Despre tot ce-i fin și fain

Ce spune succesul lui Kim & Kanye despre noi toți. Plus 7 citate geniale din noua lor apariție.

By 3 septembrie, 2016Lifestyle
read time 2 min
Foto: Karl Lagerfeld pentru Harper's Bazaar
 
3 septembrie, 2016

Ce spune succesul lui Kim & Kanye despre noi toți. Plus 7 citate geniale din noua lor apariție.

Luna aceasta, pentru a doua oară, o revistă de modă prestigioasă îi pune triumfal pe copertă pe Kim Kardashian și Kanye West. După Vogue și Anna Wintour, a venit rândul Harper’s Bazaar să le dedice un pictorial stilizat de Carine Roitfeld și fotogafiat de Karl Lagerfeld. Așadar… a înnebunit lumea sau avem noi, toți, o problemă?

by

Vă spun din start, acesta nu este un articol în care îi înfierez pe cei doi. Nici nu-i simpatizez prea tare, dar îi accept ca personaje legitime ale lumii în care trăim, produse ale unei societăți care, ne place sau nu, asta își dorește și fix pe asta își cheltuie banii și timpul: spectacol pe alocuri kitschos, scandal și povești de succes care nu implică mult talent, ci doar o ambiție ieșită din comun, combinată cu o doză consistentă de ceea ce românul ar numi ,,șmecherie”. Sună cunoscut?

 

b11ece0396af2ced550cb62fd02bc8b8

 

În ,,Pretty Woman”, clasicul film din 1990 cu Julia Roberts și Richard Gere, există o scenă în care Vivian o întreabă pe prietena ei, Kit, care lucra în aceeași ,,branșă”, cine, dintre toate femeile pe care le-a cunoscut vreodată, a avut parte de povestea completă cu happy-end, cu dragoste, bani, Făt-Frumos și tot tacâmul. Kit se gândește și dă o replică rămasă în istoria filmului: ,,Știu! Cinder- fuckin’ – rella”.

 

Nu știu de ce, dar replica asta îmi vine în minte de câte ori cineva mă întreabă ce părere am despre Kim și Kanye și despre tot circul lor mediatic. Nu e nimic de lăudat sau de criticat, e pur și simplu genul de poveste care vinde în ziua de azi. Mirajul ,,Cinderella”, Cenușăreasa, s-a dus demult. Acum e epoca ,,Cinder-fuckin’-rella”, și nu mă refer aici doar la faptul că doamna Kardashian-West a intrat mai întâi în atenția publicului printr-o casetă în care făcea sex, ci la fenomen în sine.

 

Astea sunt genul de povești pe care ni le dorim. Punct. De aici încolo, putem fi doar observatori care mai trag cu ochiul din când în când, care se minunează sau se extaziează în sinea lor și care, cum mi s-a întâmplat mie săptămâna trecută, se amuză copios.

 

sept-ns-coverPovestea lui Kim și Kanye este triumful ambiției asupra orice altceva. Familia Kardashian s-a priceput de minune să ia cele 5 minute de celebritate pe care Andy Warhol ni le prezicea tuturor cu câteva decenii în urmă și să le transforme în 12 sezoane de reality-show (care continuă), sute de apariții și evenimente mondene, mii de pagini de ziare și reviste, plus un imperiu care merge de la fixative de păr până la cărți cu selfie-urile lui Kim. Și, până la un punct, mi se părea oarecum amuzant. Fiecare epocă și-a avut, în fond, anomaliile ei.

 

Joia trecută am călătorit la Berlin, iar din aeroport mi-am ales un exemplar Harper’s Bazaar USA, un număr stufos, ca toate edițiile glossy de septembrie, pe coperta căruia tronau, într-o scenă de pre-sărut lasciv, Kim și Kanye.

img-apriltest_104557289055

 

 

Șocul n-a fost atât de mare, având în vedere că, în aprilie 2014, cei doi au apărut pe coperta Vogue USA, iar Anna Wintour însăși le-a dedicat un editorial elogios (care era jumătate laudă, jumătate justificare subtilă față de cititori în privința alegerii lor ca subiecte).

 

Numărul respectiv a vândut un record de 500.000 de exemplare, semn că – așa cum spuneam mai sus – oamenii chiar asta își doresc. Așadar nu, n-am fost șocată să îi văd acum pe coperta Bazaar. Am rămas, însă, ușor uimită de interviul din interior, asezonat cu niște fotografii destul de ciudățele (iartă-mă, Karl Lagerfeld, nimeni nu-i perfect) în care Kim se preface că îi face o fotografie cu telefonul lui Kanye și viceversa…

Kim-Kardashian-Kanye-West-Cover-US-Harpers-Bazaar-September-2016-5

Foto: Karl Lagerfeld pentru Harper's Bazaar

Articolul este de fapt un interviu făcut de biata Laura Brown de la Harper’s Bazaar USA cu cei doi. Spun ,,biata” fiindcă, oricât s-ar fi străduit, chiar și în micile, minusculele intervenții pe care le are între răspunsurile celor doi, se citește jena ei de a face parte din poveste. Eu una am simțit-o.

 

Și nu, nu e vorba de ,,Oh Doamne, fac interviu cu Kim și Kanye West, în ce hal am decăzut!”. Nu, nici vorbă de asta, ca jurnalist poți scoate niște lucruri neașteptate și excepționale de la cele mai puțin promițătoare personaje. Doar că nu e cazul aici.

 

Kim și Kanye reușesc să se facă de râs mai bine decât în reality-show-urile și pe conturile lor de Twitter și, în adâncul sufletului, aș vrea să cred că Lagerfeld, cu umorul lui caracteristic și cu talentul de a nu se lua niciodată în serios, asta și-a și dorit. Că e o glumă elaborată, menită să-i ridiculizeze, de vreme ce nu-i poate ignora și nu-i poate smulge din lumina reflectoarelor. Dacă nu-i poți învinge cu armele lor, învinge-i cu ale tale. Cu subtilul. Poate e doar imaginația mea. Îmi spuneți voi după ce citiți cele de mai jos.

Articolul complet îl puteți citi în revistă, eu vreau să împărtășesc cu voi doar 7 citate scurte din interviul care însoțește pictorialul lor. Acel gen de afirmații pe care a trebuit să le citesc de 2-3 ori ca să mă dumiresc că într-adevăr cineva a declarat asta, negru pe alb, într-una dintre cele mai mari și citite reviste din lume. Așadar:

Kim & Kanye despre talent

,,Harper’s Bazaar: Care sunt talentele voastre ascunse? Nu știu dacă voi vă ascundeți talentul, dar totuși…

 

Kim Kardashian-West: Pot să simt când cineva are o carie. E un miros foarte specific – nu acel miros de respirație urât mirositoare – ci ceva care e foarte puternic.

 

Kanye West: Pot să analizez intențiile oamenilor. Imediat. Asta e o avertizare. Către toată lumea.”

Kanye despre cum vede el viitorul familiei

,,Kanye West: Vreau să fac lucruri inspiraționale pentru oameni. (…) De aceea mă lupt să avem o casă mare de modă care să lucreze cu noi sau să fim directorii unei case. E un stil de viață pe care-l văd clar: un Versailles modern, un Versace modern, un Calabasas modern, cu paparazzi, cu limbajul celebrității. Vreau să construiesc colecții în jurul meu, al soției mele și al copiilor noștri”

Kanye despre citit

,,Harper’s Bazaar: Cartea preferată?

Kanye West: Da, n-am un răspuns pentru această întrebare…”

Kanye despre selfie-urile cu Kim dezbrăcată, pe Twitter

,,Kanye West: Iubesc selfie-urile nud ale lui Kim. Îmi plac cele din lateral, cele din spate, din față. Îmi place s-o văd dezbrăcată. Îmi place nuditatea. Îmi plac formele frumoase. Simt că e aproape ca o chestie renascentistă, o pictură. E important pentru Kim să-și arate formele. Să nu le arate ar fi ca și cum Adele nu și-ar folosi vocea”

Kanye despre selfie-urile LUI dezbrăcat

,,Harper’s Bazaar: Kanye, tu ai selfie-uri nud?

Kanye West: Obișnuiam să-mi fac selfie-uri nud când eram single. Vedeai o poză bună cu un cocoșel pe ici pe colo. Trebuie să fii mereu la înălțime.

Harper’s Bazaar: Bănuiesc că mărimea e importantă.

Kanye West: Da, totul e despre mărime. Nu devii un ,,rock star” fără motiv.”

Kanye despre cum arăta Kim gravidă:

L-am lăsat în engleză, fiindcă altfel și-ar pierde toată savoarea:

,,Kanye West: (…) You killed that second pregnancy though. Your body slammed that crap. You made that second pregnancy your bitch”

Ultimul citat, care chiar mi-a plăcut și mi s-a părut smart, cu toată vanitatea și megalomania de rigoare:

,,Kim Kardashian-West: Am închiriat o insulă pentru ziua lui de naștere. Undeva departe, unde să nu ne găsească nimeni.

 

Kanye West: Vezi, astea sunt genul de afirmații care îi fac pe oameni să nu le placă de noi, chiar mai mult decât declarațiile noastre cu ,,Sunt cel mai bun!”. E mai degrabă acest ,,Ah da, i-am închiriat o insulă pentru ziua de naștere”. Știi filmul ,,Meet the Parents” și personajul lui Owen Wilson? Noi suntem exact ca personajul ăla, care era mereu cu ,,Ah da, și aici tocmai sărisem de pe Muntele Everest și purtam costume de zbor sau ceva de genul ăsta”.

Meet_The_Parents_2000_i_NTERNAL_1080p_Blu_Ray_x264

 

Un preview al articolului îl găsiți pe site-ul Bazaar, aici.

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK2 Comments