experientei. E ceva unic, intr-adevar 🙂 Multumesc tare mult pentru compliment, si mie imi plac acesti ochelari. I-am ales dintr-un impuls, mi-a placut mult designul lor. Un weekend minunat si tie, Geanina! 🙂