Despre tot ce-i fin și fain

Ce spune rochia ta preferată despre tine

By 11 ianuarie, 2016Lifestyle
read time 5 min
 
11 ianuarie, 2016

Ce spune rochia ta preferată despre tine

Piesele vestimentare care ne trec prin dulap și prin viață spun multe despre sufletul nostru și despre starea de spirit de la momentul respectiv. Dacă vrei să te cunoști mai bine, privește-ți cu atenție cele mai longevive haine din garderobă.

by

Pe cât sunt de selectivă, pe atât de decisiv mă îndrăgostesc de locuri, obiecte și experiențe. Lista mea scurtă de tabieturi, preferințe și iubiri e statornică de ani de zile și include, printre altele, hotelul Hilton Athenee Palace din București.

 

Deloc întâmplător, am ales ca primul shooting pentru Fine Society să fie făcut tot în încăperile hotelului care a împlinit anul trecut 100 de ani de existență.

 

Una dintre ținute a fost rochia mea preferată – un „fulg” de culoarea șampaniei, creat de Halston Heritage în stilul emblematic șaizecist al iconicului designer american Roy Halston Frowick. Am purtat-o de multe ori până acum, în evenimente dragi și importante ale vieții mele, și am de gând s-o mai port de cel puțin câteva zeci de ori de-acum înainte.

5D3_8593e

 

Nu am crezut niciodată în regula hainelor „de unică folosință”, cu care te afișezi o dată după care devine, chipurile, de „mauvais-gout” să-ți mai faci vreodată apariția. Am în dulap piese pe care le port cu aceeași dragoste de 5, 10 sau chiar 20 de ani și mi se par la fel de actuale și de reprezentative pentru stilul meu. De ce aș permite ca o regulă născocită probabil de o fashion-victim care se plictisise de garderoba ei să-mi condiționeze plăcerile?

5D3_8700e

 

Cel mai bun barometru al maturității noastre stilistice mi s-a părut mereu longevitatea pieselor din dulap. Revizitând mental tot ceea ce mi-a trecut prin dressing din anii 2000 încoace, îmi dau seama că au rezistat curățeniilor generale și reinventărilor de garderobă exact acele piese care îmi surprindeau stilul chiar dinainte ca eu să fiu complet sigură de el. Restul au fost „musafiri” de moment, rezultat al căutărilor și tatonărilor mele. Și, oho, au fost destule. Am experimentat toate stilurile posibile până la 30 de ani și abia de un an încoace, m-am „găsit”.

5D3_8679e

 

Claritatea asupra a ceea ce ești și ceea ce vrei să proiectezi e o senzație nespus de plăcută. Ca și cum te-ai afla în fața unei table de joc și ai avea toate piesele pe pătrățica ta, pregătite pentru o mutare în orice direcție dorești. Când știi exact cine ești, poți jongla în fel și chip cu elementele personalității tale stilistice, te poți juca, te poți provoca și poți îndrăzni cu mai mult elan. Nu mai simți că e un rol, o reprezentație pusă în scenă pentru cei din jur, ci o modalitate creativă și asumată de a te declina pe tine însăți.

Hair: Adonis Enache

Make-up: Sînziana Iaru

Photo: Vali Bărbulescu

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK