Despre tot ce-i fin și fain

Jucării contemporane de 5.000 de euro bucata

By 20 februarie, 2017Lifestyle
read time 1 min
 
20 februarie, 2017

Jucării contemporane de 5.000 de euro bucata

De peste 30 de ani, artizanii atelierului de sculptură Leblon Delienne dau viață, tridimensional și în mărime naturală, unor personaje clasice ale culturii pop.

by

Trăim într-o societate care consumă gurmand filme cu super-eroi, romane grafice, manga, jocuri pe calculator și personaje de basm. De ce să nu fie și ele forme legitime de artă?

 

De la această idee a pornit atelierul francez Leblon Delienne, care creează trei tipuri de obiecte: obiecte de mobilier și accesorii, artă contemporană și sculpturi, toate pornind de la personaje clasice ale culturii pop. De-a lungul timpului, Leblon Delienne a colaborat inclusiv cu Jeff Koons (cel mai bine plătit artist contemporan din lume) sau Takashi Murakami.

 

Una dintre piesele lor de mobilier care m-a fascinat de când am văzut-o este măsuța ”Leia”, inspirată de Star Wars, care costă 16.000 de euro:

table-starwars_m

 

Preferatele mele rămân însă personajele de desen animat sculptate de echipa Leblon Delienne. În variantă miniaturală ele încep de la câteva zeci de euro, iar în mărime naturală sar lejer de 5.000 de euro.

artoy-superman-leblon-delienne

 
artoy-donald-leblon-delienne

 
artoy-daffy-duck-bugs-bunny-leblon-delienne

 
artoy-mickey-casque-player-mickey-skateboard-mickey-stereo-street-leblon-delienne

 
artoy-batman-leblon-delienne

 
artoy-bambi-leblon-delienne

 
artoy-ambiance-leblon-delienne

 

Fotografii: Leblon Delienne

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK