Despre tot ce-i fin și fain

Toamna ca metaforă a frumuseții, în noua colecție ÉQUINOXE DE CHANEL

By 31 august, 2023Lifestyle
read time 5 min
 
31 august, 2023

Toamna ca metaforă a frumuseții, în noua colecție ÉQUINOXE DE CHANEL

Mademoiselle Chanel iubea toamna, acest anotimp pe care cei mai mulți nu-l apreciem îndeajuns, legându-l de finalul verii și al zilelor cu soare. Noua colecție Chanel Makeup Creation Studio scoate în evidență căldura și tandrețea toamnei, inspirându-se din jachetele de tweed și garderoba tomnatică imaginată cândva de Coco Chanel.

by

Relația oamenilor cu toamna este destul de complicată și, multă vreme, nici eu n-am făcut excepție de la regulă.

 

Dacă primăvara vine cu speranță, vara este asociată cu libertatea și distracția, iar toamna are bucuria sărbătorilor care o fac specială, toamna este mai degrabă asociată cu întoarcerea la școală sau la birou, cu sfârșitul zilelor lungi de vară, cu primele ploi și cu apropierea frigului.

 

Mama mea este născută în septembrie și mi-a explicat de multe ori frumusețea acestui anotimp care, pentru ea, este preferatul absolut. În teorie, i-am înțeles argumentele, dar multă vreme tot nu am reușit să mă apropii emoțional de toamnă.

 

Da, mi-a luat ceva ani să mă împrietenesc cu toamna, iar o contribuție semnificativă a avut-o filosofia japoneză, care oferă fiecărui anotimp locul cuvenit.

 

Vizitele în Japonia și cărțile autorilor niponi mi-au schimbat radical viziunea despre firescul toamnei și modul în care ea oferă lucruri imposibil de găsit la celelalte anotimpuri: un răgaz de reașezare a lucrurilor, o lecție despre renunțare, dar și un nou început, chiar mai concret decât cel pe care-l asociem cu finalul de an.

 

Dintr-o vară în care ai avut timp să stai cu gândurile tale, te poți întoarce la birou și la viața activă complet schimbat, cu scopuri noi și cu o viziune diferită despre ceea ce îți dorești de la viață.

 

În plus, tot în ultimii ani mi-am tot reconfirmat față de mine însămi că nuanțele tomnatice în machiaj sunt cele care mi se potrivesc cel mai bine.

 

Am ochii căprui, așa că marourile delicate, nuanțele de caramel și vânătă sau pastelurile calde sunt perfecte pentru mine.

 

Chiar dacă am testat toate culorile curcubeului, când vreau să merg la sigur, tot la tomnatice mă întorc.

 

Noua colecție de machiaj de la CHANEL Makeup Creation Studio are un nume perfect: ÉQUINOXE DE CHANEL, trimitere la echinocțiul de toamnă, momentul în care ziua și noaptea sunt egale și care marchează începutul toamnei.

 

 

Așa cum am spus de multe ori, folosesc puține produse de machiaj și în general am câte o paletă sau două – cu nuanțele perfecte pentru mine – pe care le folosesc până când se termină.

 

În ultimii 10 ani, acestea au fost cu precădere de la Chanel.

 

Dincolo de pasiunea mea pentru filosofia și povestea brandului, sunt produse care mi se potrivesc atât de bine încât nu am găsit niciodată foarte multe variante de înlocuire.

 

Am testat și alte branduri, dar tot la paletele Chanel m-am întors. Ca dovadă, în vacanță, când plec cu un singur bagaj de mână, am o singură paletă Chanel, LES QUATRE OMBRES, cu 4 nuanțe. Atât.

 

 

Colecția ÉQUINOXE DE CHANEL și-a propus să surprindă trecerea dintre dogoarea verii și atmosfera tomnatică, încărcată de un alt tip de căldură.

 

Cu această ocazie, apare o ediție limitată de farduri de ochi OMBRE PREMIÈRE LIBRE, cu șase nuanțe pământii și solare: un maro-alună, cald și satinat, un maro profund și un maro ars, cărora li se adăugă portocaliu solar, caramel și nuanța vinetelor coapte.

 

Nu-i așa că toate duc cu gândul la toamnă?

 

OMBRE PREMIÈRE LIBRE arată, vizual, asemeni unui ruj, dar odată scos capacul, dezvăluie un fard de ochi foarte diafan, cu un aplicator de consistență tip burete, pentru o aplicare ușoară a produsului.

 

 

În completare, seria de farduri de obraz DOUCEUR D’ÉQUINOXE e gândită să ofere obrajilor o culoare profundă, dar delicată în același timp.

 

Fiecare fard are textura unei frunze evidențiată în relief, împreună cu dublul C specific brandului Chanel.

 

Paleta de culori merge de la corai la beige și mov și oferă o strălucire discretă pielii.

 

 

Pentru a completa colecția – a cărei imagine de campanie este actrița Kristen Stewart – CHANEL Makeup Creation Studio a creat și șase noi nuanțe ale rujurilor ROUGE COCO BLOOM, asortate cu două nuanțe noi ale lacurilor de unghii LE VERNIS.

 

 

 

 

Puteți descoperi noua colecție ÉQUINOXE DE CHANEL în Chanel Éspace Beauté din Băneasa Shopping City.

Foto: CHANEL

Pentru mai multe articole, povești și inspirații, mă puteți urmări pe paginile de INSTAGRAM și FACEBOOK