Despre tot ce-i fin și fain

Gabriel Serrano, creatorul Sesderma: medicul care te face să crezi în puterea reală a dermatocosmeticelor

By 13 decembrie, 2022Lifestyle, People
read time 9 min
 
13 decembrie, 2022

Gabriel Serrano, creatorul Sesderma: medicul care te face să crezi în puterea reală a dermatocosmeticelor

Întâlnirea mea cu dermatologul columbian Gabriel Serrano, creatorul Sesderma, m-a convins să păstrez brandul pentru totdeauna pe radarul meu. Odată ce-i cunoști povestea, sigur vei gândi același lucru.

by

Când e vorba despre produse de îngrijire a pielii, cu toții ne lăsăm cuceriți de imagini și povești frumoase.

 

Industria frumuseții este poate cea mai pricepută în a ne prezenta imagini dezirabile, tenuri de porțelan și riduri dispărute ca prin minune. O face atât de subtil încât nici nu știm când întindem degetul și spunem „Vreau și eu să arăt AȘA”.

 

Și hop, am mai cumpărat încă o cremă. Sau două. Sau trei.

 

Tocmai pentru că nu cred în miracole, ci în rezultate concrete, eu una scriu rar despre produse de îngrijire a pielii.

 

Am branduri cu care pielea mea se înțelege atât de bine încât le folosesc de mulți ani și în general despre ele scriu. Mai rar despre noutăți și în general când e vorba de o revelație, ori întâlnirea mea cu Gabriel Serrano de la Sesderma a fost exact acest gen de experiență revelatoare.

 

Ca să încep cu începutul, în septembrie am primit un kit de produse dermatocosmetice Sesderma, pentru test, cu o propunere atașată: dacă îmi plac, pot face un interviu cu Gabriel Serrano, la venirea lui în România, o lună mai târziu.

 

Era vorba de un kit de produse cu 3 Retinol System, un sistem format din 3 molecule de retinoizi, ingrediente de care recunosc că m-am ferit multă vreme.

 

 

Deși retinolul este regele produselor antirid și are un efect vizibil asupra tenului, este și un ingredient destul de pretențios: dacă-l folosești, trebuie să utilizezi protecție solară inclusiv iarna și să-l aplici treptat, ca să nu sensibilizeze o piele mai delicată.

 

Citind despre 3 Retinol System de la Sesderma, mi-a plăcut însă conceptul în sine: linia se bazează pe trei tipuri de retinoizi cu eliberare treptată, care acționează împreună și sunt mai blânzi cu pielea față de retinoizii clasici. Oferă hidratare, netezire și fermitate, dar în același timp uniformizează nuanța tenului.

 

Am folosit kitul neîntrerupt din septembrie până la final de octombrie, iar efectele au fost vizibile pe ten: mai multă luminozitate și senzația de ten tonifiat și „plin”.

 

Asta deși am avut o perioadă foarte epuizantă, care ar fi putut să-și pună amprenta în mod negativ pe pielea mea.

 

Așadar, a fost clar că trebuie să-l cunosc pe Gabriel Serrano.

 

Dacă multe branduri de beauty se bazează pe poveste, Sesderma are în centru ingrediente și combinații studiate îndelung pentru rezultate concrete.

 

 

Produsele se bazează pe nanotehnologie, adică pe substanțe încapsulate sub formă de lipozomi.

 

Având o structură asemănătoare cu cea a pielii, lipozomii sunt absorbiți în straturile mult mai adânci ale dermului, cu o absorbție de 90-100%.

 

CINE ESTE GABRIEL SERRANO?

 

Gabriel Serrano nu este un medic dermatolog în sensul clasic, ci un vizionar.

 

 

Vine dintr-o dinastie de dermatologi din tată-n fiu și are inclusiv o carte de memorii publicată și tradusă în mai multe limbi, tocmai pentru că povestea lui de viață și carieră e cu totul deosebită.

 

Dincolo de tot ce am vorbit despre piele, m-a intrigat viziunea lui despre lume și oameni.

 

Poate și fiindcă în ultimii ani am devenit puțin mai circumspectă – ca să nu spun cinică – mi se par fascinanți oamenii care au o capacitate inepuizabilă de a crede în umanitate și pe care nimeni și nimic nu-i poate dezamăgi vreodată.

 

Dacă mulți oameni la 73 de ani își contabilizează inevitabil și dezamăgirile dintr-o viață de om, Gabriel Serrano povestește despre oameni și i se luminează instantaneu chipul.

 

După o oră de interviu, m-am simțit ca după un seminar motivațional pe tema gândirii pozitive, pentru că toate poveștile lui au legătură cu coincidențele și atracțiile de neînțeles pe care le orchestrează încrederea de neclintit în Binele din lume.

 

Îmi spune, în glumă, că secretara lui l-a poreclit „Papa Noel”– Moș Crăciun – fiindcă are darul să atragă mereu oameni care au nevoie de ajutor.

 

E un magnet pentru cazurile sociale și situațiile fără speranță: oriunde se duce, apare cineva care are nevoie de ajutor.

 

Ca și cum ar intui că nu-i împărtășesc viziunea solară despre umanitate, îmi povestește cum a uitat la un moment dat, în aeroport, o geantă cu 20.000 de dolari și a găsit-o neatinsă, în același loc. Sau cum, de fiecare dată când uită sau pierde obiecte scumpe, se găsește un om bun care să i le aducă înapoi fără nicio pretenție.

 

Poate că va suna idealist, dar un om care privește viața cu atâta seninătate este un om în care ai încredere că poate să creeze lucruri din aceeași energie a Binelui.

 

Cremele Sesderma nu se fundamentează pe energii, ci pe știință, dar în momentul în care l-am cunoscut pe doctorul Serrano am înțeles de unde vin dorința și curiozitatea lui de a face lucruri.

 

Este un om care, după decenii de lucrat cu oamenii și pentru ei, încă îi iubește și crede pe deplin în bunătatea din sufletele lor.

 

 

CUM VEDE GABRIEL SERRANO PIELEA?

 

Primul lucru care m-a intrigat la Gabriel Serrano a fost modul în care explică, inclusiv în cartea lui, despre particularitățile pielii în funcție de specificul geografic în care trăiești, dar și de schimbările climatice care au loc în ultimele decenii.

 

De exemplu, România este o țară cu ierni grele și veri călduroase, iar încălzirea globală a scurtat și pentru noi intervalul de trecere de la frig la cald.

 

„În mod normal, pielea trebuie să se adapteze treptat de la un sezon la altul, dar în condițiile în care e iarnă, tu aștepți primăvara și vine direct vara… sau invers, pielea nu mai are timp să se adapteze”, îmi explică el.

 

”De asta se și modifică radical mecanismele de uscare și de îngrășare a pielii”.

 

Practic, pielea se dă și ea peste cap la schimbările radicale de climă, la fel ca tot organismul, doar că ea este primul scut împotriva agresiunilor, așa că primește din plin toate șocurile.

 

Are loc un fenomen de pierdere a apei din țesuturi, așa-numita vaporizare transepidermică, pe care o favorizează trecerile rapide de la temperaturi joase la înalte și invers.

 

Ce putem face? Să ne hidratăm bine, mult și de la o vârstă fragedă, după cum îmi explică doctorul Serrano.

 

Concret, nu există o vârstă ideală de la care să începi hidratarea.

Cel mai bun moment ar fi „chiar acum”, fiindcă schimbările bruște de temperatură și mediul în care trăim nu discriminează în funcție de vârstă.

 

 

Nu se aplică aici nici teoriile sau paralelele cu ceea ce au trăit mamele și bunicile noastre și exemplele acelor tenuri perfecte, neatinse de niciun produs.

 

Chiar și aici, însă, doctorul Serrano vede lucrurile din unghiul pozitiv: da, trăim vremuri în care poluarea, stresul, problemele de alimentație sunt tot mai grave, dar în același timp societatea are un avans tehnologic și științific pe care generațiile anterioare nici nu-l visau.

 

Altfel spus, avem mai mulți agresori, dar și mai multe arme cu care să-i combatem, iar cremele bine-formulate sunt una dintre ele.

 

CE E SPECIAL LA SESDERMA?

 

Așa cum spuneam mai sus, în centrul filosofiei Sesderma se află nanotehnologia, adică știința care permite controlul ingredientelor la scară atât de mică încât să putem vorbi de nanoparticule.

 

Încă din 2008, Sesderma își încapsulează activii în lipozomi care să fie ușor de absorbit de către piele, ceea ce face produsele ușor de asimilat pe ten și cu efecte imediate.

 

E evident că rezultatele radicale se văd pe termen lung, dar produsele Sesderma au fost printre puținele testate de mine la care rezultatele s-au văzut foarte rapid, de la a doua sau a treia aplicare.

 

 

CUM ȘTII CE SĂ ALEGI?

 

Există foarte multe game în cadrul Sesderma, pentru orice tipologie de ten, orice problemă sau orice aspect care necesită îmbunătățire, așa că poate părea dificil să alegi ceea ce ți se potrivește.

 

În fond, toate vrem și luminozitate, și hidratare, și tonifiere, și antirid, și netezire… și nu putem alege un singur lucru.

 

Tocmai de asta, esențial este diagnosticul.

 

Mai precis, așa cum am vorbit și cu doctorul Serrano, e important să-ți accepți tipul de piele.

Eu una mi-am petrecut o bună parte a vieții încercând să transform un ten gras spre mixt într-un ten de porțelan, uscat și fără pori.

 

Odată ce am acceptat ce fel de ten am și am început să lucrez împreună cu tenul, nu împotriva lui, s-au schimbat și lucrurile. Deloc întâmplător, sloganul Sesderma este ”Listen to your skin”.

 

Nu „luptă cu pielea ta”, nu „învinge-ți tenul”, ci ASCULTĂ-L.

 

În farmaciile partenere Sesderma există un aparat de diagnoză Sesderma care analizează pielea și îți propune produsele potrivite pentru tine. Puteți afla exact programul pentru diagnoză de pe canalele de socializare Sesderma.

 

UNDE SE GĂSEȘTE SESDERMA?

 

Produsele Sesderma se găsesc în toate farmaciile, iar periodic există promoții, sesiuni de analiză a tenului și alte evenimente dedicate, care sunt anunțate mereu pe canalele Sesderma: Facebook și Instagram.

 

Linia specială de produse dermatocosmetice DR. SERRANO, creată de către Gabriel Serrano pentru prestigiosul lanț spaniol El Corte Ingles, se găsește în România în exclusivitate în portofoliul clinicii Cronos Med.

 

În acest moment sunt în teste cu două dintre cremele din gama DR.SERRANO și sunt îndrăgostită de textura lor și de felul în care le simt pe piele.

 

La finalul întâlnirii noastre, l-am întrebat pe Gabriel Serrano dacă nu e obositor uneori să-și asume acest rol de „Papa Noel” cu oamenii care-i ies în cale, fie că e vorba de probleme medicale sau cazuri sociale.

 

Mulți medici invocă nevoia de a se detașa de suferință și a nu se implica emoțional, fie că e vorba de pacienți sau de viață în genere, altminteri s-ar pierde în vâltoarea emoțiilor celor din jur.

 

Gabriel Serrano râde. Nu este medicul tipic, dar nu e nici măcar omul tipic al zilelor noastre.

 

„Interesant că mă întrebi asta”, zâmbește el. „La un moment dat eram într-o călătorie, ieșeam din hotel și în fața mea tocmai oprise un autocar plin cu japonezi. Un om al străzii s-a uitat la autobuz și apoi a venit direct spre mine, spunându-mi că are nevoie de ajutor”

 

”De ce tocmai eu?”, l-am întrebat. „Sunt atâția oameni aici, tocmai a oprit un întreg autocar plin cu turiști. De ce ai venit tocmai la mine?

 

”Fiindcă știam sigur că tu o să mă ajuți”.

 

Râde ca un bunic pus pe șotii și ridică din umeri în semn de „Habar n-am de ce, dar avea dreptate”.

 

Pur și simplu are acest magnetism la oameni care au nevoie de ajutor și și l-a asumat demult ca parte din scopul lui în viață.

 

Nu știu cum sunteți voi, dar pentru mine omul care realizează un produs este legat indestructibil de produsul respectiv, iar experiența pozitivă cu Sesderma a fost potențată decisiv de întâlnirea cu acest om inspirațional.

 

De câte ori o să cumpăr un produs Sesderma sau Dr. Serrano, voi cumpăra o parte din filosofia lui de viață,  în care cred și care m-a inspirat.

 

Știți că nu recomand des produse, așa că sfatul meu e să mergeți să le încercați.

 

Nu să încercați un produs anume, ci să vedeți ce fel de nevoi are tenul vostru, să faceți o diagnoză și să tatonați variantele potrivite pentru voi.

 

Și, mai ales, SĂ VĂ ASCULTAȚI PIELEA: cel mai simplu și bun sfat de frumusețe, atemporal și infailibil.

Foto: Sesderma

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK