Despre tot ce-i fin și fain

10 idei smart, culese din revistele lunii decembrie

By 14 decembrie, 2016Culture
read time 5 min
 
14 decembrie, 2016

10 idei smart, culese din revistele lunii decembrie

Aceasta este ultima ,,recoltă” de idei din reviste pe 2016. Spun ,,recoltă” fiindcă, pentru mine, ideile deștepte joacă rolul unor sâmburi de inspirație. Rămân în memorie și, la momentul potrivit, iau forma unei idei sau a unui moment de imaginație spontană. Toate ideile smart pe care le putem strânge sunt cea mai bună pepinieră pentru mințile noastre. Și unele sunt… surprinzătoare.

by

,,Nu uit ce mi-a spus mama când eram copil: «Nu pune pe umerii altora tristețea ta, nu e vina nimănui ce trăiești tu într-un anumit moment din viață!». Asta nu înseamnă că joc teatru atunci când zâmbesc după un moment greu, eu privesc altfel: zâmbetul este un exercițiu. Pofta vine mâncând. Așa că îmi exersez starea de bine”

Andreea Marin, despre perioada grea de după divorț, în revista ,,Viva”, decembrie

,,N-aș spune că au fost lucruri greșite în trecutul meu, însă odată cu trecerea timpului unele dintre ele au necesitat îmbunătățiri. Și aici mă refer la aspect, stil de viață, mod de gândire, activități. Orice om își dorește să evolueze, iar mie îmi place să mă uit la pozele din trecut și să pot spune răspicat că evoluția se vede cu ochiul liber. Firea mea nu-mi permite să pierd timpul, ci să-l folosesc mereu în favoarea mea. Dacă știi cu exactitate ce-ți dorești de la viață, timpul îți poate deveni cel mai bun prieten”

Adelina Pestrițu, în revista ,,Viva”, decembrie

,,Chiar și o femeie care nu obișnuiește să poarte bijuterii, așa ca mine, simte emoție în momentul în care se trezește printre atâtea piese sclipitoare. Când am fost invitată să încerc o piesă din arhiva Bvlgari, am ales – și a fost o surpriză chiar și pentru mine – un colier de diamante. Ostentativ, firește, dar mi-l puteam imagina asortat la stilul meu, poate chiar și cu teniși și cu o salopetă.

 

În ciuda zecilor de diamante, nu era deloc greu, grație construcției deștepte a modelului, și mi-am amintit instantaneu ceea ce îmi spusese Lucia Boscanini de la Bvlgari, în dimineața acelei zile: «E ceva atât de fericit în a purta bijuterii. Eu le numesc coliere fericite, e minunat să porți bijuterii cu un tricou alb, simplu, și cu blugi!»”

Un reportaj despre arhiva de bijuterii a casei Bvlgari, în InStyle UK

img_4533

 

,,Rămâne directă și vocală, pe măsură ce nesiguranțele care i-au marcat tinerețea rămân doar o amintire îndepărtată. «Pe măsură ce îmbătrânesc, nu mai arăt la fel de bine, dar puțin îmi pasă de asta», a declarat ea de curând. «Dacă aș putea să dau un sfat fetei care eram la 20 de ani, i-aș spune să folosească mai des cuvintele FUCK OFF»”

Helen Mirren în ,,InStyle” UK

img_4538

 

,,Nu plănuiesc să mă retrag niciodată la pensie, sunt atât de multe lucruri de făcut. Oamenii întreabă mereu «Vai, dar cum faci atâtea lucruri?»”, iar eu le răspund că m-am visat toată viața în colțul în care sunt acum și sunt responsabilă de el»”.

Dolly Parton în ,,InStyle” SUA

img_4530

 

,,Dorința mea de a face lucruri a fost mereu mai mare decât teama de a le face. Sentimentul se aseamănă cu acela pe care îl ai când sari într-o apă rece ca gheața, dar cred că e o lecție bună pentru tinerele femei: nimeni nu știe cu adevărat ce face, nimeni nu are cu adevărat controlul asupra unei situații cu miză mare. Când intri într-o sală de conferințe cu un grup de executivi, trebuie să te gândești că ei nu știu mai mult decât restul lumii. Așa că trebuie să-ți arăți atuurile și să faci o încercare să-i convingi. Persoana care ești și experiența pe care o ai vor oferi mereu o perspectivă diferită, de care lumea poate are nevoie”

Reese Witherspoon în ,,InStyle” SUA

fullsizerender_3

 

,,E amuzant cum toată lumea are impresia că eu am părul foarte creț, când el de fapt e doar ondulat. Cred că e datorită faptului că în anii ’80 și ’90 toată lumea se usca folosind foehn-uri cu difuzor de căldură. În prezent, îmi fac baie seara și dorm cu părul ud. Așa se creează anumite onduleuri plate, care arată ciufulit și care uneori se încâlcesc teribil. Îmi ia vreo 10-20 de minute să le descâlcesc, dar iubesc acest look”

Sarah Jessica Parker în ”Marie Claire” SUA

img_4531

 
,,Aeroportul a devenit noul covor roșu și de aceea poate nu-i deloc surprinzător să vezi un supermodel precum Karlie Kloss zburând dintr-o parte în cealaltă a continentului purtând un top cu vedere la abdomen și mâneci-clopot, desprins de pe podiumul de modă al lui Rosie Assoulin. Cum ar putea așa ceva să fie vreodată confortabil în avion? Când ești faimos, asta nu prea contează.

 

Să te îmbraci mereu în așteptarea unui moment spectaculos în lumina reflectoarelor este o reflexie a vremurilor noastre. Asta mi-a spus însăși Karlie Kloss, când ne-am intersectat ulterior la Paris. «Trăim într-o cultură obsedată de selfie-uri, unde oamenii își fac non-stop fotografii cu ei înșiși. Chiar dacă n-au paparazzi pe urmele lor, ei sunt proprii lor paparazzi. E fascinant»”

Marie Claire SUA

img_4527

 

,,Miuccia Prada are o părere fermă despre cât de important este să găsești o însemnătate în munca pe care o faci. «Văd atât de mulți tineri care n-au niciun strop de entuziasm. Și totul e, de fapt, mult mai ușor când ai entuziasm. Asta e ceea ce doresc eu tuturor oamenilor» spune ea. Mai ales pentru femei, să ai o muncă a ta, pe care să o faci cu entuziasm, înseamnă libertate, crede Miuccia. «Să fii independent înseamnă să fii liber. Cum ar fi să trebuiască să ceri mereu ceva de la alții? Nici nu se pune problema! Trebuie să-ți câștigi singur viața ca să poți fi liber. E singura cale»”

Miuccia Prada în Glamour SUA

img_4528

 

,,Cuvintele după care mă ghidez în viață mi le spunea cândva antrenorul meu de înot sincron:«Strânge din dinți și zâmbește. Chiar dacă membrii juriului nu sunt corecți, chiar dacă tu știi că meritai ceva mai bun, pur și simplu acceptă și treci mai departe»”

Christine Lagarde în Glamour SUA

fullsizerender_1

 

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK2 Comments