Despre tot ce-i fin și fain

Dușul Vichy la Shiseido Spa: 35 de minute de abur, gheață și seninătate

By 5 noiembrie, 2016Lifestyle
read time 2 min
 
5 noiembrie, 2016

Dușul Vichy la Shiseido Spa: 35 de minute de abur, gheață și seninătate

Nimic nu-mi combate stresul zilnic mai bine decât masajul, fie că e vorba de unul clasic sau de alternative care oferă la fel de multă relaxare. Am încercat tratamentul de scrub și răsfăț de la Shiseido Spa, realizat într-o cameră specială, cu apă fierbinte picurând din tavan și… fulgi de gheață.

by

Sunt o mare friguroasă, de când mă știu, și nu e nicidecum o afirmație de alint. Sunt acel gen de persoană care are tot timpul mâinile și picioarele reci, care pune centrala termică la 27 de grade iarna și apoi doarme cu plapuma trasă peste cap. De fapt, plapuma este omniprezentă, fie că e decembrie, fie că e august. Într-atât de frig îmi este.

 

Prin urmare, m-am considerat din start prototipul persoanei pentru care a fost creat noul tratament de la Shiseido Spa, dușul Vichy: încăperea specială în care intri este încălzită, simți un abur plăcut în aer, iar când te așezi pe masa de masaj, sub jeturile de apă fierbinte, nu există sentiment mai agreabil pe lume. Mai ales în lunile de iarnă, când vii zgribulit de afară.

 

Un singur element neașteptat amenința să-mi strice perspectiva tratamentului ideal: când am venit la programare, familiarizată cu o variantă de duș Vichy exclusiv caldă, am aflat că tratamentul cel nou de la Shiseido Spa se face… cu gheață. Da, cu fulgi de gheață pregătiți special, care realizează un scrub temeinic al pielii în atmosfera plăcută a camerei pline cu abur cald și apă fierbinte picurând.

 

Recunosc, am simțit un fior rece doar la gândul de a fi masată cu gheață, dar n-am vrut să dau înapoi. I-am admirat mereu pe finlandezi și popoarele nordice în genere pentru modul în care își călesc corpurile cu alternanța sănătoasă de rece-cald și, în secret, îmi dorisem tot timpul să fac și eu așa ceva. De fapt, în visele mele tainice am un fel de alter-ego care iese în toiul iernii cu un pulover și o haină de piele și care n-are nicio problemă să stea într-o cameră de hotel cu temperatura setată la 21 de grade în luna octombrie. Doar că, în realitate, n-am reușit să ating niciodată acest deziderat. Un duș Vichy cu gheață ar fi putut fi un început bun…

img_3997-edit

 
Ce este un duș Vichy?
Este un termen tehnic de spa și denumește procedura în care apa curge din șase sau șapte dușuri pe corpul celui care face tratamentul, acesta fiind întins pe o masă similară celei de masaj. Se numește astfel pentru că originile sale datează de la începutul secolului XX, din celebrul oraș francez Vichy, în regiunea Auvergne.

 

Vichy este, întâmplător, orașul meu preferat din Franța (da, peste Paris, Lyon și celelalte) și este renumit pentru izvoarele minerale, folosite din cele mai vechi timpuri, dar și pentru terapiile elaborate de spa.

 

Dușul Vichy este atât de celebru în toată lumea fiindcă este extrem de eficient, plăcut și relaxant: acțiunea apei calde, alternată cu temperaturi mai joase, realizează o acțiune de masaj și de revigorare și, în plus, detoxifică pielea și o tonifiază.

 

Este bun și pentru drenajul limfatic, una dintre marile probleme ale femeilor din ziua de azi, iar alternanța de cald și rece îmbunătățește funcționarea sistemului imunitar. Există și varianta exclusiv cu apă fierbinte, dar odată ce treci de bariera psihologică a aplicării gheții, vei observa că senzația e eliberatoare și plăcută.

 

Deși mi-a fost frig 1-2 secunde în momentul aplicării fulgilor de gheață, mixul de rece și cald este delicios de plăcut pentru piele, iar în final am plecat cu o senzație neașteptată de relaxare. Ca și cum aș fi mers pe nori, ceea ce mi se întâmplă doar după cele mai bune masaje de relaxare și nici atunci tot timpul. Și, recunosc, nu mă așteptam ca dușul Vichy cu fulgi de gheață să mă poarte chiar prin acele locuri.

img_4025-edit

 

La Shiseido Spa sunt disponibile două tratamente scurte, extrem de eficiente și relaxante:

Smoothing & Pampering Scrub – 35 de minute

 

Ai de ales între mai multe arome de scrub: măr și merișor, lavandă și mușețel,  un mix exotic de cocos, mango, vanilie și guava sau varianta fresh, cu grapefruit. Ritualul este cel descris de mine: aburul deschide porii, apoi fulgii de gheață netezesc pielea, scrub-ul ales de tine o curăță, iar apoi o scurtă aplicare de gheață închide porii. La final se aplică o cremă hidratantă în aceeași aromă cu scrub-ul ales.

img_3982-edit

 
img_4018-edit

 

Rejuvenating Scrub – 25 de minute

 

E o variantă la fel de relaxantă, dar cu o acțiune mai profundă și fără fulgii de gheață: întâi se deschid porii, apoi scrub-ul elimină țesutul mort și stimulează circulația sângelui. La final, curățarea particulelor de scrub se face cu jeturile de apă, care detensionează mușchii și te relaxează total. Când închizi ochii și te gândești la un masaj cu jeturi de apă de-a lungul coloanei, simți deja o senzație de bine? În realitate e de cel puțin zece ori mai intensă decât ceea ce-ți poți imagina.

Mai multe detalii sau lămuriri suplimentare găsiți direct la Shiseido Spa, pe pagina lor oficială, AICI.

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK