Despre tot ce-i fin și fain

Apivita Suncare: povestea Soarelui la Palatul Snagov

By 27 mai, 2017Lifestyle
read time 4 min
 
27 mai, 2017

Apivita Suncare: povestea Soarelui la Palatul Snagov

Indiferent dacă stai la umbră sau ești genul care vrea să ia tot soarele deodată, ai nevoie de protecție solară. Noua lansare Apivita marchează o premieră interesantă, iar ca o mare consumatoare de spf ce sunt, viața mea tocmai a devenit un pic mai ușoară.

by

Cea mai bună cremă antirid este crema de protecție solară”. E un adevăr pe care l-am auzit rostit de mulți medici dermatologi și nu e deloc un joc de cuvinte, ci o realitate care nu se schimbă chiar dacă alegem s-o ignorăm. E dovedit că soarele usucă și deshidratează, că poate păta pielea și că 90% din îmbătrânirea epidermei este, de fapt, foto-îmbătrânire. De când mă știu folosesc cremă de protecție solară și mă credeam la adăpost. Ei bine… nu.

În urmă cu un an, mi-am făcut un test cu un aparat numit Visia, în urma căruia mi s-a dat o hartă amănunțită a stării în care se prezintă pielea mea. Surpriză: deși la suprafață lucrurile păreau în regulă, imaginea din profunzime a arătat multe pete pigmentare și inflamație ridicată. Verdictul: am o piele mult mai sensibilă decât credeam (și nu sunt singura care-și supraestimează „rezistența” pielii) și trebuie să folosesc factor de protecție tot timpul anului, nu doar vara când e soare puternic.

 

Acolo a început, pentru mine, căutarea cremei perfecte pe care s-o pot purta și sub fondul de ten, ca bază, tot timpul anului. Nu sunt vreo ipohondră, dar vreau să îmbătrânesc cu o piele frumoasă și curată, așa că am luat în serios îndemnul medicului dermatolog.

Să găsești o cremă de protecție solară pe care s-o poți pune pe față și să nu fie excesiv de albă, lipicioasă și densă este ca și cum ai căuta Sfântul Graal: știi că există, dar nu reușești să dai de el. Cât despre fondurile de ten cu spf, medicii cu care am vorbit mi-au spus, delicat dar franc: singura protecție viabilă împotriva radiațiilor solare este crema de protecție solară. Punct.

 

Tocmai de asta, lansarea Apivita de ieri, de la Palatul Snagov, m-a încântat. Și nu doar fiindcă decorul a fost poetic, cu fete în voaluri transparente și cântăreți la nai. Apropo, voalurile – care evocă vizualurile campaniei de anul acesta – semnifică protecția invizibilă a pielii când folosim spf.

 

 

Brandul în sine mi-a căzut cu tronc anul trecut, în vacanța din Grecia, în cel mai frumos hotel din lume. Acolo produsele de toaletă erau Apivita și mi s-au părut minunate, iar loțiunea de curățat fața rămâne preferata mea. Știam că sunt în procent mare naturale și că sunt inspirate din stilul de viață relaxat al grecilor. Iar acum, când vine vorba de protecție solară, cine știe mai bine cum stă treaba cu soarele decât ei?

De ce mi-a plăcut gama Suncare și de ce voi folosi crema cu spf 50:

 

 
Gama are la bază o inovație numită 3D Pro-Algae, la care s-a lucrat 6 ani în laborator: combinație între microalgele mediteraneene și extractul de propolis. Se folosește pentru prima oară o microalgă mediteraneană numită hannochloropsis gaditana, care se găsește în marea din apropierea Cretei și care păstrează structura tridimensională a pielii. Pe românește, menține elasticitatea și fermitatea pielii pe timpul expunerii la soare.

 

 
Formulele sunt gândite tocmai pentru a putea fi purtate tot timpul anului, nu doar vara, fiindcă au proprietăți anti-rid, de matifiere sau de protecție împotriva petelor solare. Și, spre deosebire de alte creme de protecție solară care au textura unui lapte alb pe piele, ceea ce am testat de la Apivita Suncare intră în piele rapid și pot să aplic fondul de ten pe deasupra fără să mă simt lipicioasă sau să simt că am o mască pe față. De fapt asta m-a încântat cel mai tare, recunosc.
Produsele conțin până la 97% ingrediente naturale și nu au alcool, parabeni, propilen glicol, uleiuri minerale sau ftalați.

 

 

În gamă există:

creme de față matifiante/anti-pete sau anti-rid cu SPF 30 sau SPF 50, atât în variantă simplă cât și în variantă colorată, pentru a juca și rolul unui machiaj minimal;

 

uleiuri bronzante pentru corp cu SPF 30;

 

ulei de protecție solară pentru păr;

 

lapte pentru față și corp cu SPF 30 sau SPF 50;

 

lapte cu spf pentru copii;

 

loțiune răcoritoare after-sun pentru față și corp;

 

În loc de epilog…

În ultimii ani, viziunea despre bronz împarte oamenii în tabere mai mult ca niciodată, poate și fiindcă avem la îndemână mai multe informații concrete decât oricând în istorie și ne putem combate cu argumente. Eu una, recunosc, am fost contra cu mult dinainte să primesc acest verdict legat de petele pigmentare.

 

De câte ori m-am expus în exces la soare am simțit o degradare vizibilă a calității pielii. Uscată, descuamată, roșie, într-un cuvânt „inflamată”. Firește, e o opțiune personală, nu e ca și cum mă opresc în fața șezlongurilor de la mare și le fac observație oamenilor că stau la soare la ora 2 după-amiaza (deși nu, chiar nu e okay să stai la acea oră). Simt însă nevoia să trag un semnal de alarmă din când în când.

 

 

Momentul în care am înțeles că bronzul este un subiect tot atât de „tabu” și pătimaș precum religia sau vaccinurile s-a consumat anul trecut pe vremea asta, când am scris, împreună cu un dermatolog, un articol despre pericolul expunerii la soare. Într-o singură oră, lista de comentarii era plină de doamne nervoase care ne întrebau pe mine și pe domnul doctor Clătici „cum ne permitem” să insinuăm că soarele ar fi altceva decât sănătate curată. Știam că părerile despre bronz sunt împărțite, dar n-aș fi crezut că există încă oameni care contestă însuși pericolul expunerii la soare. Ei bine da, există.

 

 

Doamnele respective nu sunt singurele. Dacă asiaticii iubesc pielea albă și ideea de sănătate a pielii, noi europenii ne găsim la capătul opus al scalei: ne interesează mai mult nuanța bronzului, durata lui și cum putem face să ne bronzăm mai uniform. Despre protecție… numai de bine, dar la alții.

Eu zic să mergeți să încercați produsele, Apivita (în magazinul din Băneasa Shopping City sau în farmaciile Sensibu) ori orice alte produse vreți voi, important e să folosiți cremă de protecție solară. La început de iunie am pregătită o poveste complexă despre ten și ceea ce înseamnă anti-aging cu adevărat, alături de un medic dermatolog. Până atunci, credeți-mă pe cuvânt și mergeți să vă cumpărați spf.

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK



2 Comments

  • Simona T spune:

    Si mie imi plac produsele Apivita! Atat de mult, incat tare m-as fi bucurat daca cei de la Apivita ar fi organizat, in colaborare cu blogul tau, un concurs cu premii pentru cititorii/toarele tale, constand in cateva creme de protectie solara din noua colectie 🙂

    • Buna! Poate fi o idee pentru viitor 🙂 Eu am scris articolul strict ca parere personala, dupa participarea la eveniment si testarea produselor, asa ca n-a existat nicio implicare a lor. Dar tin minte si poate facem ceva la un moment dat.