Despre tot ce-i fin și fain

O conferință despre fericire în familie, cu Antoaneta Galeș și Dhaniel Nora

By 9 aprilie, 2024Culture, People
read time 4 min
 
9 aprilie, 2024

O conferință despre fericire în familie, cu Antoaneta Galeș și Dhaniel Nora

Hai să vorbim deschis despre familie și despre tot ceea ce ne unește – și ne desparte – de cei mai apropiați oameni din viețile noastre. Vă propun un eveniment gratuit în care două personaje charismatice – Antoaneta Galeș și Dhaniel Nora – vorbesc, în feluri diferite, despre armonia familiei și a căminului.

by

*** Acest articol face parte dintr-un proiect mai amplu realizat de FINE SOCIETY x SUN PLAZA, despre evenimente educative și de lifestyle care au loc în București ***

În timp ce scriam acest articol, am avut o senzație stranie de deja-vu și de sincronicitate în același timp.

 

Weekend-ul trecut, pe scena Sălii Mari de la Teatrul Național București, am avut ocazia să văd EXIL, de Alexandra Badea, un spectacol răvășitor având ca temă relațiile de familie și modul în care emoțiile traversează generațiile și se transmit ca o moștenire uneori grea și apăsătoare către cei care vin după noi.

 

Povestitoarea acestui spectacol de la care un sfert de sală a ieșit lăcrimând sau chiar plângând de-a binelea este Ada Galeș, una dintre actrițele mele favorite din noua generație.

 

Mama Adei, Antoaneta Galeș, este scriitoare, coach, trainer și art-terapeut, dar și unul dintre oamenii care pot vorbi în cunoștință de cauză despre un subiect pe care mulți îl promit și puțini îl livrează: o viață mai fericită.

 

Practic, Antoaneta Galeș își folosește cele două decenii de experiență în lucrul cu oamenii pentru a-i învăța să trăiască mai frumos, mai senin și mai împlinit.

 

Pentru a-i învăța, concret și aplicat, câteva lucruri în plus despre fericire.

 

Deloc întâmplător, compania ei se numește Sonas, cuvântul irlandez pentru „fericire”.

 

Și, tot complet neîntâmplător, Antoaneta Galeș este unul dintre speakerii de luna aceasta la noua ediție SUN TALKS, seria de seminarii organizate periodic de Sun Plaza pentru clienții centrului comercial, eveniment despre care am bucuria să tot povestesc de peste opt ani.

 

Ediția de anul acesta are ca titlu „Bucuria în familie răsare în Sud”, iar tema o reprezintă FAMILIA.

 

Am zâmbit, așadar, când am citit numele Antoanetei pe lista speakerilor, fiindcă tema prelegerii Antoanetei din cadrul SUN TALKS o reprezintă ingredientele unei vieți fericite în familie.

 

Dacă la Teatrul Național am plâns alături de fiică, privind pe scenă trei generații ale aceleiași familii și fiind martoră a bătăliile lor interioare, pe 13 aprilie am ocazia să o ascult pe mamă, vorbind despre relații sănătoase și armonioase.

 

 

Tema comună: familia, cu toate profunzimile ei în care, de prea multe ori, nici nu avem curajul să privim cu adevărat.

 

Și, trebuie să mărturisesc, mă declar admiratoarea acestui duet mamă-fiică în care ambele personaje sunt puternice, asumate și inspiraționale.

 

Așadar, abia aștept s-o ascult pe Antoaneta Galeș și să închid cercul acestei sincronicități.

 

De fapt, cred că acesta este line-up-ul meu favorit de până acum, de la toate conferințele Sun Talks din ultimii opt ani (de când povestesc despre ele), fiindcă al doilea speaker de luna aceasta este tot o persoană dragă mie.

 

Mai precis… Dhaniel Nora, artist floral și unul dintre cei mai calzi, tonici și plini de viață oameni pe care îi cunosc.

 

Ne leagă o poveste specială, fiindcă, în urmă cu 11 ani, am avut bucuria să scriu primul articol despre povestea Purple Flowers, pe când brandul lui Dhaniel se afla abia la început de drum.

 

Deși Dhaniel va vorbi despre un decor armonios al mesei de sărbători, care să întregească atmosfera de familie, și povestea lui este un mic masterclass despre fericire.

 

Înainte de a se dedica florilor, Dhaniel a lucrat în bancă și apoi într-o companie multinațională, dar a decis la un moment dat să aleagă ceea ce îl făcea cu adevărat fericit și să facă un mare salt către necunoscut.

 

La un deceniu după discuția în care-mi povestea visele lui, faptul că Dhaniel se va afla pe o scenă, povestind despre florile și arta lui, este o realitate care îmi umple sufletul de bucurie.

 

Vă promit cu prisosință un lucru: veți râde mult și vă veți îndrăgosti de candoarea, umorul și sinceritatea dezarmantă a lui Dhaniel.

 

Sesiunea lui va avea loc la Sun Plaza pe 20 aprilie.

 

 

CUM PUTEȚI AJUNGE LA SESIUNILE CU ANTOANETA ȘI DANIEL?

 

Fiecare sesiune are 130 de locuri disponibile, pe care le puteți accesa gratuit, printr-o înscriere pe site: SUN TALKS

 

INGREDIENTE PENTRU FAMILII COCHETE, cu ANTOANETA GALEȘ

13 aprilie, ora 11:00

 

MASA DE SĂRBĂTORI, CENTRUL ATENȚIEI, cu Dhaniel Nora

20 aprilie, ora 11:00

 

Ne vedem acolo!

Foto: Arhiva personală Antoaneta Galeș, Arhiva personală Dhaniel Nora

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK