Despre tot ce-i fin și fain

Noua colecție de bijuterii Chanel, inspirată de zodia Leului, în 40 de imagini

By 25 ianuarie, 2018Lifestyle
read time 2 min
 
25 ianuarie, 2018

Noua colecție de bijuterii Chanel, inspirată de zodia Leului, în 40 de imagini

Spiritul Leului guvernează noua colecție de Haute-Joaillerie a casei Chanel. Simbolul zodiacal al lui Mademoiselle Chanel – născută pe 19 august, sub semnul Leului – a luat forma a 53 de bijuterii din pietre prețioase, care compun un spectacol de design, artă și rigurozitate meșteșugărească.

by

Leul a fost mereu parte din universul intim al lui Coco Chanel și, automat, a intrat și în universul ei creativ. Aceasta a fost mereu magia lui Mademoiselle: nu a creat decât lucruri pe care le iubea și care i se potriveau mănușă, dar ne-a făcut pe toți să ne îndrăgostim de ele și să ni le dorim la rândul nostru. Așa s-a întâmplat și cu simbolul ei zodiacal: Leul.

 

 

Omniprezent în celebrul apartament din Rue Cambon, intrat ulterior în abecedarul vizual al magazinelor Chanel sub forma unor discrete decorațiuni interioare, motivul preferat al lui Coco a pătruns în colecțiile de Haute-Joaillerie ale casei Chanel abia în 2012. Dar și-a făcut intrarea cu un strigăt de luptă demn de un leu.

 

Atât de puternic s-a impus încât aceasta este deja a doua colecție de bijuterie fină inspirată de el, după cea din 2013, denumită „Sous le signe du lion”. În 2018, ”L’Esprit du lion” duce mai departe povestea, prin 53 de piese incredibile, toate inspirate de colecția de lei din apartamentul lui Mademoiselle: lei din bronz aurit sau din marmură, lei din lemn sculptat, lei așezați pe o masă, lei străjuind un șemineu sau lei ascunși ca presse-papier între cărțile din bibliotecă.

 

Dincolo de predestinarea zodiacală, leul este un animal care reflectă cu fidelitate rebeliunea lui Coco și tăria ei de a rămâne mereu liberă, în ciuda vremurilor, a societății și a așteptărilor celor din jur. Bijuteriile colecției împrumută din această forță, fiindcă sunt piese-spectacol, în care nu există jumătăți de măsură. Sunt brățări cu safire și topaze imperiale, coliere cu diamante, șiraguri de brățări din aur masiv.

 

Totul este o declarație de forță, gândită special pentru o femeie cu atitudine și personalitate puternică. Sper ca doamnele care vor purta până la urmă aceste piese senzaționale să le poarte bine și cu un strop de rebeliune și ireverențiozitate care s-o facă mândră pe Coco Chanel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografii: CHANEL Haute Joaillerie

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK