Despre tot ce-i fin și fain

O idee de cadou dublu rafinată

By 24 decembrie, 2022Lifestyle
read time 5 min
 
24 decembrie, 2022

O idee de cadou dublu rafinată

În viziunea mea, cadoul perfect trebuie să fie util, de bun gust și să-l facă pe cel care-l primește să simtă că te-ai gândit cu adevărat la el, nu doar că ai „bifat” un obiect oarecare. Am o recomandare de cadou perfect „la masculin”, pentru persoanele speciale din viața voastră.

by

*** Acesta este un proiect realizat de Fine Society & Jack Daniel’s, despre cadouri pentru gentlemeni ***

De-a lungul timpului, am scris foarte puțin (spre deloc) despre cadouri sau despre recomandări de obiecte pe care să le dăruim de sărbători. 

 

Sunt foarte hotărâtă în alegerile mele, dar în același timp am și o viziune destul de strictă asupra cadoului ideal: trebuie să fie ceva simplu, util (adică să știu clar că omul se va bucura de el la modul concret, nu că va ajunge într-un sertar de mărunțișuri), de bun gust și, mai ales, personalizat.

 

Fiindcă toate cadourile pe care le cumpăr sunt gândite special pentru oamenii care le primesc – în funcție de personalitate, gusturi, nuanțe – mi-a fost mereu dificil să dau idei de tipul „20 de cadouri cu care nu o să dai greș” sau altele asemenea. Așa că m-am ținut departe.

 

Articolul de față s-a născut, așadar, dintr-o formă de coincidență fericită și total neîntâmplătoare, la fel ca toate coincidențele autentice.

 

Într-o dimineață, aveam un interviu cu arhitectul și fotograful Vlad Eftenie, într-un local boem din București, proaspăt deschis pe Calea Victoriei.

 

Când ne-am așezat la masă, deasupra scaunelor noastre trona un șirag de sticle cu o formă elegantă, rotunjită, care mi-au atras atenția prin etichetă: Jack Daniel’s Gentleman Jack.

”Ce nume frumos”, mi-am zis atunci și cred că am spus-o și cu voce tare. Mi-a plăcut mereu cuvântul ăsta, „gentleman”, cred mult în ceea ce reprezintă el și în valorile din spate.

 

Spre deosebire de alte cuvinte, „gentleman” întruchipează un tip de atitudine și considerație a vieții care s-a cam pierdut în vâltoarea vremurilor actuale.

 

Pentru mine, ideea de gentleman este asociată indestructibil principiilor solide de viață, gusturilor fine și tabieturilor mici și semnificative.

 

Un gentleman este un om care trăiește cel mai adesea foarte simplu, dar o face cu intenție, fără a lăsa nimic la voia întâmplării, cu atenție la detalii și la tot ce-l înconjoară.

 

Tocmai datorită valorilor asociate acestui cuvânt, multă vreme am fost și abonată la revista care a consacrat termenul feminin: „The Gentlewoman”. Dar să nu divagăm.

 

Remarca mea legată de sticla elegantă de Jack Daniel’s Gentleman Jack a pus în mișcare ceva în mecanica universului, fiindcă două zile mai târziu am primit un email de la „Jack însuși”, adică de la reprezentanții lui din România, în care îmi povesteau despre cadoul special pe care l-au gândit iarna aceasta: o sticlă de Jack Daniel’s Gentleman Jack pe care poți grava numele persoanei căreia i-l oferi.

 

De exemplu, în imaginea de mai jos, se vede „A gift for the gifted, Laura”, cu acea caligrafie frumoasă și retro.

 

Este un tip de cadou care se poate comanda doar de pe site-ul partener beicevrei.ro și vine împachetat prețios și elegant.

 

Propunerea lor a fost unul dintre acele momente de „serendipity” cum am trăit multe de-a lungul vremii, mai ales profesional.

 

Mi s-a întâmplat să văd pe stradă un artist de la noi, pe care nu-l cunoșteam personal, și două ore mai târziu să primesc o invitație la un eveniment la care exact acel om era speaker.

 

Mi s-a întâmplat să scriu că mi-a plăcut o actriță și a doua zi să ne intersectăm la un eveniment. La un moment dat chiar am povestit cuiva despre un film vechi al copilăriei mele și în seara respectivă m-am trezit vecină de scaun în metrou cu actorul din rolul principal. 

 

Coincidențele chiar există, dacă ești pe frecvența potrivită, așa că decizia de a scrie despre Gentleman Jack a fost luată într-o secundă.

 

De vreme ce mi-a atras atenția din raft și imaginea lui s-a decupat pentru mine între atâtea altele cu care sunt bombardată zilnic, clar este un obiect care merită să se regăsească în recomandările mele.

 

De ce mi se pare un cadou frumos pentru oamenii speciali din viețile noastre?

 

Pentru că o băutură fină este mereu un cadou potrivit, inclusiv pentru acei oameni care par că „au de toate și nu le trebuie nimic”, iar Gentleman Jack este un tip de whisky făcut ca la carte, după o rețetă clasică de Tennessee Whiskey, însă dublu filtrat prin cărbune pentru o finețe excepțională.

 

Pentru că este potrivit inclusiv pentru cei care abia descoperă lumea whisky-ului, fiind un mod bun de inițiere în lumea whiskey-ului de tradiție. 

 

Pentru că este un cadou care, prin personalizarea lui elegantă, poate fi o piesă memorabilă în orice colecție de băuturi fine.

 

Pentru că sticla rotunjită și culoarea ambrei dată de whiskey-ul maturat în butoaie de stejar arată atât de elegant și de rafinat încât e imposibil ca oricine ar primi acest cadou să nu fie impresionat de ea în momentul în care deschide cutia.

 

Pentru că sticla elegantă de Gentleman Jack vine gravată cu numele persoanei și împachetată elegant de către cei de la beicevrei.ro, putând fi oferită imediat drept cadou.

 

Pontul meu?

 

Dacă vreți și un extra-twist, puteți să le dăruiți prietenilor și o cutie de „Whisky Stones”, adică pietre speciale pentru whisky, de la care a pornit și ideea de „whisky on the rocks”.

La începuturile lui, whisky-ul nu se răcea cu „rocks” de gheață, ci cu „rocks” în adevăratul sens al cuvântului.

 

Unde puteți comanda?

 

Intrați pe beicevrei.ro, introduceți numele pe care-l vreți gravat pe sticlă și aveți inclusiv livrare gratuită pentru București și Ilfov.

 

Nu puteți comanda ramburs, doar cu card sau ordin de plată, având în vedere că este un produs personalizat. 

Foto: Jack Daniel’s

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK