Despre tot ce-i fin și fain

7 branduri românești șic și funcționale, pornite de la o idee ingenioasă

By 14 martie, 2020Lifestyle, People
read time 10 min
 
14 martie, 2020

7 branduri românești șic și funcționale, pornite de la o idee ingenioasă

Firește că sunt mult mai multe la număr, poate pe unele încă nici nu le-am descoperit, dar cele din această listă sunt pur și simplu… favoritele mele. Toate au pornit de la o idee inedită, de la ceva unic, atipic sau foarte util, așa că merită să le arunci o privire.

by

Aceasta nu este nicidecum o listă exhaustivă de branduri inedite de la noi, ele sunt foarte multe și probabil pe unele nici nu le-am descoperit încă.

 

Totuși, cu acestea din listă am intrat eu în contact și mi-au plăcut mult, iar pe unele le urmăresc chiar de ani de zile.

 

Concret, am ales pentru acest articol ideile ingenioase și multifuncționale pe care le-am întâlnit eu în oferta autohtonă, cu care am rezonat și pe care le port sau le-aș purta.

 

Produse care pot fi reinterpretate și refolosite diferit de fiecare dată și care fac viața un pic mai simplă.

 

Poșetele BOOKLETTA

De Bookletta mă leagă trei coincidențe fermecătoare. Asta dacă mai credem în coincidențe.

 

Am descoperit Bookletta în 2012, anul în care mi-am lansat cartea, când o cititoare mi-a trimis o fotografie cu „Poveștile unei inimi”, purtată într-o poșetă Bookletta.

 

Mi s-a părut minunată ideea de ”Poșetă pentru FEMEIA CARE CITEȘTE”, o poșetă unde poți etala cartea pe care o citești în fiecare moment, ca într-o vitrină care să te reprezinte în fața lumii. Este o idee pe care o româncă pe nume Rusanda Davideanu a inventat-o și a patentat-o internațional.

 

Deși povestea era de mult timp în gândul meu, abia anul trecut am ajuns să o cunosc pe Rusanda, când amândouă am ținut un speech la evenimentul de lansare a cărții „Astăzi a fost o zi bună”, de Cristina Zărioiu.

 

A treia coincidență sau întâmplare cu mine și Bookletta a fost acum o lună, când o prietenă mi-a dat TAG într-un giveaway pe grupul de Facebook #numaiport, unde intru de câteva luni în timpul liber. Eu NU particip niciodată la giveaway-uri, dar m-am trezit tag-uită și, partea cea mai simpatică, m-am trezit… câștigătoare.

 

Premiul: o poșetă Bookletta. Așadar, după 7 ani de la prima noastră întâlnire, voi fi posesoare de Bookletta, imediat ce mă voi decide asupra unuia dintre multele modele, de la poșetele mini, midi sau maxi de zi până la rucsac, shopper sau geantă de birou.

 

Găsiți toate modelele pe site-ul BOOKLETTA.

 

*************************************************

 

 

Ținutele „de 12 ore” de la Fereya

 

Fereya este ultimul brand din listă pe care l-am descoperit și m-a intrigat premisa de la care a pornit Cecilia Codreanu, creatoarea lui: „the 12 hours outfit” – piese purtabile atât la birou, cât și la o cină cu prietenii, la teatru sau la dans.

 

Pentru că de prea puține ori avem timpul necesar de a schimba două ținute pe zi, realist vorbind.

 

Fereya înseamnă piese din mătase  și nu numai, cu texturi fluide, cu linii ferme și feminine, care pot fi purtate simplu sau accesorizate; bluze cu bretele ce pot fi “acoperite” la birou cu o bluză cu mânecă lungă, formând un compleu dezirabil de practic sau cu funde supradimensionate în culori contrastante, atașate cu capse; rochii cu motive florale-art nouveau ce pot fi accesorizate ușor cu un sacou oversized, purtabile cu tocuri, flats sau ciocate. 

 

Creațiile le găsiți pe site-ul Fereya.

*************************************************

Creațiile Laura Hîncu

Pe Laura o urmăresc de ani de zile și, chiar dacă am terminat același liceu, am descoperit-o mult mai târziu, prin prisma creațiilor ei din mătase.

 

 

Ce mi-a plăcut cel mai mult la ea a fost filosofia practică aflată în spatele designului fluid și simplu și faptul că în spatele simplității stă multă matematică, multă tehnică, multe experimente și elemente ingenioase.

 

Rochiile Laurei sunt create pentru a fi ușor de purtat, pentru a fi „treceri” între perioade ale zilei, sezoane și ocazii, iar favoritele mele sunt piesele cu două fețe.

 

Atât rochii cât și body-uri, impecabil finisate pe ambele părți, prin procedee perfecționate în timp de Laura.

 

Fie termocolate, fie dublate, fie un singur material cu două fețe, dar funcționalitatea este garantată. Două rochii într-una singură.

 

Mi-a plăcut enorm treaba asta și cred că aici se vede ingeniozitatea unui designer: capacitatea de a crea ceva frumos, elegant, dar în același timp funcțional și care să facă viața femeilor un pic mai ușoară.

 

Eu mă ghidez după un principiu simplu: cu cât vreau să port mai mult un obiect vestimentar, cu atât este mai ingenios și creativ designerul care l-a creat, pentru că m-a făcut să mă îndrăgostesc de creația lui și s-o fac parte integrantă din viața mea.

 

Creațiile Laurei le găsiți pe site-ul ei, Shop.Laurahincu.ro.

 

 

*************************************************

Creațiile MOON BY DANA ROGOZ

 

O știu pe Dana Rogoz de pe vremea când era Abramburica, dar a început să-mi placă de ea cu adevărat când am descoperit platforma ei Moon by Dana Rogoz, unde vinde câteva produse creație proprie foarte ingenioase.

 

Mai precis poșeta-plic la care poți schimba câteva zeci de fețe diferite, poșeta-poștaș cu fețe detașabile și, mai nou, poșeta Moon cu buzunare detașabile.

 

Toate sunt gândite de la o idee simplă: un singur produs care să fie folosit intens, prin schimbarea unui singur amănunt, respectiv fețele detașabile, care vin într-o mulțime de culori și modele.

 

Tot pe platforma ei, Dana mai are și „broșe” și „aplicații” detașabile pentru pulovere, în același stil multifuncțional, dar și lumânări cu răvaș personalizabil în interior.

 

Toate sunt pe MoonbyDanaRogoz.ro

*************************************************

 

„Bombonicile” versatile de la Bonbons

Un obiect mic, handmade, „migălit” cu mare atenție, care adaugă un pic de culoare și un strop de design oricărei ținute.

 

Este suficient de discret pentru a nu fi strident, dar în același timp e imposibil să treacă neobservat. Ocupă zero spațiu într-un bagaj și poți să-l ții și în geantă, „just in case”, pentru a schimba complet o ținută simplă.

 

De asta iubesc bombonicile handmade ale Monicăi Rădulescu, cusute manual, mărgeluță cu mărgeluță.

 

Dacă vorbiți cu Monica, o să vă povestească și despre peripețiile prin care ajunge să găsească mărgeluțele potrivite, despre traseele aproape inițiatice pe coridoare de clădiri ciudate, unde se află câte o „tanti” care deține materia primă atât de râvnită și uneori greu de găsit.

 

Vă spun eu, este savuroasă, iar colierele ei sunt atât de fine încât e imposibil să nu te îndrăgostești de ele. Și sunt muncite în ore și zile, fir cu fir, mărgeluță cu mărgeluță.

 

Le puteți găsi și în varianta de cercei și, mai nou, de cordeluță pentru păr, pe site-ul „Bonbons by Monica Rădulescu”.

*************************************************

 

Rochiile GYA

Pe ele le-am inclus și la „8 branduri românești pe care le-am purtat intens în 2019”, dar trebuie să le menționez și aici, pentru că sunt create exact de la ideea de multifuncționalitate.

 

Pentru persoanele ocupate și mereu pe fugă, care au nevoie de comoditate și de eleganță în același timp și care nu au timp să se schimbe în ceva „glam” pentru seară.

 

Rochia GYA este creată pentru a fi accesorizată în fel și chip: cu tocuri, cu adidași, cu bijuterii, cu tricou pe dedesubt, cu broșe, cu cordoane, cu tot ce-ți trece prin minte.

 

Un lucru este sigur: poți „locui” lejer în ea, iar eu am reușit performanța de a purta aceeași rochie și ca ținută de avion, și ca rochie de zi, și ca rochie de seară, de fiecare dată primind complimente și simțindu-mă fantastic în ea.

 

Rochiile GYA le găsiți pe site-ul UrbanDiva.com

*************************************************

 

Clemele de pantofi GYA

Tot de la Gia Băcioiu am mai selectat un produs ingenios, anume clemele pentru pantofi, care pot schimba radical aspectul oricărei încălțări.

 

Mie îmi plac pantofii în nuanțe uni, nu prea îmi cumpăr variante cu imprimeuri sau combinații de culori, așa că ideea de a transforma instantaneu o pereche simplă de pantofi, într-o culoare pastelată, mi se pare unul dintre artificiile pe care orice femeie ar trebui să le cunoască.

 

Și clemele se găsesc tot pe TheUrbanDiva.com

 

Foto: Laura Hîncu, Moon by Dana Rogoz, Gia Băcioiu, Bookletta, Monica Rădulescu, Fereya.

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK