Despre tot ce-i fin și fain

#SayYesToTheWorld: Ce m-au învățat călătoriile făcute cu alți oameni

By 8 noiembrie, 2018Travels
read time 5 min
 
8 noiembrie, 2018

#SayYesToTheWorld: Ce m-au învățat călătoriile făcute cu alți oameni

Din fiecare întâlnire și interviu învăț ceva nou, dar cele mai frumoase revelații venite prin oameni au fost legate de călătorii. Chiar și un loc familiar pare nou-nouț când îl vezi prin ochii altuia, iar campania Lufthansa #SayYesToTheWorld te provoacă să câștigi bilete de vacanță pentru toată gașca ta de prieteni. Pregătește-te să vezi lumea prin ochii lor.

by

Ce altceva sunt Instagram și Facebook decât moduri de a vedea lumea prin ochii altora? De vreo zece ani încoace, suntem tot mai fascinați de alegerile altor oameni: de cum se îmbracă, de ce vizitează, chiar și de ce aleg să mănânce la micul dejun și unde. 

 

Eu una m-am inspirat de multe ori de la alți oameni, în special când venea vorba de locuri în care să merg: cafenele, muzee, expoziții, străduțe ascunse de care nu aveam habar. A fost un mod de a călători alături de oameni fără a fi efectiv cu ei și uneori chiar fără a-i cunoaște personal.

 

Dar dacă ai fi efectiv cu alți oameni, într-o călătorie? Deși am fost mulți ani o călătoare solitară, unele dintre cele mai frumoase descoperiri le-am făcut bătând locuri familiare alături de prieteni buni. Eu am dat ceva, ei au dat ceva, iar destinația cu pricina n-a mai fost niciodată la fel. 

 

Spre exemplu, New York-ul l-am descoperit cu adevărat alături de colegă de breaslă, în urmă cu șapte ani. Ne-am nimerit amândouă ca invitate la un eveniment, în prima săptămână din decembrie, exact când eu mă aflam într-o perioadă de reașezare din toate punctele de vedere: identitate vestimentară, gusturi, stil, aspirații. Acel gen de perioade care vin periodic în viață. 

 

Alături de ea, în acel New York pregătit de Crăciun, am intrat în unele locuri de care nu aveam habar, deși mai vizitasem New York-ul de două ori. Am descoperit Barney’s și designerii conceptuali care m-au molipsit de minimalism și linii androgine.

 


Am descoperit The High Line, fosta linie de marfă transformată în promenadă. Am descoperit concept-store-ul Henri Bendel, care rămâne și acum unul dintre preferatele mele. La rândul meu, am dus-o la 5 o’clock tea la Plaza Hotel, pe urmele lui Kevin MacCallister din Home Alone și i-am arătat stația de metrou secretă de sub primărie, pe care poți s-o vezi dacă rămâi în garnitura de metrou când ea face bucla de întoarcere spre Uptown. A fost un schimb de care amândouă ne vom aminti pentru totdeauna.

 

Am explorat Florența, un oraș pe care mă lăudam că-l cunosc ca pe palma mea, alături de două jurnaliste simpatice și am ajuns, dintr-una într-alta, să ne împrietenim cu o româncă dintr-un magazin de modă, cu care ținem legătura până-n ziua de azi. La fel și Milano, unde – la a zecea vizită – am intrat în niște galerii de artă atipice și fascinante și am descoperit un sky-bar „secret” cu vedere senzațională asupra Domului. Chiar și acum, când ajung în locuri „moștenite” din poveștile mele cu alții, îmi aduc aminte de escapadele noastre și e ca și cum acei oameni ar fi din nou acolo, cu mine.

 

Am început cu aceste povești – și oho, am foarte multe, mi-a fost greu să aleg doar câteva – pentru că în aceste vremuri în care toți ne inspirăm din online, urmărind călătoriile altora, e minunat să călătorești și „offline” alături de oameni dragi. Anul trecut am scris despre campania #SayYesToTheWorld a celor de la Lufthansa, iar anul acesta ea revine într-o formulă care se potrivește perfect cu această idee frumoasă. Nu mai e vorba de escapada ta prin lume, ci de o aventură cu gașca, mai exact cu până la 10 prieteni dragi sau membri ai familiei.

 

Cum poți să câștigi o escapadă în jurul lumii?

Intri pe site-ul campaniei #SayYesToTheWorld și pui cursorul pe hartă, alegând destinația pe care ți-o dorești. Te înscrii, primești confirmarea pe email și, odată cu ea, un link unic prin care poți invita până la 10 prieteni să meargă în vacanță cu tine. Trimiți acel link prietenilor și cel puțin unul trebuie să confirme înscrierea în concurs, pentru ca ea să fie validă. 

 

Important: plecarea în vacanță se poate face de pe orice aeroport din rețeaua Lufthansa. Practic, dacă tu te înscrii cu încă doi prieteni și câștigați concursul, aveți trei bilete de avion, iar tu poți pleca spre destinația voastră din București și ei din Berlin, Londra sau oriunde se află în acel moment. De asemenea, același prieten poate fi recomandat de mai multe persoane: o gașcă de 11 prieteni se poate înscrie de 11 ori în concurs!

UN CADOU pentru cei care au citit articolul și au început să viseze

Cititorilor acestui articol, pe care povestea de mai sus i-a făcut să viseze, Lufthansa le oferă un voucher de 20 euro pentru orice zbor cu plecare din România, valabil pentru călătoriile efectuate în perioada 1 noiembrie 2018 – 31 ianuarie 2019. Îl puteți descărca de AICI.

Concursul este valabil până pe 30 noiembrie 2018, iar câștigătorul va fi selectat prin tragere la sorți în decursul a 30 zile de la terminarea concursului.

3 Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.