Despre tot ce-i fin și fain

Stilul parizian, văzut de Chanel și de Caroline de Maigret

By 7 decembrie, 2016Lifestyle
read time 1 min
 
7 decembrie, 2016

Stilul parizian, văzut de Chanel și de Caroline de Maigret

Pentru a celebra spiritul femeii franceze, Chanel a lansat o platformă online având-o ca protagonistă pe celebra socialite Caroline de Maigret, una dintre muzele lui Karl Lagerfeld și întruchiparea iconică a stilului franțuzesc în modă și lifestyle.

by

Mai țineți minte articolul meu despre franțuzoaice și cum ne putem inspira din stilul lor de a trăi și de a se îmbrăca, scris acum două săptămâni (îl găsiți AICI)? Chanel tocmai a lansat o platformă dedicată unei ,,pariziene prin excelență”, Caroline de Maigret, denumită CDMDIARY.COM, practic un jurnal vizual al acesteia.

 

Având-o ca povestitoare pe Caroline însăși, proiectul își propune să împărtășească lumii întregi o viziune autentic franțuzească asupra vieții, accesibilă oricărei femei a timpurilor noastre. Pentru că, așa cum spuneam în articolul meu, inspirat de propria-mi admirație pentru franțuzoaice, ele chiar știu să-și trăiască viața frumos, senin și cu mult mai puțin stres decât noi, restul femeilor. Lucru care nu ține de vreo abilitate supranaturală, ci de un set de ritualuri, deprinderi și obișnuințe deștepte.

caroline-de-maigret_ld

 
03_chanel-style-sessions-51-avenue-montaigne-boutique_ld

 

Legătura dintre Caroline de Maigret și Chanel datează din 1998, când Karl Lagerfeld o angaja pe tânăra de profesie model să participe la prezentarea lui de primăvară-vară, desfășurată la Opéra Bastille. Designerul a fost cucerit de personalitatea și stilul ei desăvârșit, iar de-a lungul anilor Caroline i-a confirmat intuiția. Nu s-a mulțumit cu o carieră de model, ci și-a lansat propria companie de muzică, a devenit producător, scriitoare și fotograf. Creativitatea a devenit jobul ei principal, conturându-i un stil de viață inspirațional.

 

Lagerfeld a inclus-o în cartea lui, The Little Black Jacket, transformând-o în același timp într-o prezență constantă în first row-ul show-urilor Chanel. Cu timpul, Caroline a devenit, alături de Ines de la Fressange, Carine Roitfeld, Emanuelle Alt și alte personaje iconice ale Parisului, unul dintre numele care vin instinctiv în mintea oamenilor atunci când se gândesc la ,,stil parizian” și la franțuzoaica prin excelență.

De aici și inițiativa Chanel de a lansa o platformă care să reflecte stilul femeii franceze, narat de o franțuzoaică get-beget, și incorporând toate aspectele unui lifestyle contemporan, de la modă până la micile aspecte ale vieții de zi cu zi.

04_ld

 

Site-ul cuprinde șase secțiuni, care se vor dezvolta apoi organic, în funcție de viziunea lui Caroline.

 

No1 este dedicat pieselor de bază ale garderobei feminine, cu tot cu trucuri și sfaturi de purtare și accesorizare.

 

Backstage este un loc în care se împărtășesc mici crâmpeie ale vieții de culise, punând accent pe ceea ce se întâmplă în spatele scenei, de la fotografiile surprinse pe furiș până la evenimente și petreceri exclusiviste.

 

Dressing Talks este secțiunea în care Caroline se întâlnește cu diferite celebrități și le chestionează în legătură cu hainele lor preferate și cu stilul vestimentar pe care și l-au format.

 

Crushes este zona preferințelor intime ale lui Caroline pentru concerte, cărți, magazine, restaurante, muzee, baruri și tot ce ține de universul ei cultural.

 

Best places este varianta prescurtată, ,,lista scurtă” a adreselor ei favrorite din Paris.

 

De asemenea, există un podcast, Music Itw, în care invitați speciali ai lui Caroline vorbesc despre melodiile care le-au influențat viețile și care le-au atins inima în diferite momente.

Lansarea platformei a fost însoțită de un eveniment special la boutique-ul Chanel de pe Avenue Montaigne din Paris, un setting transformat apoi într-un eveniment itinerant, care urmează să fie găzduit în următoarea perioadă de magazine Chanel din întreaga lume. Include piesele esențiale ale lui Caroline: o jachetă, micuța rochie neagră, pulovere, pantaloni și bluze. Toate hainele fără de care ea ar fi pierdută, precum și o selecție de piese și accesorii pe care le iubește din colecțiile prezentului.

16_chanel-style-sessions-51-avenue-montaigne-boutique-ld

 
23_chanel-style-sessions-51-avenue-montaigne-boutique-ld-2

 
15_chanel-style-sessions-51-avenue-montaigne-boutique-ld-2

 
13_chanel-style-sessions-51-avenue-montaigne-boutique_ld

 
09_chanel-style-sessions-51-avenue-montaigne-boutique_ld

 
04_chanel-style-sessions-51-avenue-montaigne-boutique_ld-2

 
11_chanel-style-sessions-51-avenue-montaigne-boutique_ld-8

 
06_chanel-style-sessions-51-avenue-montaigne-boutique_ld-2

 
05_chanel-style-sessions-51-avenue-montaigne-boutique_ld-2

 
26_chanel-style-sessions-51-avenue-montaigne-boutique_ld

 
24_chanel-style-sessions-51-avenue-montaigne_-boutique-ld

 

Fotografii: Chanel

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK