Despre tot ce-i fin și fain

Noul parfum de la Hermès e inspirat de cele mai fine eșarfe din lume

By 31 august, 2017Lifestyle
read time 4 min
 
31 august, 2017

Noul parfum de la Hermès e inspirat de cele mai fine eșarfe din lume

Când vine vorba despre meșteșug de artă, Hermès este considerată ultima casă care încă mai urmează pașii tradiționali din lumea luxului, de la poșete făcute cap-coadă de același artizan până la modele de eșarfă la care un singur artist poate lucra câțiva ani. Acum, o astfel de eșarfă a inspirat noul parfum al brandului francez.

by

Francezii au un cuvânt poetic și frumos pentru tipologia de persoană care hoinărește fără un țel anume, bucurându-se de toate mărunțișurile din calea ei: flâneur. Termenul a fost folosit de către brandul Hermès în multe dintre campaniile sale publicitare, iar personajul care a inspirat cel mai nou parfum al casei este tot o flâneuse.

 

 

O tânără cu o eșarfă subțire de mătase la gât – un twilly – care nu vrea să epateze cu orice preț, ci să trăiască șic și simplu, bucurându-se de orașul ei, oricare ar fi acela. Mi-o imaginez cu o tunsoare bob, o bluză albă cu volane, o pereche de pantaloni țigaretă și niște pantofi cu care să poată alerga după autobuz și după vise. O flâneuse care nu are mâna lipită de smartphone, care poate trăi lucruri și fără să aibă tot timpul martori digitali, care n-are nevoie de selfie-uri ca să-i placă de ea însăși. Nici de mult machiaj, de coafuri elaborate sau de exces de orice.

 

Twilly este o cravată din mătase care se potrivește într-un buzunar de la piept, înfășurată la încheietură, drapată pe bareta unei poșete elegante sau ca talisman de purtat în jurul gâtului. Se potrivește peste tot și e genul de accesoriu care nu obligă, ci înlesnește: nu trebuie să-ți construiești ținuta în jurul lui, ci din contră, poate face orice ținută mai interesantă și mai vie.

 

 

Noua esență „Twilly d’Hermès” e acea simplitate intuitivă a franțuzoaicelor șic, cu un twist. Ingredientele principale sunt tuberoza, ghimbirul și santalul, fiecare întruchipând o trăsătură diferită: mister, prospețime și caracter lemnos. Condimente, lumină și tandrețe. Trei materiale diferite, trei texturi diferite, care pot să fie sexy și delicate, ușoare și puternice în același timp.

 

Gâtul sticlei de Twilly este înfășurat cu o mătase identică celei folosite la realizarea celebrelor eșarfe cu același nume. Parfumurile de la Hermès mi-au plăcut mereu pentru că au profunzime, sunt complexe, elegante, emană putere și feminitate. E greu să surprinzi rafinamentul într-o sticlă, dar dacă nici Hermès nu reușește, cine?

 

Totuși, chiar dacă mi-au plăcut mereu, n-am avut unul despre care să spun „Gata, acesta e!”. Le-am purtat pe unele, le-am îndrăgit, dar n-au fost pentru o viață. „Twilly” este primul parfum de la Hermès care mă îmbie la ceva mai mult decât un flirt în existența mea de flâneuse sub acoperire. Va fi pe măsuța mea de parfumuri ceva timp de-acum încolo. Nu știu dacă va fi o relație exclusivă, dar sigur va fi à la longue.

 

Fără să vreau, în ultimul an mi-am reconfigurat existența și am simplificat-o într-un concept asemănător flâneurilor: vreau să privesc, să savurez lucruri, să experimentez tot felul de mărunțișuri fără să am un țel anume, să mă bucur fără un scop clar. Să trăiesc. Acum am un parfum nou care să mă inspire să fiu una dintre acele fete din imaginația mea: cu un twilly de mătase în jurul gâtului și multă liniște în minte. Și ține întotdeauna doar de noi să ne transformăm viziunile în realitate.

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK