Despre tot ce-i fin și fain

Am citit memoriile lui Jennifer Grey, protagonista filmului „Dirty Dancing”

By 17 mai, 2022Culture
read time 4 min
 
17 mai, 2022

Am citit memoriile lui Jennifer Grey, protagonista filmului „Dirty Dancing”

”Nobody puts Baby in the corner”. Celebra replică din filmul ”Dirty Dancing” a inspirat titlul cărții lui Jennifer Grey, „Out of the corner”. O poveste despre succesul neașteptat al filmului, despre operația estetică care i-a distrus viața și despre latura întunecată și perfidă a succesului. De neratat pentru fanii filmului.

by

Am făcut precomandă la cartea lui Jennifer Grey, dinainte să apară, pentru că mi-a fost mereu dragă.

 

 

Baby din “Dirty Dancing”, adolescenta stângace care se îndrăgostește de dansatorul interpretat de Patrick Swayze. Rolul vieții ei.

 

Bine-scrisă și cu un ritm cinematografic, cartea e povestea unei femei obișnuite căreia i s-a întâmplat în viață ceva total neobișnuit.

 

Acel ceva a fost Dirty Dancing.

Născută într-o familie de artiști, cu un tată laureat de Oscar (și, cum avea să afle mult mai târziu Jennifer, un bărbat care nu făcuse pace cu propria orientare sexuală), Jennifer a avut o copilărie senină, marcată insă de câteva momente de cotitură, printre care și o agresiune sexuală pentru care familia ei o găsește tot pe ea vinovată, deși avea doar 14 ani.

 

Actrița nu a fost niciodată o frumusețe clasică, dar a fost interesantă și fermecătoare în toate modurile neconvenționale.

 

Cu tot cu nasul aflat în afara canoanelor de frumusețe, dar care făcea parte integrantă din ea într-atât de tare încât atunci când s-a operat… nu a mai fost recunoscută, nu a mai primit roluri și a devenit o altă persoană în ochii lumii.

Cartea descrie atmosfera de la Hollywood din anii 80-90, are multe detalii despre Dirty Dancing și, în mod surprinzător, îl face pe actorul Matthew Broderick (soțul lui SJ.Parker) să pară un bărbat toxic și narcisist, aflat sub fusta mamei.

 

Jennifer a avut o relație lungă cu Broderick (a fost logodită și cu Johnny Depp, apropo), perioadă în care el i-a alimentat convingerile despre cât de urâtă și netalentată este.

 

De exemplu, Jennifer nici măcar nu a participat la turneul internațional Dirty Dancing, fiindcă Matthew i-a tot repetat cât de prost este filmul și cum se va face ea de râs în fața oamenilor.

 

Practic nu a putut savura deloc succesul acestui rol memorabil. Au fost pasaje la care mi-aș fi dorit să-i dau două palme și s-o trezesc la realitate, fiindcă mi s-a părut teribil de nedreaptă situația.

Per total, e o carte pentru cei care iubesc Dirty Dancing, dar și o lecție dură de viață.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru mai multe inspirații, personaje și experiențe, mă puteți urmări și pe pagina mea de Instagram.

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK