Despre tot ce-i fin și fain

5 branduri românești pe care le-am descoperit în 2022

By 28 decembrie, 2022Lifestyle
read time 5 min
 
28 decembrie, 2022

5 branduri românești pe care le-am descoperit în 2022

Pentru ultimul articol #Acinceaputere pe 2022, fetele și cu mine am decis să scriem, fiecare, despre branduri românești care ne plac. Pentru că lista mea de favorite este foarte lungă, am decis să mă axez mai curând pe descoperirile din ultimul an.

by

Despre branduri românești, designeri locali și nume autohtone scriu de peste un deceniu, iar lista favoritelelor mele este lungă.

 

Îi găsiți aproape pe toți pe site și pe contul meu de Instagram, în nenumărate articole și postări: pantofii de la Condur by alexandru, rochiile semnate de Gia Băcioiu, porțelanurile Wagner Arte, piesele Murmur și Maria Lucia Hohan, pălăriile Fandacsia și atâția alții.

 

Când fetele din #Acinceaputere și cu mine am decis să scriem despre brandurile românești favorite, am început să fac o listă a preferințelor mele care ieșea kilometrică… și tot nu eram sigură că am prins pe toată lumea în ea.

 

Am multe branduri românești pe care le iubesc și le port cu drag, așa că mi s-a părut mai logic să scriu despre cele pe care le-am descoperit în 2022. Noile intrări.

 

 

Iată, deci, brandurile pe care le-am purtat și cumpărat pentru prima dată în 2022 și care mi-au plăcut foarte tare. Dați clic pe numele lor cu bold și puteți ajunge direct pe site-urile aferente:

 

ALINA AVRAM

 

Mi-am cumpărat un deux-pieces sacou și pantaloni pentru o conferință la care eram invitată ca speaker și cred că am ajuns să rostesc numele Alinei de vreo 30 de ori în prima jumătate de oră.

 

Toată lumea mă întreba de unde este sacoul ingenios care arăta în spate la fel ca în față, derutând privitorii.

 

Apoi l-am purtat la Cannes și, din nou, am primit întrebări și priviri mirate.

 

Alina Avram face multe astfel de piese interesante și, datorită acelui sacou, va rămâne pe radarul meu și în 2023.

 

 

MUNA RADU

 

A fost tot o descoperire întâmplătoare: căutam o ținută pentru două călătorii consecutive, extrem de diferite: o lansare de navă și o vizită la o manufactură de ceasuri.

 

Aveam nevoie de ceva elegant, deosebit și care să meargă pentru ambele ocazii.

 

Am găsit un costum semnat de Muna Radu, roșu ca focul, și a fost dragoste la prima vedere.

 

Apoi am mai cumpărat de la ea o pijama care poate fi purtată lesne și ca ținută de zi/de lounge și care este favorita mea absolută în acest moment.

 

 

THE STORIES OF O

 

Pe Ovidiu Mureșanu îl cunosc și-l urmăresc de ani buni, îmi era foarte drag ca om și ca prezență în social media.

 

Tocmai de asta, nu știu de ce mi-a luat atâta timp să interacționez cu brandul lui, The Stories of O, dar abia anul acesta am făcut-o și am fost cu adevărat impresionată.

 

Tricourile lui sunt dintr-un bumbac impecabil, iar cardiganul bleumarin din imagine a fost admirat – și pipăit – de toate persoanele cu care m-am întâlnit în ziua în care l-am purtat prima dată, fiindcă arată foarte moale și confortabil, ceea ce și este.

 

Pentru mine, brandul The Stories of O va rămâne un etalon pentru piese basic with a twist, de o calitate ireproșabilă.

 

Inima Oglindă by Veronica Soare

 

Nu e ca și cum nu o știam pe Veronica Soare, dar cumva broșele ei Inima Oglindă nu ajunseseră pe radarul meu până anul acesta.

 

Cunoșteam activitatea Veronicăi, știam caleidoscoapele ei magice, dar nu broșele.

 

Alături de fetele din #Acinceaputere, ne-am comandat un set de broșe-inimă cu #5 la Veronica, la început de an, iar între timp am mai cumpărat mai multe pentru a le face cadou.

 

Modelul meu favorit îl reprezintă modelul cu inima frântă și lipită după modelul japonez Kintsugi (prin care vasele ciobite se lipesc cu aur, astfel încât să devină prețioase în imperfecțiunea lor). Veronica numește acea broșă „Inima cicatrizată”.

 

CRISTINA LAZĂR

 

Pe Cristina Lazăr am descoperit-o la Romanian Creative Week de la Iași, anul acesta, și am cumpărat de la ea această rochie din imagine.

 

RCW Iași a fost în luna mai, iar eu mi-am petrecut o bună parte din vara trecută în rochia Cristinei, răspunzând și la numeroase întrebări despre ea.

 

Toate piesele Cristinei au ceva în comun: sunt ușor de purtat și au un element care le face speciale și memorabile.

 

 

*** Acesta este un articol sub umbrela #Acinceaputere ***

 

 Cristina Stanciulescu, Ana Bîtu, Noemi Meilman, Mara Coman și cu mine ne-am unit vocile sub conceptul #AcinceaPutere.

 

Este un hashtag, un proiect și o “umbrelă” sub care noi cinci vom scrie periodic pe teme din actualitate, pe subiecte care înseamnă ceva pentru noi și care ne fac să NU vrem să tăcem și să ignorăm. Este un proiect de idei, de concept, de convingere.

 

Fiecare dintre noi scrie la propria platformă și suntem complet independente editorial una de cealaltă, însă vocile noastre se vor auzi – sau citi, mai exact – atunci când ceva din agenda socială zilnică ne aprinde imaginația. 

 

Uneori e mai comod să taci în fața subiectelor delicate, e mai simplu și cu mai puține bătăi de cap. Îți asumi însă și faptul că nimic nu se va clinti din loc.

Foto: Fine Society

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK