Despre tot ce-i fin și fain

Rouge Allure L’Extrait de la Chanel: o gamă de rujuri intense, cu ambalaj reîncărcabil

By 13 aprilie, 2022Lifestyle
read time 4 min
 
13 aprilie, 2022

Rouge Allure L’Extrait de la Chanel: o gamă de rujuri intense, cu ambalaj reîncărcabil

Gama Rouge Allure L’Extrait creată de Chanel duce mai departe un produs clasic, respectiv rujul Rouge Allure, cu al său inconfundabil clic care dezvăluie culoarea. Pe lângă formula hidratantă și strălucitoare, noile rujuri pot fi reîncărcate cu câte nuanțe dorești, prin înlocuirea „cartușelor” de culoare din interior.

by

Maximum de rujuri pe care l-am avut vreodată într-o geantă – aceeași geantă – a fost 9.

 

Mi-am făcut ordine într-o seară și am tot scos unul câte unul, așa cum le și introdusesem, fiindcă ultimul lucru înainte să plec de acasă e acest reflex: „Să am un ruj la mine”.

 

Toate cele 9 rujuri din geantă erau Chanel, fiindcă este brandul pe care-l folosesc aproape exclusiv pentru ruj, de câțiva ani încoace.

 

Mi se potrivesc nuanțele și texturile, iar inclusiv interacțiunea cu recipientele Chanel mi-a intrat în reflex. Pot să deschid un ruj Chanel cu o singură mână și să țin și capacul în timp ce mă rujez cu acea mână.

 

Inclusiv când purtam măști, am purtat ruj sub mască… doar pentru mine. Mă făcea să mă simt bine, iar aceste mici detalii sunt mai mult pentru noi decât pentru alții.

 

Pot să nu fiu machiată deloc în rest – și adesea nu sunt – dar dacă am mascara pe gene și un ruj, mă simt ca și cum aș fi. Mi se pare un gest eminamente feminin.

 

Rujul a fost și primul obiect de „machiaj” folosit vreodată de mine, în școala generală și… pe ascuns.

 

Mama avea un ruj Dior – ea a fost mereu cu Dior, eu m-am îndrăgostit de Chanel – într-o nuanță de roșu aprins. Era un lux și îl priveam ca atare, prin urmare îl și împrumutam uneori.

 

Dacă stau să mă gândesc, poate de asta și adun acum atâtea rujuri. E un mic lux de care nu mă pot sătura.

 

Pentru Coco Chanel, rujul nu era doar lux, ci eliberare feminină.

 

În anii 20, când a creat primele cosmetice Chanel – de fapt Société des Parfums CHANEL, un ruj pe care să-l porți în poșetă era o declarație de libertate, ca femeie. 

 

Linia ROUGE ALLURE a fost creată de casa Chanel în 2006, având un ambalaj care să ducă la nivelul următor estetica rujurilor lui Mademoiselle. Deja este renumit clic-ul prin care se deschide rujul și se dezvăluie culoarea.

 

Devenind un clasic, Rouge Allure a evoluat la rândul lui în ultimii ani, cea mai recentă lansare fiind ROUGE ALLURE L’EXTRAIT.

 

Ca toate produsele Chanel, vine după mulți ani de cercetare și are o formulă care bifează mai multe caracteristici: culoare intensă și satinată, rezistență și hidratare și, un element inovator, faptul că fiecare nuanță vine sub forma unui cartuș reîncărcabil.

 

Astfel, dacă ai terminat un ruj Chanel Allure L’Extrait și vrei să cumperi o altă culoare sau s-o recumperi pe aceeași, poți folosi același „toc” Rouge Allure și cumperi doar interiorul – tubul subțire, auriu –  după cum se vede în poze.

 

E suficientă o singură aplicare, fiind cel mai pigmentat ruj pe care l-am testat eu vreodată.

 

De multe ori prefer să aplic cu degetele culoarea sau să trasez pe mijlocul buzelor cu batonul de ruj și apoi să tapotez cu burețelul sau cu pensula de buze, fiindcă unele nuanțe mi le doresc mai „blânde”.

 

Așadar, cine vrea culoare intensă o va găsi din plin la această nouă colecție.

 

Totodată, pigmenții sunt gândiți să reflecte lumina mai bine decât orice alt ruj Chanel de până acum, pentru ca aspectul buzelor să fie unul cu adevărat strălucitor.

 

Conține extract și ceară de UME, o varietate de prun chinezesc, care hidratează buzele și le protejează pe ansamblu, inclusiv la variații de temperatură.

 

Dacă vă interesează o anumită nuanță, mi s-a părut foarte util „îndreptarul” lor de culori, dar cel mai bine ar fi să le testați pe viu, în Chanel Éspace Beauté din Băneasa Shopping City.

 

 

812 A light pink beige

814 A light caramel beige
818 A warm pink
822 A fresh pink
824 A brownish rosewood
828 A rosy brown
832 A pinkish red
834 A bright red pink
838 A vibrant fuchsia pink
844 A bright pink
848 A bright coral
852 A poppy red
854 A powerful red
858 A cherry red
862 A light terracotta
864 A terracotta red
868 A burgundy red
872 A crimson red
874 A garnet pink
878 An intense plum

Pentru mai multe idei, personaje și inspirații, pe mine mă puteți urmări și pe pagina mea de Instagram.

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK