Despre tot ce-i fin și fain

Keira Knightley și noul „Coco Mademoiselle”: 10 ani de feminitate și seducție

By 27 februarie, 2018Lifestyle
read time 5 min
 
27 februarie, 2018

Keira Knightley și noul „Coco Mademoiselle”: 10 ani de feminitate și seducție

Casa Chanel reinterpretează parfumul iconic „COCO MADEMOISELLE”, într-o variantă mai intensă. Imaginea esenței rămâne, de zece ani încoace, actrița Keira Knightley, acum într-o versiune seducătoare și mai matură a celebrei domnișoare Chanel.

by

Am purtat Coco Mademoiselle de când aveam 19 ani și până aproape de 30. A fost mulți ani semnătura mea și îl recunosc dintr-o mie atunci când intru într-o încăpere.

 

La momentul creației lui, în 2001, a marcat începutul unui adevărat fenomen și rămâne una dintre marile realizări ale casei Chanel. O compoziție în două straturi, care îmbină prospețimea citricelor cu rafinamentul florii de patchouli. Având-o pe Keira Knightley ca imagine, s-a impus în mintea noastră ca un simbol al eleganței clasice Chanel, declinată tânăr și ireverențios pentru toate domnișoarele din lume.

 

 

Keira a rămas imaginea parfumului în ultimii 10 ani, iar personalitatea ei a inspirat și s-a confundat adesea cu reîncarnările esenței  „Coco Mademoiselle”.

 

În varianta nouă, Coco Mademoiselle Eau de Parfum Intense, Olivier Polge – parfumier-creator pentru Casa Chanel, a vrut să reinterpreteze aroma inițială, crescând proporția de patchouli fracționat și împingându-i limitele în raport cu prospețimea celorlalte note din parfum.

 

Fracționarea esenței de patchouli reprezintă o idee originală Chanel din urmă cu 20 de ani, când parfumierii casei au venit cu ideea de a redistila esența de patchouli în vederea obținerii unei variante noi și mai versatile, în prezent folosită pe scară largă în industria parfumurilor.

 

Filmul de prezentare, al patrulea episod din Saga ”Coco Mademoiselle”, o prezintă pe Keira într-o abordare mai seducătoare ca de obicei, dar totuși la fel de jucăușă și de feminină: o Mademoiselle care caută aventura și viața trăită intens, la fel ca femeia care a creat cândva brandul Chanel.

2007

 

2011

 

2014

 

2018

 

Precedentele declinări ale poveștii „Coco Mademoiselle”:

Coco Mademoiselle – 2007

Coco Mademoiselle – 2011

Coco Mademoiselle – 2014

Fotografii: CHANEL

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK