Despre tot ce-i fin și fain

8 poșete pur și simplu memorabile din noua colecție Chanel

By 29 septembrie, 2016Lifestyle
read time 1 min
 
29 septembrie, 2016

8 poșete pur și simplu memorabile din noua colecție Chanel

Nimic nu molipsește mai lesne și mai subtil decât frumusețea și puține sunt lucrurile care ne pot inspira și hrăni creativitatea mai bine decât imaginea unor lucruri frumoase, realizate cu stil, ieșite din mâna unor artizani care au scris istorie. Colecțiile casei Chanel sunt preferatele mele, în fiecare sezon, așa că nu puteam să nu împărtășesc cu voi câteva piese care m-au făcut să visez.

by

Am spus de nenumărate ori că iubesc estetica Chanel și că simplitatea formelor, eleganța texturilor și combinațiile armonioase de culori sunt o inspirație de care nu mă voi sătura niciodată. Noua colecție de poșete și accesorii de piele a casei, pentru sezonul toamnă-iarnă 2016/2017, reia – prin tușele lui Karl Lagerfeld – unele dintre elementele și materialele iconice din istoria faimosului ,,maison” francez.

 

Reperele fundamentale ale vocabularului stilistic Chanel sunt toate prezente: matlaseurile atemporale (care-mi plac atât de mult), tweed-ul prețios, gențile clasice flap-bag reinterpretate în variantă denim, elocvente pentru înclinația lui ,,mademoiselle” spre materiale neconvenționale (să nu uităm că ea a fost prima femeie care a folosit jerseul din care se realiza îmbrăcămintea de corp pentru confecționarea unor piese de zi) sau spiritul practic al lui Coco, sub forma unor genți tip sacoșă de cumpărături.

 

Ceea ce îmi place în mod deosebit la poșetele Chanel, dincolo de poveștile lor romantice (buzunarul pentru scrisori de amor de la modelul 2.55 este un exemplu clasic) sunt detaliile semnificative: o perlă ascunsă acolo unde nu te aștepți, un buzunar căptușit cu piele, un nasture invizibil dar inscripționat cu un model elaborat, doar pentru plăcerea ochiului privitoarei. Aceste mici detalii mă fascinează și mă fac să visez de fiecare dată. Și, orice ar spune oricine, o poșetă clasică Chanel nu va muri niciodată.

În acest articol nu este vorba despre a da mii de euro pe o geantă fiindcă poartă un anumit nume pe eticheta interioară, ci de a lăsa niște obiecte frumoase și impecabil realizate să te inspire prin formele, texturile și aerul lor de ansamblu. Pentru mine, inspirația este cel mai prețios vehicul de creativitate, în toate aspectele vieții, așa că sunt bucuroasă s-o dau mai departe. Data viitoare când îți vei căuta o poșetă, poate îți va reveni în minte unul dintre aceste modele și vei avea un alt reper de la care să pornești în explorările tale:

Cred în geanta roșie perfectă – și o tot caut de ani de zile – iar această flap-bag matlasată în partea de jos mi se pare ideală de purtat toată ziua, ca să te simți franțuzoaică indiferent unde te-ai afla în lumea asta mare.

28_backstage-close-up-accessories-by-stcphane-gallois_ld

Tweed-ul negru este o poveste de dragoste fără sfârșit pentru mine, iar această poșetă de seară, suficient de mare cât să încapă rujul, un card și cam atât, mi se pare adorabilă. Nu foarte utilă, știu, dar superbă.

12_backstage-close-up-accessories-by-stcphane-gallois_ld

Rozul pudrat – singura nuanță de roz pe care o iubesc din tot sufletul – integrat într-un tweed cu inserții metalice și irizante. Mi se pare o poșetă ideală atât pentru zi (îmi plac accesoriile puțin mai curajoase) cât și pentru seară, în funcție de ocazie și dispoziție.

08_backstage-close-up-accessories-by-stcphane-gallois_ld

Tot o poșetă mică și delicată, pe care aș purta-o ca pată de culoare într-o ținută de seară all-black cu aer cool. Poșetele Chanel mi se par ideale pentru a ,,feminiza” instantaneu o ținută sobră sau ușor androgină, într-un mod care echilibrează instantaneu look-ul și îl face foarte chic.

03_backstage-close-up-accessories-by-stcphane-gallois_ld

Este același model cu prima geantă roșie, dar parcă nu pot rezista nici în fața acestei nuanțe de maro. De regulă nu-mi place maroul în niciun context, însă nuanța acestei poșete, în combinație cu textura bogată a pielii, îmi evocă o eleganță și profunzime coloristică aparte.

17_backstage-close-up-accessories-by-stcphane-gallois_ld

Deși evit imprimeurile florale, pe orice ar fi ele, această combinație de nude și bleu ciel mi se pare suficient de fină și delicată pentru a aspira la o alură clasică. Mai ales shopper-bag-ul cu broșe în formă de camelie mi se pare foarte util și feminin.

25_backstage-close-up-accessories-by-stcphane-gallois_ld

26_backstage-close-up-accessories-by-stcphane-gallois_ld

Și, preferata mea, o extravaganță în stilul inconfundabil al lui Karl Lagerfeld. În fiecare colecție, în funcție de tematică, a existat o geantă ieșită din comun, extravagantă și ludică până la extrem. În formă de perlă, în formă de farfurie, în formă de canistră de benzină, iar acum… în formă de mosor de ață. Din experiența celorlalte piese ieșite din comun pe care le-am mai văzut, va sări lejer înspre zece mii de euro. Dar astea sunt detalii, iar o imagine nu costă nimic, în schimb hrănește imaginația.

15_backstage-close-up-accessories-by-stcphane-gallois_ld

Care este preferata ta?

Foto: Chanel

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK2 Comments