Despre tot ce-i fin și fain

Ce înseamnă „extra-grijă” în viața noastră de după 15 iunie?

By 13 iunie, 2020Lifestyle
read time 5 min
 
13 iunie, 2020

Ce înseamnă „extra-grijă” în viața noastră de după 15 iunie?

Siguranța noastră în noul mers al lucrurilor ține de felul în care abordăm toate aspectele vieții zilnice. Inclusiv un capitol care se reia de luni: activitățile desfășurate la mall.

by

*** Acest articol face parte dintr-un proiect mai amplu realizat de Fine Society în colaborare cu Sun Plaza ***

De doi ani încoace, comunic împreună cu Sun Plaza evenimentele și noutățile fiecărei perioade. Târguri anuale, campanii umanitare, evenimente sportive sau educative. 

 

Am povestit, în acest răstimp, despre donare de sânge, dezvoltare personală,  leadership, prim-ajutor, gestionarea furiei sau salvarea țestoaselor din Delta Văcărești.

 

Asta fiind doar o mică parte dintre temele evenimentelor care au adus oamenii la Sun Plaza pentru cu totul alte scopuri decât cumpărăturile.

 

Am primit mesaje de la oameni care îmi mulțumeau pentru că festivitatea aprinderii luminițelor de Crăciun la Sun Plaza, la care s-au dus după ce au văzut știrea la mine, le-a făcut mai frumoasă o perioadă grea. 

 

Mi-au intrat în inboxul de Instagram poze făcute de cititori la maratonul prin Delta Văcărești, mesaje de la oameni care s-au dus să doneze sânge sau întrebări despre locul exact din Sun Plaza în care vine Moș Crăciun.

 

Plus multe întrebări despre posibilitatea de a mai găsi totuși un loc, „live”, la evenimentele cu speakeri.

 

Faptul că poveștile despre evenimentele Sun Plaza au avut sens pentru comunitatea FineSociety a fost și elementul decisiv care a făcut acest parteneriat să dureze. Cumva, am arătat împreună că mall-ul poate aduna oamenii pentru numeroase cauze nobile sau educative, nu doar pentru plăcerea shopping-ului.

 

Recunosc însă că nu-mi imaginam vreodată că va veni o vreme în care vom ajunge să povestim despre reacomodare la normalitate și să ne dăm sfaturi de (re)ajustare socială pentru o activitate atât de uzuală precum mersul la mall.

 

Din 15 iunie însă, acesta este un subiect pe care toți trebuie să-l avem în vedere.

 

Nu trăim în epoca post-COVID, ci conviețuim zilnic cu virusul, așa că siguranța noastră se află la intersecția între grija noastră pentru noi și măsurile luate de locurile pe care le frecventăm. 

 

Tocmai de aceea, în cazul Sun Plaza, redeschiderea magazinelor din incinta centrului comercial se face sub un slogan sugestiv: ”Extra-grijă”.

 

Ce înseamnă „EXTRA-GRIJĂ” în următoarea perioadă?

 

Din partea celor de la Sun Plaza:

 

În tot centrul comercial vor fi afișate pe ecrane și afișe măsurile de precauție, iar unele anunțuri vor fi făcute, periodic, prin difuzoare.

 

Dispersoarele de dezinfectant vor fi mereu la dispoziție, există marcaje de delimitare și control a fluxului de persoane, iar spațiile intens-tranzitate (precum lifturi, băi etc) vor fi curățate de mai multe ori pe zi.

 

De asemenea, tot personalul va fi echipat corespunzător cu măști și instruit în legătură cu protocoalele de siguranță COVID19, iar programul lor a fost schimbat pentru a permite pauze mai dese pentru dezinfectare.

 

În plus, orice persoană care achiziționează un produs din Sun Plaza, în perioada 18 – 20 iunie, și prezintă bonul la Info Point (care va avea delimitări din plexiglas) va primi, în limita stocului disponibil, accesoriul necesar al momentului: masca.

 

Ce ar trebui să însemne „EXTRA-GRIJĂ” din partea noastră, a tuturor?

 

Să ne dezinfectăm mâinile la intrarea și ieșirea din centrul comercial (și pe parcurs, de câte ori simțim nevoia), la totemurile care se află din loc în loc;

 

Să respectăm spațiul personal al oamenilor din jur, cel puțin în limita unui metru de distanțare;

 

Să încercăm să plătim cu cardul, pe cât posibil, pentru a evita contactul cu suprafețe atinse des de alte persoane;

 

Să evităm aglomerația și să nu contribuim la ea, adică în momentul în care vedem că un loc este deja destul de plin, să avem curtoazia de a aștepta să se elibereze, de la o distanță acceptabilă.

 

Rămân închise, pentru moment, Cinema City și locurile de joacă pentru cei mici (atât la interior cât și la exterior), iar cărucioarele pentru copii de la Info Point nu vor mai putea fi folosite.

 

Vom fi bine și ne vom putea întoarce la micile plăceri zilnice și la normalitate doar dacă dovedim că suntem capabili să avem grijă de noi înșine, în aceste vremuri cu totul speciale.

EXTRA-GRIJĂ față de ceea ce făceam de obicei.

Să fim bine!

Foto: Unsplash, SunPlaza

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK