Despre tot ce-i fin și fain

Cel mai simplu și eficient truc de frumusețe… împotriva gravitației

By 15 aprilie, 2019Lifestyle, Simplicity
read time 5 min
 
15 aprilie, 2019

Cel mai simplu și eficient truc de frumusețe… împotriva gravitației

Nu contează doar crema de față pe care o folosești, ci și felul în care o faci. Ca să maximizezi beneficiile pe care le are tenul tău de pe urma produselor cosmetice, am descoperit o soluție neașteptat de simplă și de eficientă.

by

Ieri, un prieten bun m-a sunat să mă întrebe ce cremă îi recomand pentru un ten 30 plus.

 

Da, un bărbat, fost coleg de liceu și foarte preocupat de propria imagine. Mai întâi l-am întrebat pentru ce îi trebuie, ce probleme are și ce rezultate și-ar dori, iar în urma micului meu interogatoriu am ajuns la concluzia că nici el nu știe bine ce vrea.

 

Ar vrea și pentru hidratare, dar și pentru semnele vârstei, asta neînsemnând „riduri” ci „efectele gravitației”. ”Parcă mi se lasă fața în anumite zone”, mi-a zis el. 

 

Sună cunoscut? Toți trecem prin asta. Nu e un complot al naturii împotriva noastră, e doar… gravitația.

 

Tot gândindu-mă ce cremă să îi recomand, mi-am dat seama că am o listă scurtă de creme foarte bune. Eficiente, cu efecte concrete de luminozitate, hidratare, hrănire a tenului. De multe am tot scris de-a lungul vremii. 

 

Doar că, în primul rând, amicul meu voia o cremă miraculoasă cu buget mic. Și, în al doilea rând, ar fi vrut ceva care să funcționeze ca o operație estetică. Sau aproape.

 

Așa că, tot gândindu-mă cum să-i spun cât mai diplomatic că nu există miracolul low-budget pe care și-l dorește el, am avut o revelație. Mi-am dat seama că nu i-aș recomanda în mod esențial o singură cremă ca răspuns la toate problemele, ci în primul rând un ritual. 

Nu este de ajuns să ai o cremă bună. E un început minunat, dar nu e totul. E o constatare pe are am făcut-o abia în ultimii ani, testând pe mine tot felul de produse și tehnici. O cremă bună este esențială, dar la fel de important este felul în care o folosești. Și, mai ales după 30 de ani, acel „pui un strat de cremă pe față” nu e suficient. E ca și cum ai avea o casă imensă, dar n-ai merge mai departe de sufragerie.

Aproape toate cremele vin cu ceva sfaturi în cutie: aplicați cu masaj, cu mișcări circulare, cu podul palmei, cu degetele răsfirate etc.

 

La unele scrie explicit să iei în palmă  o cantitate mică de cremă și să o încălzești mai întâi.

 

În general sunt aceleași sfaturi „basic”, pe care de prea puține ori avem timp sau răbdare să le aplicăm.

 

O farmacistă în vârstă pe care am intervievat-o acum niște ani – și care avea un ten fantastic – mi-a spus că toată viața și-a făcut 45 de minute de masaj facial, zilnic. Singură, cu creme făcute chiar de ea în farmacie, dar că esențial era masajul.

 

Să nu uităm și celebrul filmuleț (devenit viral cu vreo doi ani în urmă) cu Irina Loghin care se pălmuia violent pe față ca să elimine „gușulița”.

 

Lăsând deoparte ridicolul involuntar al situației, un sâmbure de adevăr exista chiar și acolo: gravitația are efectele ei imposibil de evitat. Nu se contracarează, dar se pot ameliora.

 

De asta sunt și atât de eficiente tratamentele cosmetice făcute la salon: cineva îți face masaj mai bine de o oră, îți aplică niște creme într-un anumit fel, te răsfață, relaxează tenul prin mișcări bine-gândite.

 

Poate aceleași creme le poți cumpăra și pentru acasă, dar ceea ce face diferența este ritualul. Iar asta nu se poate cumpăra. Sau da?

 

 

La mine revelația nesperată a fost printr-un obiect pe care am dat 10 dolari în Thailanda, în februarie 2018, și pe care l-am folosit pentru prima dată abia în luna ianuarie a acestui an, când l-am găsit în sertarul în care îl uitasem.

 

Un „degetar” de cuarț roz, pentru masajul feței, cel pe care-l vedeți în imagine.

 

L-am folosit din ianuarie încoace, inițial ca să fac cremele mai grase să intre mai bine în piele. A fost iubire la prima folosire și, încetul cu încetul, mi-am făcut un adevărat „tabiet” fără de care nu mai trece nicio zi.

 

Cum folosesc eu acest obiect? 

Aplic crema, o întind prima dată cu palmele pe toată fața, apoi cu cuarțul încep să fac masaj pe întregul ten, orientând mișcările în sus, spre creștetul capului. Cu blândețe, firește, nimic violent.

 

Circular la obraji, pe linia mandibulei, în jurul ochilor, al nasului, practic iau „bucățică cu bucățică” fața și masez, forma rotundă făcând procesul foarte facil.

 

 

Pentru că toate cristalele sunt pietre naturale, care au proprietăți și „viață proprie”, ele se încălzesc în acest proces de masaj. Preiau din căldura corpului și dau căldură la rândul lor.

 

Pielea se simte ca după un tratament, microcirculația e îmbunătățită, iar dacă ai tendința de „puffiness” în anumite zone („umflat” e un termen impropriu pentru a descrie senzația de retenție de apă care se mai întâmplă uneori și la față), lucrurile sunt mult îmbunătățite. Radical chiar.

 

Mi-am cumpărat, între timp, și niște role cu cuarț roz de pe internet, pe care le folosesc alternativ cu instrumentul de mai sus.

 

Citisem de mult timp despre ele, dar până să am revelația cu cuarțul meu mi se păreau un moft, o găselniță de marketing. Din contră, pentru mine reprezintă una dintre cele mai ingenioase invenții ale ultimilor ani.

 

Se găsesc o mie de variante – jad, cuarț roz, cuarț alb, tot felul de cristale naturale – iar eu am dat 45 de euro pe cea din imagine.

 

Am ales-o pentru că voiam neaparat să fie cuarț roz, o piatră pe care o iubesc și care mi se pare că are un efect bun asupra mea.

 

Aveți însă de unde alege, cu condiția să fie pietre naturale. Decât să vă luați plastic, mai bine masați doar cu degetele.

Anecdotic, în urmă cu vreo 10 ani, la salonul Eden Spa din Primăverii, unde mergeam o dată pe lună la un masaj corporal, exista un tratament fantastic pe bază de pietre de cuarț roz.

 

Se aplica o cremă, iar apoi erai practic masat cu cuarț pe tot corpul, tocmai fiindcă aceste pietre au un efect minunat și o energie bună, ca toate pietrele naturale, „vii”.

 

Între timp tratamentul nu mai există în oferta lor, iar eu am renunțat să mai merg acolo după ce l-au scos.

 

Cred că era puțin „înaintea vremurilor”, dar nu o să uit niciodată efectul pe care îl avea asupra corpului meu. Așa că nu mă miră faptul că aceste role cu cristal de cuarț au un efect atât de bun. Nu e nicio magie, e logica naturii.

 

Așadar, ce i-am recomandat prietenului meu vă recomand și vouă: cumpărați-vă cea mai bună cremă pe care v-o puteți permite (și uitați-vă cu atenție pe etichetă, să aibă ingredienți activi, să nu fie doar marketing și reclamă) și aplicați-o cu 10 minute de masaj.

 

Fie vă cumpărați o astfel de rolă, fie vă masați chiar și cu o bucată de cristal sau jad rotund pe care îl aveți prin casă (imposibil să nu aveți o „bilă” de cristal, se găsesc peste tot în ultimii ani).

 

Nu există o tehnică de masaj ideală pentru toate tenurile, folosiți instinctul: atât timp cât mergeți ÎMPOTRIVA gravitației, cu blândețe, veți găsi mișcările potrivite.

 

Circular, în sus, în jurul ochilor, al nărilor, pe buze, de la claviculă în sus, spre mandibulă.

 

Elementul cheie: cu blândețe. Nu ca și cum ați frământa aluat cu sucitorul.

 

Eu una folosesc acest tip de masaj inclusiv pe gât și piept.

 

Nu mă masez 45 de minute, cum spunea acea doamnă farmacistă (deși cu siguranță ar fi ideal!), dar îmi găsesc măcar 10 minute pentru asta în fiecare seară.

 

Pielea mea chiar se simte „ca după tratament” după aceea. Se înroșește puțin (eu am pielea sensibilă), dar asta nu e deloc rău, fiindcă microcirculația lucrează.

 

Oricum, fiind rotunde, aceste role nu ce să zgârie sau să facă rău. Riscurile sunt zero. Iar faptul că sunt pietre și se spală cu un simplu jet de apă face nu doar ca ele să fie „garantate pe viață”, ci și ca totul să fie super-igienic.

 

Nu am agreat niciodată „periile” sau bureții de curățat tenul, alții decât cei de unică-folosință, fiindcă orice obiect care poate înmagazina bacterii nu mi se pare bun pentru față.

 

Ah, iar dacă vreți să fiți și mai grijulii, o prietenă pasionată de cristale m-a sfătuit ca, o dată pe lună sau chiar mai rar de-atât, să le pun într-un bol cu sare gemă.

 

Se curăță și mai bine și, spune ea, se curăță și „energia” cristalului (chinezii susțin că asemenea pietre sunt vindecătoare și preiau din afecțiunile sau slăbiciunile noastre, așa că la un moment dat au nevoie și ele de o curățare).

 

Partea cu sarea e opțională, firește, dar eu una cred în înțelepciunea chinezilor.

 

M-am gândit să scriu povestea asta fiindcă, vorbind cu amicul meu, am realizat că este probabil cel mai simplu și eficient truc de frumusețe pe care îl cunosc.

 

Am mai scris despre unele AICI, cu ceva ani în urmă, și sunt încă valabile, dar acesta a fost revelația mea. Sper să vă fie de folos!

 

Tips & tricks de acest fel mai puteți găsi și pe contul meu de Instagram, unde postez constant mici descoperiri.

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK



6 Comments

  • Raluca spune:

    Pe site-ul stonemania există rola de masaj de la 30 ron jad si 75 ron cuart roz. Magazinul fizic se află pe lângă biserica armeneasca în București.

  • Carmen spune:

    Am cautat speciaal articolul asta in arhiva, ca sa iti multumesc pentru sugestie! Am achizitionat de cateva zile un roller de jad verde, si mi se pare genial. Apropo, pentru efecte si mai spectaculoase, iti recomand sa il tii in frigider inainte de folosire, e o senzatie foarte placuta pe piele, rece. Multumesc 🙂

  • Maria spune:

    Diana, ai putea lasa te rog lista ta cu creme pe care le consideri cele mai bune?

  • Alina O. spune:

    Pentru cei care cauta variante mai accesibile de „jade/rose quartz face roller”, se gasesc foarte multe pe Aliexpress. Cele de jad incep pe la 2 USD (transport gratuit), iar cele din cuart pe la 5 USD.

    Dureaza aproximativ o luna pana ajung, dar daca nu te grabesti poate fi o alternativa ok.

    • Diana Cosmin spune:

      Am auzit și eu de ele, deci da, variante există inclusiv la prețuri modice. Și chiar merită cu prisosință 🙂 Mulțumim de pont, va fi cu siguranță de folos.