Despre tot ce-i fin și fain

Raymond Weil și Repetto: orologeria și baletul vibrează în „Pas de deux”

By 7 iulie, 2017Lifestyle
read time 3 min
 
7 iulie, 2017

Raymond Weil și Repetto: orologeria și baletul vibrează în „Pas de deux”

Brandul orologer elvețian Raymond Weil creează un ceas în colaborare cu casa franceză Repetto, inspirat din libertatea și grația lumii baletului.

by

Puține lucruri se aseamănă mai mult pe lume decât exactitatea mișcărilor unui ceas elvețian și precizia delicată a unei balerine care-și repetă piruetele. Și unii, și ceilalți par că zboară, de aceea libertatea a fost elementul care a unit Raymond Weil și Repetto în procesul de creație a ceasului shine „Etoile”.

 

Ceasul pare îmbrăcat în straturi de tulle (motiv care se regăsește discret inclusiv pe cadran), are două variante de curea în piele Repetto și este o variațiune a modelului „shine” de la Raymond Weil, denumit astfel datorită celor 93 de diamante strălucitoare de pe bezel.

 

Raymond Weil are inclusiv un sistem patentat de toarte de prindere, astfel încât cureaua să poată fi schimbată cu maximă ușurință. Doamnele pot alege rozul pudrat tipic pentru universul baletului sau negrul profund care pe mine cel puțin m-a dus cu gândul la filmul „Black Swan”.

 

 

Modelul shine “Etoile” a fost gândit ca un companion pentru toate cele 24 de ore din viața unei femei active, care are nevoie să fie liberă și totodată conectată la mersul lucrurilor. Atât Repetto cât și Raymond Weil sunt două case faimoase care și-au păstrat independența de-a lungul anilor, iar Jean-March Gaucher (CEO Repetto) și Elie Bernheim (CEO Raymond Weil) au ținut să scoată în evidență asemănările evidente dintre cele două povești:

”Sunt istorii de familie unite printr-o căutare continuă a excelenței și a tradițiilor. Împreună, Raymond Weil și Repetto pot acompania femeile din lume, în timp ce acestea dau reprezentațiile cele mai importante ale vieții lor”

 

În România, brandul Raymond Weil este distribuit de Orologeria Galt.

Fotografii: Raymond Weil

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK