Despre tot ce-i fin și fain

Celebrity Beyond: 21 de zile pe cel mai grozav vas de croazieră din lume

By 2 august, 2022Lifestyle
read time 8 min
 
2 august, 2022

Celebrity Beyond: 21 de zile pe cel mai grozav vas de croazieră din lume

A costat aproape 1,3 miliarde de dolari și, chiar dacă nu este cea mai mare navă de croazieră din lume, este în acest moment nava cu cea mai mare concentrare de tehnologie, artă și experiențe de lifestyle. Am făcut două croaziere consecutive pe Celebrity Beyond, tocmai pentru că voiam să mă bucur cu adevărat de tot ceea ce are de oferit.

by

Celebrity Beyond este noul vas din flota Celebrity, lansat în 2021.

 

Recepționarea lui oficială s-a făcut cu o oarecare întârziere din cauza condițiilor pandemiei, dar și pentru că a fost o desfășurare de forțe cu o investiție enormă: peste 1,3 miliarde de dolari.

 

Este, în același timp, prima navă de croazieră de mari dimensiuni al cărei căpitan este o femeie.

 

Kate McCue este un căpitan cu o charismă incredibilă, vă recomand conturile ei de Instagram și Tik-Tok, unde povestește lucruri de culise din viața pe croazieră.

 

Pentru că soțul ei lucrează tot în industrie și se află pe alt vas de croazieră, Kate călătorește cu pisica ei, Bug Naked, care are propriul ei cont de Instagram.

 

Mă așteptam ca Celebrity Beyond să fie o navă extraordinară, dar recunosc că mi-a depășit cu mult imaginea cu care venisem în minte.

 

Experiența reală a fost un fel de “ce credeam eu că va fi” ridicat la puterea a treia, iar cel mai bun și sincer testimonial în acest sens e faptul că, după ce am terminat prima croazieră, ne-am mai cumpărat una tocmai pentru că voiam să rămânem în continuare pe vas.

 

Nu simțeam că am apucat să mă bucur de tot ceea ce are de oferit, prin urmare am întrebat unde va pleca Celebrity Beyond după debarcarea în portul din Roma, unde se încheia – teoretic – călătoria noastră.

 

Am aflat că urma un itinerariu de insule grecești și am ales să achiziționăm și acea croazieră, făcând ceea ce se cheamă în jargonul cruiserilor, un „back to back”, adică două croaziere legate între ele.

 

Practic, ne-am dat jos în Civitavecchia, portul Romei, ne-am plimbat prin oraș și ne-am întors apoi seara pe navă și am pornit în următoarea croazieră.

 

Într-atât de tare ne-a plăcut experiența Celebrity Beyond!

 

În acest moment, pentru mine cel puțin, este cel mai grozav vas de croazieră din lume.

 

Am făcut și un reel dinamic, pentru a ilustra primul contact cu Celebrity Beyond:

 

 

 

Ce mi-a plăcut cel mai tare?

 

Arta

 

Celebrity Beyond m-a cucerit in primul rând prin artă și design, fiindcă sunt peste 4.500 de obiecte de artă – de la ceramică și fotografie la instalații digitale – răspândite pe toate punțile navei.

 

În cameră primești inclusiv un album de artă cu unele dintre cele mai reprezentative piese, ca să poți naviga mai lesne printre referințele artistice.

 

 

 

 

 

 

 

 

Totodată, Celebrity Beyond are și primul NFT din industria de croazieră, „Peacemakers at Sunset”, realizat de celebrul artist american Rubem Robierb.

 

 

Instalația mea favorită de pe navă este însă Odyssey, semnată de studioul londonez Fredrikson Stallard, format din suedezul Patrik Fredrikson și britanicul Ian Stallard.

 

Instalația în sine reprezintă un coridor de trecere între două zone ale navei și, chiar dacă am traversat-o de câteva zeci de ori în cele 21 de zile petrecute pe Beyond, nu m-am plictisit de ea și chiar mi-e dor să o revăd.

 

Este o combinație de bronz, email, oglindă, proiecție video, film, animație, ecrane LCD, lumină LED, rășină și aluminiu.

 

 

Am făcut aici un reel, ca să o vedeți în toată splendoarea:

 

 

 

Restaurantele

 

Oferta de mâncare este cu siguranță cea mai amplă de pe toate vasele Celebrity de până acum.

 

Poți găsi ceva gustos pentru orice fel de dietă sau stil de viață, design-ul restaurantelor este unul modern și rafinat, iar zonele în care este delimitată nava creează, practic, câte un spațiu ideal pentru fiecare tip de călător.

 

Pentru noi, favorită a fost zona Eden, aflată în partea din spate a vasului, unde la prânz veneam să mâncăm niște salate delicioase la cafenea, iar seara aveam spectacolele organizate special de trupa Eden, un grup de tineri foarte talentați, ale căror show-uri aduceau cu atmosfera de Alice in Wonderland. 

 

 

 

 

 

Un element esențial al noului design Celebrity este zona barului, Grand Plaza, unde în fiecare moment al zilei se întâmplă câte ceva.

 

Pe lângă faptul că poți să bei un pahar la orice oră îți dorești, să asculți muzică live sau să te relaxezi într-unul dintre fotoliile comode, seara începe atmosfera de petrecere: de la silent disco până la show-uri de flair realizate de barmanii de pe Beyond.

 

Pe reel-urile de Instagram pe care le-am pus mai jos în articol regăsiți inclusiv astfel de momente din spectacole.

 

 

 

SPECTACOLELE

 

Show-urile de pe navele de croazieră Celebrity mi-au plăcut mereu, dar noua scenă high-tech cu proiecții digitale la 180 de grade poate rivaliza cu orice mare teatru al lumii.

 

Deja nu mai vorbim despre simple spectacole, ci despre show-uri interdisciplinare de artă.

 

În fiecare seară am avut un alt show, de la soprane care au cântat la Royal Albert Hall până la acrobați tip Cirque du Soleil sau show-uri de Broadway cu artiști celebri.

 

Toate spectacolele reprezintă o îmbinare între mai multe arte, de exemplu unul dintre ele este un omagiu adus marilor pictori ai lumii.

 

Pentru fiecare dintre ei – de la Van Gogh la Kandinsky – a fost creată special o atmosferă, o stare și o identitate muzicală diferită, cu coregrafia de rigoare.

 

 

 

 

 

 

 

The Magic Carpet

 

„Covorul fermecat” de pe Beyond este platforma mobilă de culoare portocalie din imaginile de mai jos, care se mișcă între punțile vasului în funcție de ora din zi sau de funcția pe care o îndeplinește la un moment dat.

 

Când nava oprește mai departe de port – cum se întâmplă în locuri precum Santorini sau Mykonos, unde adâncimea la mal este mică – puntea coboară până aproape de apă, pentru ca pasagerii să poată urca în bărcile care îi vor transporta la mal.

 

Când se află în larg, Magic Carpet rămâne la înălțime, pentru o priveliște cât mai frumoasă asupra mării.

 

La cină, coboară aproape de puntea cinci, pentru a savura apusul de soare cât mai aproape de apă.

 

 

Le Petit Chef & Family.

 

Restaurantul digital Le Petit Chef este disponibil și pe alte vase Celebrity, dar aici se integrează perfect în peisajul high-tech.

 

În timp ce aștepți preparatele, “le petit chef”, un bucătar digital de 6 centimetri înălțime apare pe masa ta și începe să-ți explice despre mâncare, gusturi și emoție.

 

Este atât de frumos făcut, de amuzant și chiar de emoționant (are o parte în care vorbește despre gusturile copilăriei de ți se pune un nod de emoție în gât) încât te bucuri ca un copil.

 

O experiență mult, mult mai frumoasă decât anticipam, iar mâncarea în sine – cele 4 preparate din meniul fix – este delicioasă.

Vedeți aici rezumatul:

 

 

 

Un foarte scurt rezumat a tot ce înseamnă experiența BEYOND:

 

Mai multe amănunte despre experiențele mele din croaziere găsiți și pe contul meu de Instagram.

****

Toate informațiile despre croaziere și un simulator de posibile itinerarii și perioade pentru Celebrity și Royal Caribbean găsiți direct pe site-ul Royal Caribbean Romania,  reprezentanții oficiali în România.

Foto: Fine Society, Celebrity Cruises

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK