Despre tot ce-i fin și fain

BREAKFAST WITH DIAMONDS™: un nou concept de eveniment pentru doamne

By 10 decembrie, 2022Lifestyle, People
read time 8 min
 
10 decembrie, 2022

BREAKFAST WITH DIAMONDS™: un nou concept de eveniment pentru doamne

Revista al cărei curator sunt, Haute Culture Magazine, a organizat luna aceasta prima ediție a unui eveniment cu totul special BREAKFAST WITH DIAMONDS™. Un mic-dejun elegant, cu șampanie, croissante și diamante, dar mai ales cu povești despre femei puternice.

by

Am lansat o revistă.

 

O revistă pe hârtie.

 

 

Alături de Marta Ușurelu, owner-ul revistei Biz, am creat un concept nou pe piața din România, o publicație despre lux autentic și valori reale, în care scriem despre genul de oameni pe care îi regăsiți și îi veți regăsi în continuare și pe Fine Society.

 

Pentru noi, luxul – luxul autentic – nu e despre bogăție, ci despre meșteșug, raritate și poveste.

 

Nu e despre bani, ci despre o cultură a lucrurilor frumoase.

 

Nu e despre celebritate, ci despre oameni care fac lucruri deosebite și care trăiesc după valori și principii.

 

Din 10 noiembrie 2022, semnătura pe care o regăsiți pe acest site se mai regăsește și la Haute Culture Magazine, iar din 7 decembrie am lansat un concept nou de eveniment pe piața din România.

 

Breakfast with Diamonds ™ by Haute Culture este un concept menit să cristalizeze o comunitate de femei puternice, care să se descopere și să se inspire reciproc, având ca numitor comun lucrurile fine.

 

Pentru asta, am pregătit ingredientele perfecte pentru 25 de doamne alese cu tot sufletul.

 

LOCUL

Galeriile A.Rădulescu, o galerie de artă în care să fim înconjurați din toate părțile de frumusețe, de la clasici ai picturii românești până la piese de mobilier obținute la prestigioase licitații internaționale sau obiecte prețioase din alte vremuri.

 

A fost primul eveniment de acest fel organizat vreodată în Galeriile A.Rădulescu, un loc foarte prețios și fragil tocmai prin prisma bogăției de obiecte de artă pe care le găzduiește.

 

 

 

 

 

 

SUBIECTUL

 

Bijuteriile din colecția Red Carpet de la Stil Diamonds, un brand românesc cu o istorie de 30 de ani, prezentate în premieră în fața invitatelor noastre.

 

Spre deosebire de alte țări cu tradiție, istoria a făcut ca România să nu aibă șansa unor dinastii ale luxului și ale rafinamentului de obiect.

 

Micile afaceri elegante din perioada interbelică, despre care aflăm din cărțile lui George Călinescu sau din piesele lui Tudor Mușatescu, au fost frânte brutal în comunism, iar Revoluția din 89 ne-a adus la un moment zero din care totul trebuia reconstruit.

 

De la acel punct încolo, micii antreprenorii care și-au dorit să creeze obiecte cu poveste au trebuit să ia totul pieptiș, cu idealism și ambiție, dar fără un trecut de sprijin.

 

Suntem tentați să comparăm adesea poveștile autohtone cu cele ale marilor case, uitând că branduri precum Cartier sau Tiffany & co. s-au format nu doar cu viziune și talent, ci și cu beneficiul unor vremuri mai îngăduitoare.

 

Multe povești frumoase începute după Revoluție s-au pierdut în siajul vremurilor, iar cele care au ajuns în acest moment la nivelul unui schimb intergenerațional pot fi numărate pe degete.

 

Unul dintre brandurile de lifestyle care nu doar au supraviețuit vremurilor, ci au evoluat constant, a început în 1991 cu o denumire care acum sună puțin retro și nostalgic: ”Bijuteria STIL”.

 

Pornit în Râmnicu Vâlcea de către soții Ion și Maria Groza, a avut din prima o viziune clară – un loc al obiectelor frumoase – dar care în accepțiunea vremurilor reprezenta o noțiune timidă și cu repere incerte.

 

Standardele și ștachetele și le-au trasat singuri, pe parcurs, învățând, observând și deschizându-se către inspirație și informații.

 

Odată cu venirea în departamentul de creație și design a Oanei Groza, fiica soților Groza, a avut loc nu doar o schimbare de generație, ci și un nou început de capitol, o nouă filosofie de lifestyle care să reflecte identitatea actuală a brandului.

 

 

 

 

 

DETALIILE

 

Șampanie fină Delamotte servită în pahare vintage de argint de către sommelier-ul Bistrot Francais, croissante calde si prajituri de la Mara Mura România, așezate în porțelanuri cu poveste și un decor realizat exclusiv cu obiecte de colecție, din argint.

 

Totul completat de buchete subtile realizate de prima florărie sustenabilă din România, Flori Sauvage, în acordurile de harpă ale minunatei Daria Batschi.

 

Am pregătit multe surprize, iar invitatele au plecat nu doar cu cărți și cadouri personalizate Stil Diamonds, ci și cu un portret realizat de o echipă de fotografi specializată, Portretul Tău.

 

A fost doar primul eveniment din această serie, o idee pe care Marta și cu mine am gândit-o chiar dinainte să avem un nume pentru “Haute Culture” și am înregistrat-o tocmai fiindcă ni s-a părut perfectă pentru viziunea noastră despre ceea ce ar trebui să fie evenimentele: Breakfast with Diamonds™.

 

 

 

 

 

 

 

Pe mine mă puteți găsi și pe Instagram.

 

Revista Haute Culture o găsiți la punctele Inmedio și Tabac, dar puteți explora și site-ul HauteCultureMag și contul de Instagram.

Foto: Mihnea Ratte

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK