Despre tot ce-i fin și fain

Eu, călătoriile mele și cristalele Swarovski

By 13 decembrie, 2017Lifestyle
read time 4 min
 
13 decembrie, 2017

Eu, călătoriile mele și cristalele Swarovski

Bijuterii de cristal inspirate de aventurile urbane ale unei călătoare prin lume: un scenariu prea familiar ca să nu-mi aprindă imaginația în luna decembrie. Noua colecție toamnă-iarnă 2017-2018 de la Swarovski este despre fantezii urbane purtabile și e material bun de visare.

by

Când am început să scriu acest articol despre colecția nouă Swarovski – care e absolut superbă – s-a întâmplat ce se întâmplă de obicei când povestesc despre ceva care mă entuziasmează. Mintea mea devine un fel de mini-Google și începe să-mi deruleze, fără să apăs vreun buton anume, toate momentele în care am trăit bucurii similare în legătură cu lucrul respectiv. La Swarovski, Google-ul personal a avut de lucru, fiindcă avem o istorie lungă împreună.

 

 

Magazinul flagship din Viena, de pe Kärtnerstraβe, cu fațada placată cu cristale, a fost prima intrare în universul Swarovski, pe vremea când nici nu mă gândeam că brandul ar putea veni și în România.

 

Primul meu obiect de la ei a fost o brățară primită cadou de la mama, de Florii, apoi colierul de la petrecerea de terminare a facultății, cerceii de la primul meu shooting de studio și multe alte cadouri pe care mi le-am făcut singură, le-am primit sau le-am dăruit eu altora.

 

Am și decorațiuni de brad și figurine pentru colecția mea de miniaturi, nu mai zic de un stick USB în formă de inimă, cu cristale, pe care îl purtam la gât pe un lanț și îmi stocam pe el lucrările de semestru din facultate.

 

 

 

Ciudat, până să-mi vină acum în minte, de-a valma, nu am stat niciodată să recapitulez sau să leg între ele toate aceste obiecte și momente. Nici nu-mi dădeam seama că au fost așa de multe.

 

Doar că, primind comunicatul despre colecția Urban Fantasy și citind expresia „O femeie care îmbină mai multe stiluri, aflată într-o călătorie perpetuă prin orașe strălucitoare”, am avut impulsul să spun ”Da, da, chiar eu sunt!”. Am rezonat cu această descriere, se potrivește cu stilul meu de călătoare, dar mai ales cu faptul că eu chiar am călătorit prin lume cu aceste bijuterii. Nu-i doar o metaforă, e o istorie certă.

 

 

Colecția Urban Fantasy este exact despre energia inepuizabilă a orașelor care nu dorm niciodată, iar directorul de creație al brandului, Nathalie Colin, s-a inspirat din nuanțe digitale de neon, modele de pixeli, tonuri metalice, piese inspirate de emoji și toată paleta de simboluri urbane contemporane, pe care le vezi pe billboard-uri luminoase, pe fațade de clădiri sau în luminile intersecțiilor hiper-aglomerate.

 

Colecția compune un „Crystal wonderland” – un univers strălucitor și elegant, pe tonuri de auriu, argintiu și smarald – dar, chiar dacă e spectaculoasă și memorabilă, piesele sunt actuale și ușor adaptabile vieților noastre. Mie, recunosc, îmi plac mai mult nuanțele „dark”, care evocă ideea de noapte, de cer cu stele, de geometrie a constelațiilor și focuri de artificii.

 

 

Tot sezonul acesta, conceptul de Remix Collection duce la următorul nivel ideea de „adaptabil”: practic, există posibilități nelimitate de a personaliza o ținută, prin colierele și brățările cu închidere magnetică invizibilă.

 

Noua colecție și toate obiectele brandului le puteți găsi în magazinele Swarovski din toată țara, iar mai multe detalii aveți direct pe site-ul oficial Swarovski.

 

Fotografii: Swarovski

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK