Despre tot ce-i fin și fain

Cum să faci mult cu puțin: birou și bibliotecă la dispoziția ta, într-o casă istorică din București

By 22 iunie, 2018Simplicity
read time 5 min
 
22 iunie, 2018

Cum să faci mult cu puțin: birou și bibliotecă la dispoziția ta, într-o casă istorică din București

Ca freelancer, sunt mereu în căutarea unor locuri cool în care să lucrez și să am și inspirație. În cadrul rubricii despre maximizarea și valorificarea a ceea ce avem la îndemână, vă prezint o opțiune utilă, gratuită și cool, care vă poate deschide posibilități la care nu v-ați fi gândit.

by

Eu am fost freelancer în fapt, dinainte de a fi freelancer oficial. De când lucram la revistă îmi plăcea foarte mult să evadez din open-space-ul „corporatist” ca să scriu în spații neconvenționale. Mă inspira acea rupere de ritm, iar ieșirile din decorul uzual îmi dădeau o stare de efervescență și de bine.

 

Când am devenit antreprenor, m-am gândit inițial să îmi iau birou într-un Hub creativ. Îmi plăcea ideea de a fi alături de alți antreprenori asemeni mie, dar în același timp mi-am dat seama rapid că mă voi plictisi rapid. Așa că am renunțat la idee și am ales perspectiva încântătoare de a mă gândi, zilnic, unde am chef să lucrez azi. De acasă de pe canapea? La birou? Pe balansoarul de pe balcon? La cafeneaua unde au acel fresh de sfeclă bun? La cafeneaua unde mâncam mereu un hummus delicios? Sau undeva nou?

 

Mie îmi priește foarte mult această perspectivă deschisă: pot să-mi iau laptopul sub braț și să merg oriunde să lucrez. Acesta e marele avantaj al meseriei mele, dar nu e numai apanajul jurnaliștilor. La fel pot proceda și oameni de advertising, de creație, desenatori, ilustratori, bloggeri de toate felurile. Nu degeaba sunt atâția nomazi printre noi.

 

Acum câteva săptămâni, cineva întreba pe feed-ul meu de Facebook cine știe locuri cool, cu WIFI, unde să poți lucra câteva ore pe zi. Răspunsurile au enumerat câteva variante, dar acela a fost momentul în care mi-am dat seama că o resursă aflată chiar sub nasul nostru stă neexplorată. Nici eu n-am explorat-o cum se cuvine până în urmă cu 3-4 luni, deși făceam aici întâlniri cu cititorii. ”Qreator by IQOS”, respectiv Casa Oromolu, de la Piața Victoriei.

 

Vreau să v-o prezint ca variantă de lucru fiindcă eu vin și lucrez aici, e foarte aproape de mine (și de n-ar fi, ajung cu metroul de oriunde, e lângă intrarea la Metrou Victoriei) și mi se pare că locurile cool sunt bune de dat mai departe. 

 

Voi prezenta lunar și cărți din biblioteca lor – fiindcă au 300 de titluri care se reînnoiesc în funcție de ce apare nou și interesant – pe care puteți veni să le citiți în intimitatea camerei de lectură. Dacă avem o vilă istorică în mijlocul orașului, vilă care tocmai a căpătat o nouă viață și oferă o grămadă de resurse gratuite și moderne, de ce să nu le folosim? Doar pentru asta au fost făcute!

 

Așadar, iată 5 motive principale pentru care trebuie să faceți măcar o „vizită de lucru” la Qreator, ca să vă convingeți singuri:

 
Se află aproape de… orice

Mai exact la „buza” Metroului de la Piața Victoriei, cu acces la M1 și M2, deci din orice direcție vii sau mergi, vei ajunge rapid la orice oră, nu trebuie să stai în trafic.

 
Are conexiune Wi-Fi foarte bună și rapidă

Adică esențialul pentru oricine lucrează la laptop. Adică… aproape toată lumea. 

 

 
Ai 8 camere din care să alegi 

Preferata mea pentru scris e Camera de Co-Creare, unde sunt inclusiv mese și o tablă de scris, dar la egalitate cu Camera Tutunului (care se cheamă așa fiindcă există niște panouri pe care rulează filmulețe despre prelucrarea tutunului), unde canapelele sunt comode și mesele devin ecrane de lucru.

 

Poți să îți găsești însă un cotlon și în Camera de Muzică sau altundeva, după cum ai chef. Am scris despre săli aici, anul trecut, și le poți vedea inclusiv cu poze și amănunte.

Au o cafenea (și o terasă) cool

Cafeneaua lor e gândită de cei care dețin Stadio, Social 1 și NOR și poți găsi gustări, sucuri, cafea, ceai și tot ce-ți trebuie într-o pauză de lucru. Plus că ai ocazia să socializezi și cu alți oameni interesanți, la o cafea. Asta doar dacă vrei, nu se bagă nimeni în sufletul tău.

Poți să te programezi online

Firește că poți veni și direct să vezi dacă e loc, dar există și un site pe care te poți programa, ca să fii sigur că nu e prea aglomerat. Din experiența mea, nu te vei „bate” cu nimeni, există destule spații și intervale orare pentru totă lumea.

Așadar, treci de ușa masivă de la intrare, urcă treptele și… simte-te ca acasă. Nu te întreabă nimeni ce cauți și unde, nici nu-ți cere socoteală cu nimic. Atât timp cât respecți regulile locului, adică te comporți cu respect față de cei din jur și față de spațiul în care te afli, ești mereu binevenit.

Fotografii: Diana Cosmin

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK