Despre tot ce-i fin și fain

Alexandra Caspruf și accesoriile ei boeme

By 31 mai, 2016People
read time 1 min
 
31 mai, 2016

Alexandra Caspruf și accesoriile ei boeme

Când am creat „Fine Society”, l-am gândit ca pe o comunitate a oamenilor care iubesc #finethings, așa că nu puteau lipsi poveștile despre oameni speciali. Pe unii dintre ei îi cunoașteți deja și le veți afla o altă latură, iar cu alții veți face cunoștință aici. Toți sunt #finepeople. Marele avantaj al societății în care trăim este că putem propaga rapid lucrurile și oamenii deosebiți. Să-l folosim des și înțelept.

by

Pe Alexandra Caspruf am cunoscut-o propriu-zis într-o călătorie de presă pe Riviera Franceză. Eram noi două, Mihaela Frank de la Elle Romania și Alina Burlacu de la Marie Claire și, chiar dacă peisajele erau minunate și tot traseul impecabil organizat de către Atout-France (instituția care se ocupă cu promovarea turismului francez), pentru mine acea călătorie rămâne deosebită în primul rând datorită lor.

 

IMG_2744

 

În acel weekend prelungit, am avut ocazia să petrec mai mult timp cu trei femei speciale, cu povești de spus și cu vieți nespus de interesante. Pe atunci (în 2015), Alexandra era fashion-editor la revista The One. Îi știam semnătura, ne intersectam pe la evenimente, dar până atunci nu avuseserăm niciodată răgazul de a sta de vorbă pur și simplu, la o cafea.

 

Mi s-a părut instantaneu exotică și ușor funky în același timp: cu părul bogat și creț, trademark-ul ei absolut, cu un stil aparte de a se accesoriza (îmi amintesc și acum cât i-am complimentat bijuteriile în acel weekend) și cu un stil vestimentar aflat la intersecția dintre boem și cool. Între timp, a devenit freelancer: este om de comunicare, are proiectul online Fashionabilities, iar săptămâna trecută a lansat alături de Bon Bijou o colecție extrem de văratică și boemă, numită „Jet Set”. După chipul și asemănarea ei.

 

Deloc întâmplător, „Jet Set”  te duce cu gândul la vară, la călătorii în locuri frumoase și exact la acel vibe pe care mi-l amintesc din escapada noastră pe Coasta de Azur. În fond, țin minte că am mers cu elicopterul între Nisa și Cannes, pentru a lua prânzul într-un castel din rețeaua Relais & Châteaux, deci ce poate fi mai… jet-set de-atât? Fiecare piesă care îndeamnă la asemenea povești aventuroase este realizată manual de către Alexandra, în stilul ei Boho-Summery-Chic și, fiindcă mi-a plăcut foarte tare, am vrut s-o descos mai mult în legătură cu tot procesul de creație.

Citind răspunsurile Alexandrei, o veți cunoaște mai bine și pe ea. O să vă placă și, cine-știe, poate îi veți face o vizită ca să vă convingeți pe viu de cele spuse de mine mai sus.

IMG_2504

 

Fine Society: Colecția e foarte boemă și feminină în același timp, ți se potrivește. Cum a evoluat totul, de la idee până la bijuteriile din sticluțe?

IMG_2590

 

Alexandra Caspruf: Îmi plac bijuteriile cu poveste și nu există călătorie din care să nu mă întorc cu cel puțin o brățară sau un colier pe care să-l port cu drag tot anul. „Jet Set” își propune să întrețină spiritul liber al escapadelor estivale și să reunească într-o bijuterie versatilă și ușor de purtat detalii cu parfum de vacanță și elemente prețioase.

 

Fiecare bijuterie este un mix de agate, mărgele din sticlă sau nisip, corali, perle, dar și inserții din argint sau argint aurit, dispuse asimetric, cu aspect ușor neglijent, însă cu o deosebită grijă pentru detalii. Ambalajul sub formă de eprubetă cu dop de plută a fost ideea owner-ului Bon Bijou, Raluca Leafu, iar de aici până la motto-ul colecției a mai fost doar un pas: „Holiday in a Bottle”.

De ce i-ai spus ,,Jet-Set” și, din viziunea ta de fashion editor, la ce ținută de călătorie șic ai asorta bijuteriile din colecția ta?

„Jet Set” este un termen des întâlnit în revistele glossy, ce se referă la persoanele pentru care călătoriile exclusiviste reprezintă un stil de viață. Bijuteriile mele nu sunt însă atât de exclusiviste, dar mi-aș dori să le văd purtate în vacanțe fabuloase și la petreceri memorabile. Choker-ele arată minunat cu o cămașă albă din poplin, o ie, o rochie-lenjerie, iar brățările își fac oricând loc printre tennis-bracelets cu diamante, ceasuri masculine și ciucuri colorați.

Mi-au atras atenția șnururile de ochelari, un element foarte șic și vintage dar oarecum uitat. Tu cu ce le asociezi, care sunt amintirile tale legate de ele?

IMG_2684

 

Mi-am achiziționat un șnur pentru ochelari în urmă cu vreo doi ani, dintr-o vacanță la plajă.

 

A fost unul dintre cele mai populare accesorii pe care le-am purtat vreodată, așa că am hotărât să-l produc și în această colecție.

 

Este o bijuterie inedită și foarte practică, mai ales că poate fi purtată la ochelari de soare sau de vedere și, în plus, se poate transforma în colier, prin îndepărtarea sistemului de prindere din silicon.

Cum crezi că te-au schimbat anii ca fashion editor de revistă? Care sunt semnele tale de „deformație profesională”?

Job-ul de fashion editor m-a ajutat să am o perspectivă realistă asupra a tot ceea ce înseamnă modă în România. Sunt foarte exigentă cu mine și autocritică, prea atentă la detalii, observ ușor greșelile din texte, sunt foarte curioasă…

Blogul tău, „Fashionabilities”, este foarte fresh și îți poartă amprenta. De la ce concept ai pornit când l-ai gândit și în ce direcție ai vrea să-l duci?

Fashionabilities a fost gandit ca un coolhunter. Sper ca recomandările mele de modă, lifestyle și călătorii să fie o sursă utilă de inspirație.

Înainte de a fi fashion editor, cu mult timp în urmă, ai început ca photo editor de revistă. Ce ai luat cel mai bun din anii petrecuți în lumea glossy?

Orice job la o revistă glossy este o experiență de valoare pentru oricine își dorește să lucreze în modă. În primul rând te ajută să-ți dezvolți abilitățile de comunicare și networking, scrisul, ești în același timp stilist, producător, uneori ajuți la organizarea evenimentelor, realizezi proiecte speciale pentru clienți după brief-uri exacte, lucrezi cu vedete, înveți să fii multitasking, iar lista poate continua.

 

Apoi, trecand in tabara PR-ilor, știi ce așteptări are presa de la tine, ai participat la evenimente memorabile sau nereușite și ai un barometru în acest sens, cunoști oamenii din industrie și îți este mai ușor să-i abordezi.

Care este piesa din colecția ta de care nu te vei putea despărți vara asta?

Cu siguranță accesoriul pentru ochelari, pentru că este un detaliu aparte, care poate fi purtat la orice ținută, day to night, dar și pentru că port ochelari de vedere și mi se pare cool sa-i accesorizez.

Dacă ar trebui să te prezinți în 20 de secunde, într-o singură frază, și să surprinzi esența a ceea ce este, a ceea ce iubește și a ceea ce face cel mai bine Alexandra Caspruf, ce ai spune?

Mi-e foarte greu să scriu despre mine, mi-a luat în jur de o lună să-mi termin textul pentru secțiunea About de pe blog. Tot scriam și ștergeam și parcă nu se lega nimic. Cred că sunt un partener de încredere, indiferent de drumul ales.

Foto: Andreea Macri
Capsula Alexandra Caspruf & Bon Bijou este disponibilă online, aici și în showroom-ul Bon Bijou din str. Bruxelles nr. 12, cu programare prealabilă.
IMG_2557

 

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK