Despre tot ce-i fin și fain

Omega a lansat o ediție limitată pentru Olimpiada din 2018

By 13 februarie, 2017Lifestyle
read time 3 min
 
13 februarie, 2017

Omega a lansat o ediție limitată pentru Olimpiada din 2018

Jocurile de iarnă din 2018 se vor desfășura la PyeongChang, în Coreea de Sud, iar brandul orologer Omega a scos deja pe piață un ceas în ediție limitată: Seamaster Planet Ocean ,,PyeongChang 2018”.

by

Până să ajungem la subiectul central, ceasul, se cuvine o precizare: statul-gazdă al Jocurilor Olimpice de anul viitor nu este o alegere oarecare. Coreea de Sud a fost un exemplu de tenacitate în cei 70 de ani de la proclamarea independenței (care se împlinesc fix în 2018). Coreenii au construit și au așteptat, iar în 1988, găzduirea unei alte Olimpiade, cea de vară, a marcat momentul în care economia lor și-a deschis cu adevărat porțile către Occident. Asta se întâmpla acum exact 30 de ani. Nicio coincidență.

 

Anul trecut, cea mai importantă conferința anuală despre lux, Condé Nast Luxury Forum, a avut loc în Coreea de Sud, la Seul, cu participarea celor mai mari nume din industrie. S-a dezbătut viitorul acestui domeniu fascinant care creează obiecte ale dorințelor noastre precum bijuterii, ceasuri și modă. Nici această alegere nu a fost arbitrară: Seul Fashion Week devine tot mai relevant în peisajul modei internaționale, magazinele și concept-store-urile răsar pe bandă rulantă, iar coreenii sunt printre cei mai avizi și extravaganți consumatori de lux din lume. Practic vor tot ceea ce e mai bun.

În acest context, și actuala lansare capătă semnificație și relevanță. Noul model Omega Seamaster Planet Ocean „PyeongChang 2018” – din care se vor manufactura doar 2018 exemplare – este creat în culorile steagului sud-coreean și reprezintă o piesă de colecție.

 

Cu o carcasă din oțel inoxidabil, ceasul are un cadran ceramic albastru-închis. Marcajele orelor și două dintre indicatoare – orarul și secundarul – sunt placate cu rodiu, cu un strat de Super-LumiNova alb pe deasupra, care emite o strălucire albastră. Super-LumiNova este un pigment de strălucire folosit în orologerie pentru a ilumina în întuneric.

522-32-44-21-03-001

 
522-32-44-21-03-001-dos

 

Bezelul – inelul rotund care ţine cristalul safir fixat de carcasă – este un element foarte special la acest ceas, care – fiind un Seamaster, e folosit și pentru scufundări. Astfel, inelul rotativ este dintr-un material special, patentat de Omega, numit Liquidmetal: un aliaj pe bază de zirconiu, care după răcire devine de trei ori mai rezistent decât oțelul inoxidabil. Pe bezel se observă că primele 15 minute (primul cadran) sunt însemnate cu cauciuc roșu.

 

Bezelul acestui ceas este unidirecțional, pentru că – fiind gândit pentru scufundări, respectiv pentru a indica timpul rămas până la ridicarea la suprafață, nu trebuie să existe riscul deplasării lui accidentale. Tot din Liquidmetal sunt făcute minutarul și punctul care indică ora 12 pe cadran.

9410-08-46

 

Dacă sunteți curioși, iată despre ce este vorba cu acest material fascinant numit Liquidmetal:

Ceasurile Omega se găsesc la Orologeria Galt.

Fotografii: Omega

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK