Despre tot ce-i fin și fain

După doi ani, luminile de sărbătoare răsar din Sud

By 15 noiembrie, 2022Lifestyle
read time 4 min
 
15 noiembrie, 2022

După doi ani, luminile de sărbătoare răsar din Sud

Pe 17 noiembrie, SUN PLAZA își reia tradiția încetățenită de peste 10 ani și aprinde mult-așteptatele luminițe de Crăciun, printr-un concert Smiley și Nicole Cherry.

by

*** Această poveste face parte dintr-un proiect mai amplu realizat de Fine Society & Sun Plaza, despre evenimente culturale și de lifestyle care se întâmplă în București. ***

Acum un an, pe vremea asta, scriam despre ceremonia luminițelor de Crăciun de la Sun Plaza, o variantă adaptată vremurilor de atunci: cu distanțare socială, cu artiștii performând live pe ecrane imense și fără posibilitatea de a ne strânge să ne bucurăm de eveniment.

 

Mărturiseam cu acea ocazie că a fost un moment de speranță și de tristețe în același timp, fiindcă luminițele de Crăciun au avut mereu o semnificație aparte pentru mine.

 

Luminițele de sărbători sunt una dintre bucuriile simple care ne-au rămas chiar și în cele mai complicate vremuri și genul acela de act simplu care face cât o sută de cadouri și de experiențe elaborate.

 

De când colaborez cu cei de la Sun Plaza, adică de la începuturile acestui blog, am fost uimită în fiecare an de bucuria pe care o provoca aprinderea luminițelor centrului comercial și tot contextul în care se întâmpla asta de fiecare dată: cu concerte, muzică, dans și voie bună.

 

După fiecare articol pe tema asta, îmi scriau oameni care spuneau că s-au dus la spectacol și s-au bucurat ca niște copii, ba chiar unii îmi dădeau tag în poze și materiale video făcute în bucuria momentului.

Inclusiv în perioada pandemiei mi s-a întâmplat să primesc mesaje care întrebau dacă se mai organizează ceremonia luminițelor și când o să aibă loc.

 

Poate cel mai emoționant și memorabil comentariu l-am primit tot anul trecut, de la o cititoare care – aflând că, din pricina pandemiei, nu se va ține ceremonia de aprindere a luminițelor așa cum o știa ea – mi-a scris că acel moment era una dintre puținele ei bucurii în luna decembrie.

 

După o zi lungă de muncă, știa că merge într-un loc în care, pentru câteva ore, își amintește de copilărie.

 

Prin urmare, chiar dacă pare ceva mic, reluarea acestei tradiții este încărcată de semnificații și mai ales de un aer reconfortant de familiaritate de care aveam atâta nevoie cu toții.

 

Totodată, momentul aprinderii luminițelor este și startul cumpărăturilor festive la Sun Plaza.

 

CÂND SE ÎNTÂMPLĂ?

 

Pe 17 noiembrie, la ora 19:00, pe Esplanada Sud.

 

Ceremonia luminițelor începe cu un concert Smiley și Nicole Cherry, pentru reîntoarcerea noastră la bucurie, distracție și plăcută familiaritate festivă.

 

Tot în cadru festiv, începând din seara luminițelor în centrul comercial vor apărea și două locuri pentru creat amintiri:

 

– o instalație în care clienții să-și poată face poze și filmări 360 de grade, lângă magazinul Splend’Or.

 

– un corner festiv compus din cadouri și oglinzi, în apropierea intrării principale, lângă magazinul Optiplaza.

 

Ne vedem acolo!

Pentru mai multe inspirații și recomandări, mă puteți urmări și pe pagina mea de Instagram.

Foto: Sun Plaza

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK